Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 7

• 53 383
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Нищо размирно😊 не съм видяла.Качваме се на самолета в София, след 2ч. кацаме в Киев, чака ни шофьор и ни кара в хотела.
Може би тези размирици са далеч от Киев
Благодаря ти! Hug
Нямам идея, нали имат конфликт с Русия, имаше някакви нападения преди време,
официално няма военно положение, но било рисково, така поне ми казаха.
То вече навсякъде има риск, аз винаги тръгвам с положителна нагласа
и не мисля лоши неща. Ще го обмисля, първоначално Чехия бях избрала,
като стигна дотам, ще питам Милен от Турмед какви са им условията.

# 571
Пухче, вашата спермограма как е? Притеснявам се, ако решим да ползваме ДЯ и проблема ни е в мъжките показатели (понеже така и не ни казват къде ни е проблема, в Я или в С), да не се озъбим. Много ме е страх. Че там цените вече са съвсем в небесата.

# 572
  • тук-там
Вики, пак повтарям - ти си още много млада. Имаш читави Я! Убедена съм!

# 573
Вики, пак повтарям - ти си още много млада. Имаш читави Я! Убедена съм!
Благодаря ти за куража, Мтз!!! Ама с този мал шанс при нас се изморих да пробваме. Обаче упорито си пия витамините, въпреки че в главата ми е завладява идеята за ДЯ. В четвъртък сме при доктора за коментар, че се чудя какво да питам и да искаме да изследва. Като бяхме в Бг пуснахме разширена С и казаха, че е перфектна за ИКСИ. Само това, но и там не можа ембриолога да каже, защо няма оплождане или делене. Странно е, че никой не ни говори за ДЯ. Само ние си го дъвчем със съпруга ми. Ще видим.

# 574
  • На остров
Сиси а ти отказа ли се от Турция ?
Пухче много се радвам, чудесно новини !
Виктория, ако проблема е и в спермата може би донорски ембрион, поне е много по евтино от донорска яйцеклетката или осиновяване.
Мтз и аз преди си мислих, че като човек е млад и нещата са ок ама се оказа, че не е така. Възрастта не винаги е фактор.
Вики ако помня правилно си около 37 38 нали ?

# 575
Две в едно, на 36 съм. Не че е от значение и разлика до 38. Не са категорични за причината, особено за С според тях там всичко е наред. Едно ми е зациклено...

# 576
  • На остров
Вики много е гадно, но за съжаление понякога ако ще света да обърнем нищо не зависи от нас.
 Аз бях на 33 когато спряхме да се пазим и бях сигурна че ще стане веднага. На 35 започнахме активни и целенасочени опити, след половин година посетихме клиника и направиха така нареченото тук цялостен пакет ( преглед и изследвания) заключение не изяснена причина за вторичен инфертилитет. Докато си чакаме реда за инвитро аз забремнях бях на 37, оказа се кухо яйце и медицински аборт в 10 седмица. После дойде и първият опит и нашият сладур се роди на термина си бях на 38 и половина, на 39 първи ЗЕТ неуспешен, на 40 опит номер 1 неуспешен, пак на 40 опит номер 2 неуспешен. Перфектна лигавица и ембриони уж но явно нещо зацикля след това.
Та не знам какво да кажа опитай още година две с ваши и после не губете време.
Етървата ми ( жена на брата на ММ) от 37 пробваха с собствени яйцеклетки, 7 опита, извънматочна и няколко БХ. На 41 направиха опит с ДЯ и на 42 и половина роди прекрасна дъщеря.
Една приятелка на 37 след няколко опита неуспешни реши за ДЕ и имат две чудесни девойки невероятно сладки.
Не знам и защо к аз го пиша всичко това някак ми се иска всички да получат това, което най много искат с една вълшебна пръчица !

Хубава събота на всички !

# 577
Две в едно, благодаря, че попита! Hug
Не, не съм се отказала, аз лесно не се отказвам,
ще драпам до последно, но това ще е последен опит с моя я.,
ако нищо не се получи, което е 99% сигурно, като се има предвид
тежкото ми положение, че аз отсега, даже отдавна, обмислям резервен вариант.
Иначе съм много доволна от всички в ТР,
правят всичко възможно, за да ми помогнат,
но все пак не са вълшебници, няма как да оправят непоправимото,
нямам никакви съмнения в лекаря и клиниката,
затова при неуспех, няма смисъл да сменям болницата,
както и да продължавам с моя я. Решила съм го,
докато чаках, така претръпнах, че вече всичко ми е все едно.
Засега съм избрала Чехия, но ще си помисля и за Украйна.
Вие какво решихте, ще продължавате ли?
Вики, аз бих изчакала, наистина имаш време,
но знам и за няколко момичета, които са на 31-32 г.
и са с лошо качество, така че понякога и възрастта не е критерий.
Честно казано, аз си мисля, че всичко е от я.
Дори тежък МФ се преодолява с качествена я.
Никакви витамини и диети не ми подействаха за подобряване на я.,
но аз съм все пак и на 44г.
Много късмет ти желая! Hug

# 578
  • тук-там
На 44 най-значимият фактор е Я, няма “душа” вече тя, но на 36?! Вики, можеш преспокойно да изчакаш още 2 години поне. Аз съм много ЗА донорски материал. Родител се става с гледане и грижа, не с бременеене и раждане! Но в твоя случай има мегдан. Нямаш нищо категорично диагностирано! Стискам ти палци за коментара!
Пухче, евалата! Добута го до ключов момент, отпусни малко душата! Намери ли метилираната форма? Разчетоха ли ти резултата? Какво ти препоръчаха?

# 579
Момичета, не съм писала скоро, но ви чета и се вълнувам с вас!

Съжалявам за неуспехите и се радвам за Пухчето!

Съгласна съм със Сиси и Мтз. Сякаш качеството на Я има по-голяма тежест и значение за един хубав ембрион. И да, много добре го каза Мтз - на нашите години (40 плюс) няма душа вече в Я.
Вики, млада си още, пробвай още малко с твои и после пак го мисли.

# 580
По принцип е така, но всяко правило си има изключение,
познавам няколко момичета, които са на 31-32 г.,
вече имат няколко опита зад гърба си, едното 3,
в двете клиники в ТР, ембрионите им всеки път са с хр. аномалии,
на тази възраст не би трябвало да имат такъв проблем,
а жена на 43 г. успя от първи път, и то с тежък МФ,
мъжът й е и на възраст, обаче тя забременя, а младите момичета - не,
има много подобни случаи. Има момичета и на 20 +, които се борят,
и пак не успяват поради различни заболявания.
Всичко е много субективно.
Много късмет ви желая на всички, момичета! Hug

Последна редакция: сб, 08 сеп 2018, 10:21 от sisi345

# 581
Така е, Сиси, права си. Не съм казала, че жени на 40 не забременяват или че жени на 20, 30 год. нямат проблеми. Но това са по-скоро изключения. Никой не може да отрече фактора Възраст.
Въпреки всичко, пожелавам на всички момичета в темата успех, независимо по кой път са поели!

# 582
Вики, според мен е важно, ако някой ден минеш на вариант ДЯ, да си сигурна,  че преди това си опитала всичко друго и да си убедена, че това е решението.
Относно спермограмата на ММ незнам какво да ти кажа. На последната от Ню Лайф концентрация и подвижност излязоха добре, а морфологията зле. В Киев точно обратното-80% с нормални форми ( на не по Крюгер, а по друг), а концетрация и подвижност -доста зле. Там казаха, че сме за ИКСИ, но аз настоях и за ИМСИ.
Обаче аз още преди доста време си бях казала, че ако тръгна на ДЯ, преди това ще проверя каквото мога при ММ, за да знам, че не хвърляме пари на вятъра. Направихме кариотип ( и без това го искаха от клиниката) и ДНК фрагментация- тя излезе 19%, т.е.биваше.Исках да му пуснем и у-микроделеции,  ама ми се досвидяха паричките и се отказах.
Наистина смятам, че колкото и тежък да е МФ, има достатъчно методи да се отсееят лошите, и все ще останат няколко добри за ИКСИ.

# 583
mtz, сега ще отида да видя какво има тук в аптеката откъм витамини. Иначе малко по-горе писах, че от клиниката във връзка с тромбофилията, ме съветват: всеки ден- аспирин, метилпреднизолон, фраксипарин ( клексан ) 0,4 и метилирани Б 6; 9 и 12

# 584
На мен ми изписаха Прегнотренд за витамини. Огестан пише в заключението на имунологичните. На следващия преглед ще попитам с кое продължавам.

Общи условия

Активация на акаунт