Астрология - 13 тема

• 57 121
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Катеричке, това нали не са лични планети. Пък личните ми се виждат малко на брой с аспекти. Не че знам как се тълкуват и те.  Joy

# 136
А възможно ли е да се каже кога ми се дава възможност за бебе (една астроложка от 5 години все ми "обещава" ей,сега...до 5 месеца, до 6 месеца...и нищо не става)...

Заложена ти е проблематика, но според мен все още имаш шанс. С такива карти прогнози за по няколко месеца не се правят, първо се гледат силните години, т.е. кога има по-благоприятни предпоставки да се случи.
Освен това, за да може да се "обещае" дадено нещо, първо се оценява потенциалът, заложен в наталната карта в тази насока. Нещо, което явно се подценява от доста наши астролози.

А твоята астроложка как ти прави прогнози при все това, че часът на раждане е ориентировъчен, неточен? Правена ли му е някаква проверка? Много ме учудва как се ангажират с краткосрочни прогнози с непроверен час.

В момента не си в най-добрия тайминг от гледна точка на хронократорите. Тече профекция на Скорпион, в голям фирдар на Марс си и в малък на Сатурн. Добрата новина е, че малкият фирдар се сменя на рождения ти ден и минаваш под юпитерово влияние, като същевременно и профекционният ти управител за предстоящата година ще бъде Юпитер. И АС Стрелец в солара, транзитният Юпитер също ще ингресира в този знак. Но според мен по-силният ти период започва след края на 2019. Не знам доколко ти е точен часът на раждане, в периода до една-две години ще имаш и дирекция на АС към Слънцето. То не ти е сигнификатор на децата, но все пак това е силна дирекция и би следвало да носи забележими събития, засягащи отношенията със съпруга.

Сега с текущите хронократори не бих те съветвала да форсираш нещата, в наталната карта Марс ти поразява жребия на децата. И той сега ти е хронократор, влияе върху събитийното проявление. В средносрочна перспектива след края на 2019 г. навлизаш в по-благоприятен житейски период. Трудно, с повече усилия, но има вероятност за дете – с някаква медицинска намеса може да стане, вид хормонална (стимулираща) терапия или асистирана репродукция в краен случай (ако не се получава по естествен път).

# 137
  • При децата ми
Понеже отново стана въпрос за деца, много ми се иска да кажете как стоят нещата по този въпрос, в тази карта?:
https://www.astro.com/tmpd/cunbfilexuRACC-u1505387400/astro_w2gw … s.38420.31435.png

Скрит текст:
Дано само не ми кажете, че и тук има проблем, и че Юпитера е поразен и т. н...

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 13:49 от Hrispa76

# 138
  • в 1001-та нощ
Не те разбирам, Алена. Grinning
Не търся нещо конкретно, все пак сме заедно сто години, но ми стана интересно какво бихте споделили за тази синастрия/ четох коментарите преди да публикувам картата./ На мен ми се струва, че има прекалено много квадратури и няма никакви съвпади или кой знае какви хармонични, любовни аспекти, обаче съм изключително боса тук.

Поне уточни за двата кръга кой е на мъжа, и кой е на жената Simple Smile

# 139
Аз съм вътрешния кръг. Диаграмата така орязана ми се появява и на моя монитор, скролвам.

# 140
Дано само не ми кажете, че и тук има проблем, и че Юпитера е поразен и т. н...

Няма карти без поразяване, в една или друга област.
Когато задавате такива въпроси, трябва да сте готови да чуете отговора. Simple Smile

Тук има силна ъглова Луна, но в квадратура с Марс и Сатурн. Разгледано изолирано това все още не е фактор, който би дал липса на деца. За отговор на такъв въпрос се разглеждат редица показатели. Цяла комбинация от фактори, не един-два. И е работа за цял ден. При бързо и повърхностно разглеждане има риск от грешки и неточности. Определят се сигнификаторите, гледат се жребии и се анализират, гледат се и производни карти (за което е нужен точен и проверен час.)

Екзалтирала Луна в кулминация, макар и близо до Плеядите, дава надежда. Освен това и в 11 дом са разположени два бенефика, той също има отношение към тази тема.

Освен това, ако на 40 все още няма дете, логично е тази тема да не е много хармонично представена в наталната карта. Някъде има скрит проблем. Понякога се случва, че други са били приоритетите при жената и затова няма. Понякога проблемът с децата може да бъде вторичен, първичен е проблемът с партньорските (съпружески) отношения. Друг път се случва в обвързана и сплотена двойка да няма деца, различни са причините.

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 14:20 от Sotis

# 141
  • в 1001-та нощ
Аз съм вътрешния кръг. Диаграмата така орязана ми се появява и на моя монитор, скролвам.

Да се разпознаете, като партньори мигновено се вижда по това, че неговите Венера и Юпитер са на твоя десцендент - обичайно има лични планети на единия по осите на другия. Тя, любимата (Венера) е на твоята партньорска точка. (В моя случай - Марса на мъжа ми е на моя АС.) И неговия МАрс е на твяо МС +Юпитер - там, където е статуса ти в обществото, т.е. омъжена за него. Неговият ъглов ретро Сатурн в съвпад с твоя Марс - вероятно успява да те владее Simple Smile Вероятно да му родиш деца - неговата Луна в 5 дом, в съвапд с твоя Нептун. Роден е почти на Слънчево затъмнение (няколко часа преди), на ъдъл в 4 дом. Неговата житейска цел е да създаде семейство, да бъде устойчив, опора, да се грижи за близките си Simple Smile Е, така отгоре, отгоре, но с толкова информация - толкова интерпретация Simple Smile

# 142
  • При децата ми
Sotis, благодаря за отговора!:smile:

Тук става въпрос за мъж, /брат ми/. И той е сам към настоящия момент.

# 143
Хехе, Алена. Точно е.  Grinning Благодаря ти!     Hug 
 Това за петия ми дом, луната му и децата не ми беше хрумвало като обяснение, а всъщност като се замисля, да, има логика.
Защо зададох въпрос. Защото изключая съвпадите на десцендентите и опозицията с асцендентите, в случая мое слънце на негов Дц и неговите юпитер и венера на моя ДЦ, не видях кой знае какви други, приятни аспекти. Бъкано с квадратури и опозиции. като се започне от слънцата ни, през абсолютно всички негови и мои планети - все квадратчета с нещо друго.

П.П. Иначе, Марсът му на МС-то ми и на Юпитера ми - двамата сме изключителен екип за работа.  Joy

# 144
А, това е мъж? Трябваше да се уточни, това е от значение - сигнификаторите се разглеждат по различен начин.
В женска карта една невидима (балсамична) Луна в квадрат с Марс и Сатурн би имала по-неблагоприятно влияние.
В случая може би има някаква препратка към майката и нейната роля, като се предполага, че нейното влияние в живота и върху психиката на натива е силно, оставило е сериозен отпечатък. А за самия натив е важно да отстоява своята независимост и автономност, възможно е на несъзнателно психологическо ниво да се прояви синдром на късно отбиване. Дори ако живее самостоятелно и отделно от родителите, все ще търси емоционална и ментална връзка с майката или с фигура-заместител (ролите могат да се сменят, но сценарият е Питър Пан - "вечното дете"). Има предпоставки за напрежение при такова взаимодействие, то може да се пренася и в отношенията с жените. При брат ти има благотворно влияние на Венера и Юпитер в 11 дом, при това АС и МС попадат в терми на Венера, гледано по сидеричния Зодиак. Юпитер, който е естествен сигнификатор на децата, също е в терма на бенефик - Венера. И са в много благоприятен дом. Мисля, че тук повече по партньорска линия идват проблемите, нещо куца в общуването с противоположния пол. Но не съм гледала ведическите карти, нямам толкова време.

И жребият на децата няма сериозни афликции, не са чак толкова зле нещата. Според мен по-големият зор е да намери подходяща половинка, с която да има разбирателство.

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 14:46 от Sotis

# 145
  • в 1001-та нощ
Хехе, Алена. Точно е.  Grinning Благодаря ти!     Hug 
 Това за петия ми дом, луната му и децата не ми беше хрумвало като обяснение, а всъщност като се замисля, да, има логика.
Защо зададох въпрос. Защото изключая съвпадите на десцендентите и опозицията с асцендентите, в случая мое слънце на негов Дц и неговите юпитер и венера на моя ДЦ, не видях кой знае какви други, приятни аспекти. Бъкано с квадратури и опозиции. като се започне от слънцата ни, през абсолютно всички негови и мои планети - все квадратчета с нещо друго.

П.П. Иначе, Марсът му на МС-то ми и на Юпитера ми - двамата сме изключителен екип за работа.  Joy

Ами то семейството е "общ бизнес" - любовен и с поколение, така да се каже Simple Smile С опозициите се допълвате Simple Smile Квадратите са градивни, аз не гледам не тях с лошо, те са генераторите на промяната Simple Smile дават импулса Simple Smile

# 146
  • При децата ми
Божеее, Сотис, как добре го каза за неговата независимост и автономност! Браво! Поздравления! Simple SmileТой е доста избухлив, т.е. пали от четвърт и ние с майка ми много му се дразним. Обаче сякаш наистина ролята на майката е оказа силен отпечатък, а той всячески ни реже, даже към нея е много остър понякога. Пък с жените не знам кое не е на ред, по-скоро той свикна сякаш да живее сам.

# 147
Тъкмо щях пак да се редактирам и да дописвам, че има доста сприхав нрав и върху това има да работи, ако иска да създаде удовлетворяваща връзка и да я запази. Заложено му е емоционално и ментално безпокойство, в повечето случаи жените се явяват дразнител или своеобразен катализатор на тези процеси. Не изключвам да изпитва и някакво недоверие към жените. Бил ли е някога лъган/мамен в някоя от по-сериозните му връзки? Тук говорим за базово доверие, което поради една или друга причина е било саботирано. Също така смятам, че може да срещне определени предизвикателства в отношенията, свързани с искреност и истинност, с някакви недомлъвки или преднамерено спестени истини. Но не му е ниска летвата с жените, има по-високи очаквания и не е изключено на партньорките да изглежда твърде претенциозен (понякога и заядлив/придирчив). Иначе докато нещата се развиват на ниво Венера (флирт, ухажване, срещи), ще има зелен светофар и ще му се отварят възможности. Нацелва греда при по-близки и трайни отношения, където е важно да има взаимно доверие и споделяне – там вече се включва Луната.

# 148
  • При децата ми
Сотис, поздравления още веднъж!:bouquetf:

Много е сприхав да! Не позволява да му се говорят истини, даже и да знае, че е така - пак започва да спори! И не се дава! Никак. Трудно се живее с него или поне на мен ми е трудно.Simple Smile Все му повтарям, че трябва да успокои топката и да го дава малко по-спокойно, ама на него сякаш му е заложено. Нервак си е и това е.
Много спори и много обича да спори! Особено за футбол и история!:smiley:

Преди време, доста време, имаше сериозна приятелка. Голяма любов беше там, ама стана нещо и край. Т. е. аз знам отчасти какво стана, ама може и аз да си мисля, че знам. Истината може и да е друга. Иначе около него винаги има жени, ама само много добри приятелки.Wink

Кои планети, аспекти и/или домове се гледат за това емоционално и ментално безпокойство!?

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 15:46 от Hrispa76

# 149
Много ще съм благодарна,ако някой си каже мнението за този хороскоп.По конкретно за намиране на подходящ мъж.

Общи условия

Активация на акаунт