Не остана много вече, ОКТОМВРИ ще се гушкаме с малкото човече

• 34 380
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Тази седмица ходих на отворени врати в Надежда и май това ще е моята болница. Приятно се изненадах, че са си обновили неонатологията и сега без значение кога тръгне раждане, те могат да се погрижат за бебето и не препращат в други болници. Базата е супер, стаите са си нормални стаи, персонала изглеждат много мили.
Първия път раждах в Токуда и също съм много доволна. Просто за последните 10 месеца голяма част от най-добрите им специалисти от АГ отделението за напуснали, което не говори много добре за тях. Като раждах, след като ми сложиха епидурална упойка, не ми позволиха да стана от леглото. Така болките се усещаха доста по-силно и беше доста мъчително. Това го няма в Надежда. Там стига АГ да прецени, че можеш да се движиш и няма да си навредиш, те пускат да се разходиш и да заемеш каквато поза ти е удобна.

# 661
Моя приятелка ражда преди 2 г в Майчин дом, хем беше със секцио и сама си обгрижваше бебето - смяна на пелени, миене и т.н. От нея съм останала с впечатлението че в държавните болници трябва сама да се грижиш за тези неща. Аз раждах в бургаския "клон" на Софиямед и малкия го видях голичък като се роди и после преди да ни изпишат като ми показваха как да го къпя и да правя тоалет, взимаха бебетата редовно за смяна на памперс, тоалет и преглед. И като първескиня тогава ме беше страх да го разсъблека целия да го разгледам в болницата, само крачетата му разглеждах Grinning

# 662
  • Beyond the stars
 Flower G и ние бяхме преди време на отворени врати. Мен освен другото, ме печели и фактът, че няма местене по зали предродилни и родилни и че таткото е пълноправен участник в цялото задание.

Тъкмо си записах час при Ослеков, да видим как ще се настроя като се видя с него.  Grinning На отворените врати казаха 15 дни преди термин за консултация с него, ако не се следиш там, ама твърде смело ми звучи , та записах за края на август.  Blush

# 663
  • Blondeville
Flower G, аз откак ражбрах, че доктор Димитров не е в Токуда вече, нещо се позамислих какво се случва там, защото това е един прекрасен специалитс, и голяма загуба за болницата, а доколкото разбирам си е тръгнал почти без предизвестие.

Purpletka, в Надежда например взимат децата за тоалет, за баня, за преобличане, за визитации. Ако имаш желание гможе да ледаш как става къпането. През другото време ако имаш желание детето си е денонощно при теб. Когато майката се храни в столовата, го носи в бокса при другите, или ако има нужда от почивка, или ако са ѝ дошли на посещение изън отделението. В стаята има право един посетител на ден за родилка, за 1 час, екипиран с маска и престилка. Много ни бяха мили тези моменти с таткото.

# 664
  • София
Тази седмица ходих на отворени врати в Надежда и май това ще е моята болница. Приятно се изненадах, че са си обновили неонатологията и сега без значение кога тръгне раждане, те могат да се погрижат за бебето и не препращат в други болници. Базата е супер, стаите са си нормални стаи, персонала изглеждат много мили.
Първия път раждах в Токуда и също съм много доволна. Просто за последните 10 месеца голяма част от най-добрите им специалисти от АГ отделението за напуснали, което не говори много добре за тях. Като раждах, след като ми сложиха епидурална упойка, не ми позволиха да стана от леглото. Така болките се усещаха доста по-силно и беше доста мъчително. Това го няма в Надежда. Там стига АГ да прецени, че можеш да се движиш и няма да си навредиш, те пускат да се разходиш и да заемеш каквато поза ти е удобна.

Мен проблема ми не е как изглежда нито стай нито неонатология, въпроса е да има специалисти ето от това се притеснявам аз. Аз обмислях между Майчин дом и Токуда доста дълго докато не трябваше да лежа в Токуда в 5 месец заради бъбречна криза и така не срещнах всъщност докторката, която в момента ме следи. Иначе в майчин дом знам, че са най-голямите специалисти и за бременността и за раждане, обаче винаги има и изключения.

# 665
Purpletka, в Надежда например взимат децата за тоалет, за баня, за преобличане, за визитации. Ако имаш желание гможе да ледаш как става къпането. През другото време ако имаш желание детето си е денонощно при теб. Когато майката се храни в столовата, го носи в бокса при другите, или ако има нужда от почивка, или ако са ѝ дошли на посещение изън отделението. В стаята има право един посетител на ден за родилка, за 1 час, екипиран с маска и престилка. Много ни бяха мили тези моменти с таткото.
Тук ти носят храната в стаята, бебето изобщо не са ми предлагали да го оставям в Неонатологията за щастие, беше си при мен, а свижданията са по два пъти на ден и няма ограничение колко човека ще дойдат (нещо което изобщо не ми хареса защото се злоупотребява). На свиждане според мен трябва да идват само най-близките, обаче на момичето с което бях в една стая (въпреки че бебето и беше в Неонатологията, а не при нея) идваха и по-далечни роднини че и приятели и не се съобразяваха с мен и бебето, беше много неприятно (особено февруари месец по време на грипните епидемии). Сега се чудя, живот и здраве, до колко е уместно по-големите деца да ходят на свиждане в болницата при мама и бебе, имайки предвид че като се приберем в къщи така или иначе ще сме си всички.

# 666
Скоро ми се наложи да лежа в Шейново и впечатленията ми от персонала са положителни - и лекарите, и акушерките са много мили и отзивчиви, веднага реагират ако има проблем. Родилните зали доколкото разбрах са отделни и обновени. Бебетата се дават в определени часове на майките:
6-7, 10-11, 13-20, 22-24ч., освен това ако някоя майка иска може да си вземе бебето при нея и за през нощта - попълва се някаква декларация.

# 667
И аз минах преглед днес точно съм в 30г.с. бебчо е 1308гр, малък върви но лекарката ме успокой, че може и да не го мери точно понеже ми е дебела коремната стена и е малко по-трудно при мен. Пуснах и ПКК и урина. Ще ходя на преглед чак на 04.09 когато излизам и в 45 дена преди термин, тогава ще правим и трета ФМ, ще съм в 33г.с. и няколко дни, но така преценява АГ-то.

# 668
В Майчин дом също взимат бебетата за тоалет и визитация. Всички деца се гледат по един и същи начин. Няма такова нещо като неглижиране на бебето. Ако на някое му се е възпалило дупето, е защото се е наакало между тоалетите и никой не му е сменил памперса, което отчасти е грижа и на майката. В бокса с акушерките можеш да влезеш винаги, показват как да смениш, да почистиш, всичко. Аз моя син след всяко хранене го проверявах и сменях редовно, той акаше по 12 пъти на ден, кой ще ми виси над бебето 12 пъти да му сменя памперсите?
Бебешките акушерки там са ОК. Гадините, които носят лошия имидж в отношението към пациентите са медицинските сестри, санитарки и акушерки, които са по патологичните отделения. И то не всички, но една е достатъчна да изправи косите на половин отделение. Simple Smile

За Токуда... явно преходът от Япония към Турция не се отразява положително на болницата.

# 669
  • Blondeville
ЯHHA , бебето с възпаленото до кръв дупе беше в кувьоз, та там майката няма как сама да го обгрижи и да следи за смяната. Факт е, че майката е недоволна от това, но пък от другото е доволна.

Памперсите естествено, че можеш и ти да си ги сменяш, когато е при теб бебето, или да го носиш в бокса за смяна, ако ще и на всеки два часа, няма значение. В бокса в Надежда обаче, не може да влиза всеки, имат камери, и не пускат при бебетата никой. Аз веднъж гледах смяна на памперси и ми казаха, че от вратата може само, но не и да влизам, където са и други бебета. Иначе показват къпане и тн за който има желание.

purpletka, в Надежда има забрана за внасяне на храна по стаите, хрененето и свижданията стават само в столовата, като изключим едночасовото посещение в стаите. Мен това ме устройва идеално, не е нужно при новородени бебета цялата рода да се изреди Grinning

# 670
  • Beyond the stars

purpletka, в Надежда има забрана за внасяне на храна по стаите, хрененето и свижданията стават само в столовата, като изключим едночасовото посещение в стаите. Мен това ме устройва идеално, не е нужно при новородени бебета цялата рода да се изреди Grinning

Според мен до изписването само татко и кака/батко (ако има налични такива) имат работа на свиждане. Баби, стринки и там остатъка от родата мисля, че може да зачака до изписването  Mr. Green

# 671
Аз първия ден бях сама в стая и след раждането дойдоха мъжа ми и после майка ми, свекърва ми и свекъра за минутка да ни видят. Обаче после настаниха друга родилка при нас и при нея идваха освен мъжа и, майка и, свекърва и и чичовци, лели, приятели и т.н., кой сложил калцуни и маска, кой не. Беше много неприятно. И бебето като се разплаче, аз искам да го накърмя, никой не се съобразява да си тръгне... Това би била единствената причина да се замисля за VIP стая, просто за да съм сигурна че няма да ни настанят друга родилка.
Вълшебство, съгласна съм с теб, бабите и дядовците разбирам да дойдат веднъж за мъничко да си видят детето и внучето, но постоянното идване не е ок.
Блонди, болницата в която раждах няма столова, то повечето болници са така де и храната се носи по стаите. Освен това добре че идваше мъжа ми, носеше ми вода (за три дни изпих 9 литра Grinning ) и храна защото тази от болницата не винаги ми харесваше.

Аз да споделя че нашата девойка (почти съм сигурна че се завъртя нагоре с главата) и от около два дни ми разказва играта. По няколко пъти на ден се запъва някъде и ме разтяга и ме боли много. Даже си потупвам корема да се премести, защото е доста болезнено. Отделно от време на време ме шути в шийката и притрепервам цялата.

# 672
И мойта госпожица се разтяга, голямо подскачане беше и снощи. Аз изобщо не можах да спя, към 4 може би съм заспала. Много мразя да будувам.

Иначе и моето беше в кувьоз за 2 дни и половина, нищо му нямаше. Имайте предвид, че пидсичане до кръв става и за нула време. Случвало ми се е, особено когато акото е по-воднисто и ака често, просто кожата е адски нежна, подсичането става бързо, а от там до рани може да е час. Така,че не вярвам да са я неглижирали. Сами ще се убедите, ако децата ви скат повече или имат разстройство. На 12 етаж, боксовете са към стаите на майките и можеш да го ползваш самостоятелно когато искаш.

Стига реклама,сега храна. Визитациите в МД не се регулираха по никакъв начин. Родата наредена около количката с бебето, идиоти с цветя в стаите, малки деца,който когато искаше- влизаше. Това за мен беше недопустимо.

# 673
  • Blondeville
Да, и аз съм на мнение, че не е редно сто човека да се изсипят в родилното. Токуда май също има хубава политика в това отношение.

В Надежда освен храна, и цветя са забранени при родилките. Всеки, който влиза го екипират като космонавт 😁 с калцуни, маска, престилка. Дърпаш си преградата със съседката и може и да си кърмиш наволя докато тя има посещение. И посещението в стаята може 1 час, само във фиксирано време, май беше между 17 и 18 часа. Храната е поносима, аз съм доволна, макар че май чак на третия ден ми дадоха да ям, понеже съм със секцио и не бях пуснала заветните “газове”, та ме чакаха и ме питаха през 2 часа сигурно 😀 Питат те от предния ден за менюто, май има две опции.

# 674
Ох, Янна, като бях бременна с бъдещия батко имаше един период до края на бременността (примерно два месеца) когато ме събуждаше всяка нощ по едно и също време или ако не съм била заспала не можех да заспя от неговата активност по същото време. Мисля че беше около 1:30 ч всяка нощ. И като се роди, о чудо, известно време всяка нощ по същото време нашият сладур беше активен. За сега девойката е спокойна нощем, само като ходя до тоалетна и легна я усещам понякога да се намества, но още не ме буди.
Допълвам се: Тук няма опция за меню и храната по мое мнение не беше много добре съобразена с родилки/кърмачки. Отделно аз съм всеядна, но все пак обичам хубаво приготвена храна. Ако не ми хареса как в приготвено предпочитам сандвич да ям, но не и кофти сготвена манджа Grinning
И прегради няма между леглата в стаите. Иначе свижданията по спомени бяха между 11-12 и 15-16 ч, което си е ок като време. Мъжът ми за три дни къде идваше и на двете свиждания, къде само на едното, че и татковците имат доста ангажименти докато мама и бебе са в болница.
Цветя не знам кой носи в болница при новородено... аз даже на изписването като ми донесоха цветя се зачудих да не дразнят бебето у дома.
Иначе за подсичането, кожата им наистина е много нежна, но по мои наблюдения просто има деца, които повече страдат от такива проблеми. Синът ни акаше по около 6 пъти на ден и никога не се подсече повече от леко зачервяване в жегите, което минава с две намазвания с произволен крем за под пелени.

Последна редакция: пт, 10 авг 2018, 15:13 от purpletka

Общи условия

Активация на акаунт