Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 7

• 53 352
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, да Ви питам на Вас предписвали ли са Ви Метфогамма за по-добри Я? Знам,че Метфогамма-та е за хора с диабет тип 2 и евентуално, ако имаш ИР.
Аз обаче нямам нито ИР, нито диабет тип 2, но лекарят ми я предписа за по-добри Я и аз си я пия 3х50мг...., като в началото - 7 дни - 2х50 мг. А четох някъде,че ако нямаш ИР полза от Метгофамма няма....

# 106
  • София
аз пък първите години с мъжа ми като заживяхме заедно пих противозачатъчни. може би 2-3г.
ама бяхме на по 22-23 и хич не ни беше до деца тогава.
според някои лекари запазвали резерва, ама не знам дали е вярно.
не помня да са ми се отразили зле, ама то засега от нищо не съм усетила да ми се е отразило зле. може би тепърва ще усещам негативите.
според  някои лекари бременността е много по-натоварваща от стимулациите и може би са прави, от нея усещам последици.
сега съм закупила мака, ще пием и двамата и ще разчитаме на натурални опити  Crazy

# 107
На мен пък още на първия ми гинекологичен преглед в живота ми, ми казаха, че сигурно ще забременея трудно заради обърната матка. После ме успокояваха, че това не било чак такъв проблем, но дето се вика, от ранна младост си живея с тази подтискаща мисъл и с времето прогнозите са от "приятни", "по-приятни". После, като ми се спука киста на яйчника, още първото ми гадже, дето тогава да сме били най-много на 23-24 години, излезе с предположения, че надали ще мога да имам деца по естествен път. И той ме "успокои", че вече имало ин-витро, да не съм се плашела.
Неговата сестра имаше подобен горчив опит със спукана киста, която й причини перитонит и лекарите й бяха казали нещо подобно, та явно беше навътре в нещата той. Та, открай време си имам едно наум аз, и понякога си мисля, че може би щеше да ми е по-лесно да не бях имала чак такава подготовка за тези трудности.
Все пак явно нищо не е съвсем случайно и пътят трябва да се извърви по един или друг начин, при всеки - различен.

# 108
И аз винаги съм мислела, че естрогените и прогестероните след трансфер са много по вредни от препаратите за стимулация.

# 109
  • На остров
Хър хич не се връзвай на това с обърнатата матка. Тези филми само в България ги разправят, горе долу и като масовите епизотомии на първескини.
На мен така ми бяха казали в БГ примерно сина ми беше на 6-7 г тогава и въпросният доктор почна ама то много трудно било да се забременее ама това било ама онова било. Като му казах, че имам си доста непланиран и много се изненада.
После тук отивам вече и първото което им казвам аз така и така съм с обърната матка. Те направо взеха да се смеят. Казаха че това няма общо с възможността да се забременее а и не била констант дали ще е обърната цял живот. При кухото яйце вече беше нормално и при следващата бременност и раждане също.

# 110
Две в едно Wink, тя обърнатата матка вече ми е най-малкият проблем.
Иначе познавам доста жени, които идея са си нямали, че са с такива матки и са забременели като стой, та гледай.

# 111
Абе, една позната на сто и кусур клиники ходи, 1000-и гинеко-прегледи и ин-витра направи при толкова "светила" на РМ в България, за да ѝ "открият" чак преди няколко месеца,че има двурога матка. Направо не  ми се говори..., че се ядосвам.

# 112
Или досега не са мислили, че е нещо, което е новост за нея...Не знам, но и аз все се притеснявам да не пропуснат нещо.
Имам например в имунологичните изследвания посочен някакъв мутантен алел ( трябва да го видя как точно беше формулирано) и ми се струва, че почти не е коментирано от лекарите това досега. Някакъв бегъл спомен имам още от "Селена" в Пловдив, когато имуноложката спомена нещо за това, което имаше връзката с усвояване на...нещо си, което по време на бъдеща бременност можело да бъде контролирано с медикаменти, но...както се вижда, пълна мъгла ми е и толкова време след това никой не го е споменавал, а аз винаги съм носила И тези изследвания.

# 113
Да, трябва ние да им обръщаме внимание очевидно, ама не е ли нормално като отидеш на преглед при нов лекар той да ти каже всички проблеми, които вижда?! Пф...

# 114
А, ето - намерих си го в една тема, в която съм писала преди:

А ето какво гласят изследванията ми:

Анти нуклеарни тела: 0, 55 -
Анти кардилопин IgG: 4,60 -
Анти кардилопин IgM: 3, 46 -
Анти bGpI ß IgG: 3,73 -
Анти bGpI ß IgМ: 3, 82 -
Общи Т- лимфоцити: 70, 48%
Субпопулация NK kletki: 10, 24%

Резултати от генетични изследвания

Фактор V Leiden:
Хомозиготен носител по нормален алел

Мутация G20210A в Протромбиновия ген:
Хомозиготен носител по нормален алел

Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:

Хомозиготен носител по мутантен алел

Генетичен вариант в гена на плазминоген активатор инхибитор 1 (PAI-1):
(носителство на генотип 4G/4G):

носител на генотип 4G/5G

Интерпретация на резултата:

Дефекттът в ензима MTHFR се установява в над 5-10% от общата популация. Този генетичен дефект може да предизвика понижение на нивото на фолиевата кисленина и повишение на хомоцистена в кръвната плазма - състояния, които е възможно да доведат до прекъсване на бременността и/или развитие на дефекти на невралната тръба на плода.
Интерпретацията на резултата от тези изследвания трябва да се разглежда като елемент от целия набор от изследвания ( имунолоични, хромозомни), провеждани при жени с репрудуктивни неудачи и има отношение към крайния риск за подпбни усложнения при следващи бременности.

Уместна е консултация със специалист- генетик.

Това последното мен силно ме притесняваше през цялото време и сега ме е яд, че беше някак си пропуснато.

# 115
Нищо не разбирам от изследванията, но това последното изречение и мен би ме притеснило....

# 116
Аз покрай този постинг си припомних каква беше историята с този хомозиготен носител по мутантен алел.
Трябвало да пия от по-специалната фолиева киселина.
А иначе благодарение на момичетата в темата, разбрах, че трябва да се изследваме за кариотип с тогавашния ми партньор.
Абе, изобщо, добре че са жените в тези теми, че иначе...надявай се някой лекар нещо да ти обясни.

# 117
Трябва да пиеш мета форма на фолиевата киселина. Почти всички вече пият такава, с или без констатиран проблем с усвояването.

# 118
Moмичета, записвам се и аз при вас, на 41, стартирах стимулация, днес на 4 ден 2 фоликула в левия, 1 в десния около см са. Ние сме с мъжки фактор. Гоялата изненада беше тия малко фоликули, защото само преди 2 години ми извадиха 14 яйцеклетки. Стимулацията е яка 300 Гонал ф и Менопур. Ама каквото такова. Дано са качествени поне, щом са малко..

# 119
Трябва да пиеш мета форма на фолиевата киселина. Почти всички вече пият такава, с или без констатиран проблем с усвояването.
На мен докторът ми каза, че не е нужно да е мета, когато ми излезе тромбофилията.

Общи условия

Активация на акаунт