Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно -7

• 85 366
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
Гледах и аз прогнозата и не съм обнадеждена Sad Става дума за района около Смолян. Не ме притесняват сутрините и вечерите, а по-скоро дали ще става за разходки през деня.
Като добавка е и една тригодишна госпожица, с която се съобразявам най-вече Simple Smile)
Благодаря ви, надявам се да успеем да се порадваме на красивата природа там Simple Smile

# 331
  • София
Амая, ще успеете! Чакаме да разкажеш къде си била Simple Smile

# 332
Не разчитай особено на прогнозите. Миналото лято бях резервирала за края на юни в Пампорово, помните какви безкрайни дъждове бяха. Гледах прогнози и два пъти се обаждах да сменя датите за резервация, обаче дъжда не спираше. На края тръгнахме на пук на 13 юли и пет цели дни на Пампорово почти не капна. Преваля една сутрин, ние обаче опънахме към Златоград и ни опече слънцето.
Така че си вземете саковете с топли дрешки и доброто настроение и...приятна почивка Grinning .

# 333
Благодаря ви! Ще разкажа Simple Smile

# 334
  • Русе
Здравейте,
И ние планираме разходка до Родопите по Великден. Понеже сме с 2 мрънкащи деца, решихме да направим междинна нощувка в Пловдив и от там да се отправим към Пампорово, където ще бъдем за 3 нощувки. Не съм ходила от много малка в този край и се опитвам да добия представа с четене/гледане в Интернет. Мисля единия ден да се качим до кулата Снежанка, другия ден да посетим Обсерваторията в Рожен и третия ден евентуално да се разходим до Широка лъка или Смолян. Ще се радвам на всякакви идеи и информация.
Бих желала да попитам дали има приятни места за хапване с хубава храна и некосмически цени в самото Пампорово? Четох пътеводители в нета и се отчаях - няколкото заведения, за които пише имат доста отрицателни отзиви..

# 335
  • Пловдив
Миналата година нашият маршрут беше същия. Само че минахме през Девин,пещерата Дяволското гърло и Ягодинска и отседнахме в Пампорово за 3 нощувки. Единият ден ходихме до Снежанка,на другия- Смолян и Смолянските езера. На третия ден бяхме в Широка лъка и на връщане минахме през Обсерваторията. Исках да отидеми до с.Момчиловци,но не ни остана време.

# 336
Здравейте,
И ние планираме разходка до Родопите по Великден. Понеже сме с 2 мрънкащи деца, решихме да направим междинна нощувка в Пловдив и от там да се отправим към Пампорово, където ще бъдем за 3 нощувки. Не съм ходила от много малка в този край и се опитвам да добия представа с четене/гледане в Интернет. Мисля единия ден да се качим до кулата Снежанка, другия ден да посетим Обсерваторията в Рожен и третия ден евентуално да се разходим до Широка лъка или Смолян. Ще се радвам на всякакви идеи и информация.
Бих желала да попитам дали има приятни места за хапване с хубава храна и некосмически цени в самото Пампорово? Четох пътеводители в нета и се отчаях - няколкото заведения, за които пише имат доста отрицателни отзиви..
Колко са големи мрънкащите деца и вие туристически настроени ли сте за по-големи преходи или само за по-скоро градски разходки?

# 337
  • Русе
Здравейте,
И ние планираме разходка до Родопите по Великден. Понеже сме с 2 мрънкащи деца, решихме да направим междинна нощувка в Пловдив и от там да се отправим към Пампорово, където ще бъдем за 3 нощувки.
Колко са големи мрънкащите деца и вие туристически настроени ли сте за по-големи преходи или само за по-скоро градски разходки?

На 10 и на 4. Това го написах заради междинните нощувки, за да поясня, че ще имаме 3 дни в Пампорово.
По принцип до сега не сме правили преходи, камо ли големи, така че по-скоро не. Мисля, че това писах като програма ще ни е ок. Може би от Снежанка да отидем пеш до Орфеевите скали / преходът не бил голям/.
А за заведения в самото Пампорово? За обяд няма да е проблем да е някъде по пътищата, но за вечеря ще трябва там, близо до апартамента.

# 338
  • Пловдив
Да споделя един сайт с вас
http://keepliving.eu/

И да попитам някой от вас бил ли е на Дяволският мост край с. Борино?

# 339
Здравейте,
И ние планираме разходка до Родопите по Великден...

Здравейте!

През последните няколко години на няколко пъти ми се налага да отсядам в Пампорово.
Красиво е, въздухът е свеж.
Инфраструктурата е ужасна. Който е пожелал да си вдигне хотел, имал е пари и е бил достатъчно безскрупулен да сече наред - направил го е.
Пешеходни зони почти няма. Е, може би в централния район. Но за по-дълга и безопасна разходка и дума не може да става. Последния път колегите се бяха разходили повечко, но бяха газили из треволяците, защото тротоари почти няма.
Половината лифтове не работят. Работи този до Снежанка - цената е 14 лв. за възрастен (в двете посоки) и 8 лв. за дете. Горе на Снежанка е красиво и спокойно. Качването до панорамния етаж е 5 лв. на човек.
В зоната около началната точка на лифта (преди да тръгнете към Снежанка) има заведения. Не съм се хранила там. Но доста хора поръчваха и хапваха.
Най-добре да имате пакет с хранене в хотела.
Отсядала съм в "Орфей", "Форест нук" и в "Камелия".
"Камелия" е почти до лифта за Снежанка. Настаняването е в апартаменти - много са приятни и удобни. Храната е добра. Предлагат много вкусни баклави.
Най-добра беше храната в "Орфей". Там предлагаха и международна кухня - тематични вечери - с уникални ястия. Но отзивът ми може и да не е актуален, защото го посетих преди около 4 години. От "Орфей" до центъра не е далеч и се върви по тротоар.
Във "Форест нук" изхранването не струваше. Но все пак имаше какво да се яде.
Преди години бях отседнала в "Орловец". Панорамата беше впечатляваща, както и кухнята. Но и това ми се случи отдавна.
Най-близо до Пампорово е Широка лъка - спокойно и хубаво населено място, което представлява една дълга улица покрай реката с къщи, накацали по хълмовете от двете страни. Тям няма кой знае какво да прави. Харесва ми старата черква, която, обаче, е затворена за посетители в понеделник, ако не се лъжа. Има етнографски музей и Музикално училище, които биха представлявали интерес. В централната част съм хапвала в едно заведение с дървени пейки и скамейки. Не беше скъпо - предлагаха национални ястия - пататник, качамак и др. - по около 6-7 лева всяко. Супите не бяха особено хубави.
В Смолян, разбира се, има много повече заведения за хранене. Можете да ги "преслушате" по отзиви в нета.
Смолянските водопади са много красиви https://time2travel.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%8C%D0%BE%D0%BD%D1%8 … 0%B8%D1%82%D0%B5/, както и местността около Смолянските езера. Езерата са около 6 или 7 - в близост има и еко-пътека. Струва си да се разходи там човек.
Ако имате време, отбийте се и в пещерата Ухловица - на около 35 км. от Пампорово. По пътя към пещерата има крепост в село Кошница.

За мен целият район е любим - обхождала съм го и като пешеходен турист с група Simple Smile - но ми е тъжно да гледам как се съсипва гората и как боледуват боровете. Винаги си тръгвам със смесени чувства.

Желая Ви да си прекарате добре и да се върнете с хубави спомени.  bouquet

# 340
  • Русе
Здравейте и много благодаря за информацията. Всъщност няма да сме в хотел, а ще отседнем в Пампорово в апартамент на баща ми, който живее в Пловдив. За това е без изхранване. Иначе и моята информация е, че в Смолян има много повече възможности. Ще имам предвид насоките Ви за разходки. Дано и времето бъде благосклонно, че този април се очертава доста хладен и дъждовен.

# 341

Много полезен сайт, Десислава. И аз се интересувам от тази пътека.

# 342

Аз съм била ... много мостове  са и са част от Дяволската екопътека. Лично мое мнение най-добрата в България и 200% си заслужава да се премине..

# 343

Здравей! Дяволският мост до Борино е част от Дяволската пътека Simple Smile Уникално изживяване си е!Три години по ред не пропускаме да минем пътеката. Тази година пак ще сме там.

# 344
  • Пловдив
Значи си поставям Дяволската пътека за тази година, като сезон сега април-май добре ли е за посещения?

Общи условия

Активация на акаунт