Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 7

• 53 394
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте! Днес бях на преглед при д-р Арабаджи от клиника Щерев. Имат инициатива за проверка на яйчников резерв 33,33. АМХ ще ми излезе до няколко дни, бихте ли коментирали това което каза докторката днес при прегледа: Десен яйчник 2 антрални фоликула, ляв яйчник върху матката, два антарлни фоликула, един  доминантен със структура на - не разбрах какво каза/ 19 мм, 7 мм лигавица на матката, това на 15 ден от цикъла. Докторката на мен ми каза, че всичко е наред, ще изчакаме резултат от АМХ и ще коментираме, но ме ориентира да направя цветна снимка при техния доктор в Щерев и ако всичко е наред с тръбите да превим инсеменация. Това, което ме притесни, е че инсеменацията на години 40 + е често неуспешна. ако някой може да сподели впечатление от личен опит ще съм благодарна

# 541
Пухче,
Къде си пусна пълния панел за тромбофилии и колко струва ?

# 542
  • На остров
Зоя без да претендирам за медицински познания мисля, че скоро ще имаш овулация щом доминантният ти фоликул е 19 мм, лигавицата ти е тънка 7 мм, хубаво е да е повече при овулация.
Антралните фоликули заедно с АМХ резултат аще дадат по ясна картина относно яйчниковият ти резерв.
Според мен не сам след 40 и след 35 инсеменацията е губене на време и загуба на пари, за напразните надежди е ясно.

Пожелавам успех !

# 543
Дели, благодаря за включването!
А от изследванията ми разбира ли се дали тези мутации са вродени или придобити? При първата ми бременност нямах нито терапия, нито проблеми. Това означава ли, че тромбофилията не се проявява винаги?
Аз съм 360 км от София и като гледам, май трябва да се пренеса да живея там.  При нас не само че няма специалисти,  ами всички ме гледат като теле в железница,  и имам чувството, че знам повече от тях
Пухче, тромбофилията не е заболяване.
Също така никой не може да знае дали ще се отключи или не.
Само се предполага, затова не се стресирай излишно!
В крайна сметка, всичко е строго индивидуално!
Факт е, че с напредване на годинките, наистина нещата много се променят,
затова непременно се консултирай със специалисти!
Стискам ти силно палци! Hug

# 544
  • тук-там
И аз имам само едно ембри, което се движеше по-бавно и замразихме на 6-ти ден.

# 545
И второто ни ембрионче спя развитие и дегенерира. Не му е било писано да стане човек.Вероятно ще опитаме още 1-2 пункции и ако стане същото, ще спрем да се мъчим с мои яйцеклетки. Имаме и едно замразено от първата пункция. Искаше ми се да имам 5-6 замразени преди да оперират миомите, ама май няма да стане.

# 546
  • In transit
+123 много съжалявам. Аз съм най-малко компетентна тук, но си мисля защо не изследвате причината за това,  че дегенерират ембрионите? Възможно е и миомите да са причина. Имам някакъв спомен, че АГ ми е обяснявала, че миомите и полипите пречат на имплантация и бременноста. Възможно е да влияят и при оплождането. Не се отчайвай, ще се случат нещата и при теб. Hug

# 547
Благодаря за съчувствието, Мики! Знам, че миомите могат да са проблем   за трансфер и износване, не съм чувала да правят проблем при оплождането и първите дни от развитието на ембриончета.

# 548
+123,съжалявам 😞...

# 549
  • тук-там
123, много неприятно! Съчувствам ти! Може би следва да заложиш на качество, не на количество. На ЕЦ едно Я може да е качествено! Ще стискам силно палци за теб!

# 550
Много ви благодаря за съчувствието, момичета! Вие най-добре може да разберете болката и разочарованието ни.

# 551
123
Според мен няма как да се разбере дали ембрионите спират развитие заради Я или заради Сп, може само да се предполага. Ако при мъжа няма тежка днк фрагментация   или друг сериозен проблем,  се приема, че причината е в Я. Аз в Турция 100 пъти питах доктора дали пък не е от Сп. Според него не, защото така или иначе избирали най-добрите за ИКСИ/ИМСИ.
Ина, пуснах пълния пакет в Геника-Пловдив, 330лв

# 552
Мъжът ми е правил само обкновена спермограма и там всичко е в нормата. Някакви допълнителни изследвания, които да дадат някаква яснота може ли да се направят?
За момента ми се ще да опитаме още 1-2 пъти да видим какво ще извадим и после да мислим за алтернативи.

# 553
Според мен направете  SDI тест.
Или просто следващия път направете ИКСИ+ИМСИ+МАКС. Така ще сте взели всички мерки за евентуален МФ

# 554
123, много съжалявам! Confused
И аз мисля, че е заради я.
Дано да имаш повече късмет следващия път! Hug

Общи условия

Активация на акаунт