Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 7

• 53 396
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Мелинда, много съжалявам!
Вероятната причина може да е неподходяща стимулация.
Дано да имаш късмет и да стане хубав ембрион! Успех! Hug
123, има надежда! Нищо не се знае! Hug
В клиниката се запознах с едно момиче, с което станахме приятелки,
тя забременя миналия месец точно с такъв ембрион, който забави развитие и го изчакаха до 5 ден,
оцеля и го замразиха, имаше още 4, но като ги размразиха, всичките не бяха годни.
Точно този, за който се считаше, че нищо няма да излезе от него, се оказа здрав.
ПИД не е правила. Вече чуха и сърчице, в 7 г.с.
Така че всичко е възможно! Стискам ти силно палци! Hug
Пухче, и аз така знам, че гаденето е добър знак!
Иначе за нищо друго, което е след трансфер, не съм компетентна. Grinning
Ако се чувстваш по-добре и състоянието ти го позволява,
раздвижвай се, не е хубаво да се залежаваш.
Стискам ти много силно палци всичко да е наред! Hug
И мен много ме болят гърдите, и понеже имам кисти и в двете,
взех да се притеснявам, от април не съм спирала да пия различни хормонални + лека стимулация.
Взех да се чудя дали си заслужава да пия още и да чакам,
за да направя още 1 стимулация, така се закучиха нещата и съвсем ми се объркаха  хормоните.
Ако и този месец са зле, направя се чудя, то какво ли ще се промени,
аз за 1 ембрион се боря, то да е за повече, за 1 година не мога да стигна до 3 пункции, голяма мъка.
"Та с 1 ембрион повече, какво ли ще се промени", се питам?
99% е сигурно, че всички ще имат аномалии.
От друга страна - това е първи и последен опит с моя я.
Казвам си: "Да си дам по-голям шанс, за да знам, че съм направила всичко възможно."
Но то ще стане декември, както върви, а времето ме притиска.
Иначе така претръпнах, докато чакам от зимата,
че вече не се трогвам за нищо, освен за здравето си.
Каквото - такова.
Много късмет желая на всички! Hug

# 526
При имунологичен проблем лекарствата до оздравяване ли се пият или до успешна бременност?

# 527
При имунологичен проблем лекарствата до оздравяване ли се пият или до успешна бременност?

При успешна бременност следва эадължително посещение при хематолог (эа имунните проблеми)
И аэ съм с имунологичен проблем.
Успех ти желая

# 528
Излязоха ми изследванията.

Приемам всякакви коментари

# 529
Между другото - имунолог и хематолог не са ли различни неща?

# 530
Пухче, нищо  не разбирам Sad, не мога да помогна....

# 531
Пухче, моите бяха по друг начин написани,
тук много не мога да разбера,
но нямаш високорискови мутации, доколкото виждам, така мисля.
MTFR e и за неусвояемост на ф.к. и витамини от групата Б.
Аз също я имам + още 2, но тук не ги виждам,
моите бяха за 5 мутации, срещу всяка една пишеше дали има отклонение.
Имунолог и хематолог са различни специалисти,
хематологът следи за съсирването на кръвта.
А другият е за имунната с-ма. НК клетки и т.н.
Трябва да се консултираш с хематолог, да ти пусни изследвания,
за да ти назначи терапия.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2018, 18:27 от sisi345

# 532
Пухче, сподели резултатите в темата Тромбофилия. Там ще ти отговорят компетентно. Hug Delisardeli Hug
И на мен два хетерозиготни бяга в лявата колона и доц. Русев им сложи една стрелка и го премести в тази с мутации вдясно. Grinning Не съм сигурна кое е вярно.  Но е факт, че ти трябва терапия или повишено внимание и следене, още повече рискът е посочен в заключение.Hug

# 533
puh4e05, и аз съм с две мутации, едната е като твоята MTHFR, другата е PAI 4G-5G. През цялата бременност пусках през три седмици АРтт и протромбиново време и се консултирах с доц. Русев (той е имунолог, но при него си правих изследването и му имах много голямо доверие), той коментираше резултатите и дозите с д-р Сигридов, при когото ходех за ФМ и доплер, и заедно ми определяха лечението. На един от прегледите се видя, че кръвотока към мозъка на бебето не е добър и д-р Сигридов ми изписа Омега 3 EPA&DHA, която също подпомага добрия кръвоток. Още след пункцията започнах с фраксипарин от 0,4 и аспирин протект, аспирина го спряха в началото на седми месец, но фраксипарина остана до раждането и 14 дни, след секциото. Всеки месец ходех на доплер за да следят кръвотока, пиех метафолиева киселина и Б12 метилкобаламин.

# 534
Аз мисля да отида при проф. д-р Ива Паскалева, ако ми се наложи, тя е хематолог.
Успех, Пухче! Hug

# 535
Искам да ви кажа , че и мойто ембрионче с което съм бременна в момента забави развитие и го замразихме на 6 ден. Ръся ви с много късметлийски прашец с още неустановен пол , бебенцето се крие. Следя ви и пожелавам успех на всички

# 536
  • София
Пухче,
Фактор 2 протромбин е високорисков фактор, имаш хетерозиготна мутация по него (това е половин нормален и половин мутантен ген). Останалите в дясната колона + двете в лявата са мутации по нискорискови фактори.
Добре е веднага да се консултираш със специалист и да започнеш терапия, както и през цялата бременност да се следиш често и редовно при АГ, специализирал проследяване на бременност с тромбофилия. Хематолог и имунолог са различни специалисти. В 8-9 седмица е добре да започнеш да следиш кръвотока на плода с доплер.
В допълнение към антикоагулантната терапия е добре да приемаш само метилирани форми на Б9 и Б12, както и да следиш нивата на витамините по време на бременността. Това е заради мутациите в MTHFR и MTRR.
Виж първа страница на темата за тромбофилия и не отлагай консултациите.
Стискам палци всичко да е наред до финал!

# 537
Дели, благодаря за включването!
А от изследванията ми разбира ли се дали тези мутации са вродени или придобити? При първата ми бременност нямах нито терапия, нито проблеми. Това означава ли, че тромбофилията не се проявява винаги?
Аз съм 360 км от София и като гледам, май трябва да се пренеса да живея там.  При нас не само че няма специалисти,  ами всички ме гледат като теле в железница,  и имам чувството, че знам повече от тях

# 538
puh4e05, напълно те разбирам за лекарите от провинцията...вече два пъти излизам разплакана от безсилие от такива кабинети. Първи път беше при ендокринолог, който внимателно ме изслуша и накрая каза, че не може да помогне, защото лекува само бабички с диабет. И сега, съвсем скоро ходих при едно АГ, за цитонамазка и и споделих за хормоналните ми проблеми и ранната критическа, казах и за инвитрото, а тя, забележи жена на всичкото отгоре, ме пита “Е и заслужаваше ли си!? Виж до къде си се докарала, върви сега при тези, които са ти правили инвитрото да те оправят!?!” Буквално я цитирам!
Намери някой на когото ще имаш доверие, аз с доц. Русев комуникирах по телефона и е-поща, но за Сигридов ходех до София, само при него бях спокойна. Иначе тромбофилията, си си я имала, но с годините нещата се усложняват, много млади жени забременяват и раждат, без да подозират за нея. Сега да не вземеш да се притесниш, за няма нищо! Спокойно потърси специалист, близко далеч, ще намерите начин удобен за теб, да комуникирате и всичко ще е наред!

# 539
  • София
Пухче, изследванията по-горе са генетични, тоест резултатът е за вродена тромбофилия. Няма смисъл да изследваш придобита, защото терапията така или иначе е еднаква, а ти с тоя високорисков фактор трябва да си на терапия. Това че не си имала проблеми при предишната бременност не е гаранция нито за безпроблемна бременност, нито за безпроблемно раждане. Подкрепям напълно написаното от Салилинда.

Мен и в София са ме гледали като полезно изкопаемо - и АГ, и хематолог, и генетици. Но като загубиш бебе почваш да четеш и да се интересуваш повече, щото на нашите години нямаме излишно време за опити. А аз съм с доста по-нискорискови фактори от теб.

Така че се организирай и действай. 360км не са много, ако ти дават адекватно проследяване.

Общи условия

Активация на акаунт