Астрология - 13 тема

• 57 044
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
На мен пък ведическата ми се струва по-лесна от античната елинистична, за която за съжаление не се намира никаква информация у нас. Малцина я разбират, но не споделят това знание.

Някои препоръчват да се започне направо с Джйотиш, но според мен е желателно преди това да има някаква база от знания. Обаче от друга страна настава едно объркване, системите са коренно различни. Между античната арабска, елинистична и ведическата астрология има приемственост, но между модерната западна астрология/астропсихология и Джйотиш няма никакъв паралел. Така че много е относително това, зависи каква ти е базата и дали ще съумееш да възприемеш коренно различна философия.

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 13:51 от Sotis

# 76
Скрит текст:
Алена, мерси за включването и чакам след няколко години мемоарите ти (или пък роман), за да ги поръчам!!! Grinning

Hrispa76 и аз не виждам картата, но ако часът на раждане не е правилен, то не е ли все едно да гледаш картата на тотално различен човек. Thinking Ако си спомням правилно асцендентът се мести в знак на всеки 2 часа, което променя домове, управители и всичко... Даже няколко минути могат да променят домовете...

На мен започва да ми става интересна индийската астрология. Наистина ли е в пъти по-добра за прогнозиране на важни събития? Възможно ли е по западната да съм дева с ац водолей, а по индийската лъв с ац козирог? Crazy

При мен по индийската астрология ми се променя Асц. При сестра ми- не (имаме около 10 минути разлика) . При сина ми и съпруга ми,  също Асц. се измества.
Личното ми запознанство с ведическите знания ми помогна да си дам повече яснота за самата себе си, да се "видя " и да видя света около мен. Моите избори, защо са били направени по този или онзи начин, събитията, които са били като последица от тях и от изборите на родителите ми  т.н.  Последното нещо, за което бих я ползвала, е за прогностика.

# 77
Днес съм много доволна от себе си Simple Smile.
Ще започвам нова работа при перфектни условия, с много висока стартова заплата. Благодарение на приятелка нещата се получиха в най-изгоден за мен вариант.  Радвам се, че изчаках двете затъмнения, като соларното ми бе точно на върха на 4-ти дом, а лунарното ми попадна пак в 4/10 дом в квадрат с АС. Скоро четох една статия, че най-силно на затъмнения реагират ъглите, когато са засегнати, и то до две седмици след тях може да се очаква събитие. Имам и още задачи по 4-ти дом, които съм си наумила да правя, надявам се и те да се случат скоро.

# 78
Greene, честито! и теб те помня Simple Smile

Катерица защо не би я ползвала за прогностика?

Сега се разрових и явно промяната на знак е съвсем възможна и често срещана:
Западната астрология използва тропическия зодиак, който е базиран на сезоните.
Ведическата астрология използва сидералния зодиак, който е базиран на съзвездията.
Ако по западната астрология слънцето е в 24оти на знак, то във ведическата то ще бъде около 1ови градус на знака.
Разликата в двете системи е около 23 градуса, затова има разлика в слънчевия знак при мен.
Слънцето ми е в 19оя градус на дева по западната и явно затова съм зодия лъв по ведическата.

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 14:37 от Барелина

# 79
Според мен, за да изучаваш Джйотиш, не е нужно да си запознат с другите видове астрология. Ако искаме да отидем в индийски ресторант, няма да ни интересува менюто в съседния китайски, на пример Simple Smile
Отделен въпрос е, ако някой професионалист астролог с опит и в Джйотиш и Тропически, реши да си свери някои подробности при анализ.
За Джйотиш е нужно много свободно време и поне Руски или Английски език на сносно ниво, за да напредне човек. 

# 80
  • в 1001-та нощ
Страхотно, Greene Green Heart Green Heart Green Heart Много се радвам, чудни новини Simple Smile Моят мъж и той, като теб - при него първото СЗ  е на IC - беше си у дома вече над 4 години, но вече край Simple Smile Работата, която започва му е мечтана и желана, при хубави условия Simple Smile Много се радвам за него Simple Smile И за теб!

Ведическата... просто не е за мен - искам, но ми се губи нещо. Не е до воля, разум, желание,  колкото и клиширано да звучи - не ми е дадено да се докосна до нея.

# 81
Ееее, това се казва съвпадение! Супер, Аленка Peace!  Радвам се, че и при твоя човек са се наредили нещата с работата! Пу, пу, пу... Hug

# 82
В България елинистична актрология за сега никой не преподава, Кожухаров е корифей, но не казва всичко, само частица. Който знае езици, винаги може да намери добър учител и за елинистична. Разбира се и цената е подобаваща, но си струва. Елинистичната астрология има много  методи за прогноза, защото за това се е използвала в древността.

# 83
Честито на щастливците с нови и желани работи! Blush Hug
Да имат възможност за развитие и подем! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Барелина, да точно така- знакът се променя. Твоето Слънце по ведическата отива в Лъв, но имай предвид, че там Луната е водеща. Важни са и Лагна, АК, АмК, различни йоги... но там за зодии както се подразбира в западната астрология, изобщо не се говори.
Въпросът ти защо не бих я ползвала за прогностика е много кратък и ясен. Ако искам да ти отговоря също така кратко и ясно, означава да кажа само:  защото вярвам в Бог.
Но това звучи толкова клиширано и какво точно се крие в този мой отговор едва ли става ясно. За да се опитам да ти обясня, тогава ще се наложи да поговорим повече......или да пообщуваме/комуникираме по- дълго тук....

# 84
  • София
Честито Green 💜 спорна и успешна да ти е новата работа Simple Smile
Аленка много се радвам за мъжа ти, спорна и успешна нова работа и на него 💙
При мен ЛЗ беше на два градуса от АСЦ в 1-7 дом да видим....

# 85
  • Пловдив
Здравейте.
Започвам да се потапям в тайнството на астрологията. Знам от зодията си (скорпион), че митичното, астрологичното и т.н. ме привличат, но упорито се пазех да не се вглъбя. От другата тема за ежедневни прогнози ми се запали любопитството и вече няма връщане назад.
Надявам се тук да имате търпение да отговаряте на новобрански въпроси.
Започнах с четене на книга с основите на домове, натални карти и т.н.
Имам един основен първоначален въпрос. В наталната ми карта имам много сектори (домове) без никакви картинки вътре. Няма слънце, няма луна...нищо няма. Какво значи това? Например 1ви, 3ти, 4ти, 6ти дом???

# 86
*ashley*, добре дошла! Simple Smile

Не се притеснявай, във всяка една карта има "празни домове ".  Планетите в западната астрология са десет, а домовете са дванадесет. Няма как всички домове да са запълнени. Това не означава, че темите по домовете не са действащи, означава, че домовете, в които са разположени планетите са приоритетни. За да разбереш как се характеризират делата по дом, в който няма планета, като за начало, изследваш Управителя на дома, планетата сигнификатор и Куспидата.

# 87
  • София
*ashley* все едно чета себе си. И аз съм скорпион, всичко мистично ме влече,..(включително и аз идвам от другата тема, не те преследвам да знаеш Laughing) . Включвам се в групата, засега без въпроси , защото искам малко да почета първо

# 88
  • Пловдив
Благодаря за гостоприемството Simple Smile
Надявам се като навляза в разчитането на предопределените неща за мен да бъда по-спокойна и уравновесена и по-малко да изнервям близките Wink

Обаче, имам един основен проблем. Не си знам точния час на раждане. Майка ми си спомня, че е било около обяд, защото малко след раждането ми са й донесли обяда.
Но ако задам 11.30, 12.00 или 12.30ч наталната ми карта логично се променя.
Четох, че само за родените между 80та и 89та не се пазят часовете на раждане, така че е безнадеждно да търся някъде.
Какво ще ме посъветвате? Да си създам няколко натални карти и да изчета основните параметри на планетите? Или да задам един час и да изключа останалите.
Само, ако е 11.30 асцедентът ми е различен. След 12.00 ми показва все козирог.

# 89
  • в 1001-та нощ
Вариант 1 - ректификация от опитен астролог
Вариант 2 - наблюдаваш се - какви са звездните конфогурации, как се проектират в картата ти, как реагираш и ... коригираш в движение. Но за това е нужен опит. Не пречи да започнеш и сега.

Всяка минутка е от значение. На първа страница има линк за ректифиакция със зададени параметри - можеш да разгледаш.

Общи условия

Активация на акаунт