Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 ян. 2020, 13:40 ч.

Може ли да се преодолее лошия старт?

 • 6 171
 • 254
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 2 060
Ситуацията е следната:  мъж и жена в своите ранни 20, харесват се и започват да се срещат. След няколко срещи жената е силно впечатлена от мъжа, докато той не особено. Говори и, че няма да се получат нещата, но тя настоява да опитат и влизат официално във връзка. 2-3 години по-късно връзката им продължава, обичат се, но се карат, разделят и събират периодично. През това време мъжът се държи като задник с нея - изневерява й няколко пъти, много я е обиждал и т.н. Тя пък го обсебва и му вдига скандали. Нямам инфо за какво са били обидите и скандалите
 
Очевидно все пак двамата са имали и хубави моменти и са им останали чувства един към друг, затова решават да наемат апартамент и заживеят заедно. Мъжът изцяло променя поведението си (явно вече я приел като част от бъдещето му) - става мил, галантен, щедър, мъж за пример, готвел и мусака (!!! Smile. ) Вече година и половина така.

Good times, тя е очарована, но това започва да я отблъсква - не знае дали от промяната от лошо към добро момче и е станал скучен; или за миналото, когато той я е обиждал и изневерявал (според нея по-скоро второто).  Майка й пък я посъветвала, че връзката се била "износила" от времето.

В крайна сметка в момента момичето тайно се оглежда за нова връзка (monkey-branch-ва и тя Smiley ) , но и пък се колебае дали да не остане с момчето предвид позитивната промяна и да отидат на следващ, семеен етап (очаква да й предложи годеж скоро), та се допита за съвет до мен, а аз изобщо не знам тези неща как се обработват в женския мозък.

Знам, че мъжете са много склонни да оставят миналото назад, щом настоящето е добро, но как стои при жените не знам (и тя даже не е наясно със себе си, а мен пита).
Дайте едно рамо да бутнем на това клето и заблудено създание.

# 1
 • Мнения: 781
И двамата са... Единият не знае какво иска и си мени мнението и то по отношение чувства, другия се вкопчва като удавник... Прекалено типични представители на половите стереотипи. Накрая ще приключи и типично тая история - или с бурен развод или с години нещастен брак.

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 1 637
Тя вече знае, че не може да се преодолее лошото начало или просто, че доброто настояще не й е добро на нея.
Името на темата е сбъркано.
Тя си го е решила и ще намери друг.

# 3
 • Мнения: 4 744
Горкият мъж, ако се ожени за нея, ще кажа само аз и с това ще приключа. Laughing

# 4
 • Мнения: 597
Винаги съм смятала, че ако се появява въпросът "Да се оженя/омъжа ли?" отговорът е само един - не. Бракът е достатъчно сложно нещо, със свои собствени предизвикателства, проблеми, хубави и лоши моменти и ако пристъпваш към него с негативен багаж изгледите да свърши зле са огромни. Някъде дълбоко в теб, колкото и да не го признаваш, ще се е загнездила мисълта, че си сбъркал/сбъркала с избора си изначално и ще ти пречи да преодолявате нововъзникналите ситуации с ясната идея, че ти искаш да си с този човек до края на живота ти и трябва да намерите общо решение за всичко.

# 5
 • Мнения: 18 172
Мога донякъде да разбера човек, който не живее добре, нещастен е във връзката си и затова се оглежда за нещо ново на хоризонта.
Ама човек, на когото всичко му е наред и няма съществени проблеми в дома си, да хукне по чуждо или да съсипе връзката просто така, защото, разбираш ли, му било скучно – ето това не мога и не мога да го разбера. Направо като децата – чакай да си счупя играчката, за да видя какво ще стане. Ами ако не получи нова?
Има нещо много сбъркано в такива хора, нещо саморазрушително. Кой нормален човек бяга от хубавото? Може ли щастието да е скучно?

Иначе ситуацията е класическа – бил ѝ е интересен, докато е бягал, а тя го е гонила. Сега се е кротнал до нея, вързан ѝ е в кърпа и вече не ѝ се играе с него.

# 6
 • София
 • Мнения: 22 864
Ама това истинска история ли е?

# 7
 • София
 • Мнения: 2 060
Ама това истинска история ли е?
Преведоха ми 20лв началниците на форума да раздвижа раздела.
Естествено, че е истинска история - това е живота. Уе.

# 8
 • Мнения: 1 638
Може да се преодолее, но не си струва. Лошо начало почти в 99,9% от случаите предвещава лош край, при който си казваш "Ех, защо ми трябваше да доказвам, че и с лепеното добре се живее."

# 9
 • София
 • Мнения: 22 864
Много ми е странно мъж да се промени толкова.
На по колко г са сега?

# 10
 • София
 • Мнения: 3 151
В разпри, раздели и скандали са пораснали и двамата. Било, квот било....
Това не е лош старт, Братане. Това е лоша връзка.

# 11
 • Мнения: 5 749
Базила, интересно - защо "горкия мъж"?

bratan, аз не бих заложила на това лошо начало, прекалено лошо ми се вижда... Много ясно, че след всичко изброено, тоя тип и звезди да й сваля... Според мен не се очертава приятно бъдеще. Най-добрата опция е всеки по пътя си, докато не са се /об/вързали и с деца.

# 12
 • Мнения: 4 744
Сега сериозно – жената е тотално объркана и с наклонност за саморазрушение, както е отбелязала и кака Сийка. Такива хора нямат угодия, защото те сами себе си не разбират, постоянно са в отрицание, отхвърляне, търсене на мазохистичното. Така се чувстват пълнокръвни, ако мога да го нарека. Някои намират щастие единствено в нещастието си и нямат никакъв проблем съвсем егоистично да си го набавят.
Кажи ѝ ако наистина поне мъничко харесва този човек, да му направи услуга и да не се "годи" за него, а да има доблестта да го остави и той да срещне жената за него.

# 13
 • Мнения: 40 234
Просто не си пасват, но типично за повечето хора, търсят реална причина, която да е повод. Дните са различни, един носи едно, друг - друго, затова и "причините" им се променят.
Дали може да се преодолее несходството? Не.

Да се оправят. Ти гледай да не се месиш, гледай си твоите връзки.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 3 104
Братан , зная за няколко аналогични случая. Лошия финал беше предизвестен, въпреки вариациите и шансовете.
1. Влюбена ученичка в привлекателен гларус. Липсва романтика, обикновен секс. Но девойчето - девица. Споделя с майка си и амбициозно решават, че той е длъжен да я взема. Объркали времето и епохите. Мъжът не я харесваше визуално, дори я иронизираше. Въпреки това, внимаваше да не я нарани. Тя го е изнудвала със самоубийство. Плейбоят е изкушен от красиви жени. Изневерява, но не я лъже. Не и обещава връзка или брак. Тя беше обсебена от него. Следеше го и търсеше начини да го срещне. За целта използва и родителите му, които му изнесли морална лекция. Всички опити да спрем налудничавата и гонитба бяха неуспешни. Унизително е да просиш любов. Той имаше сериозна връзка . Тя търсеше слаби моменти за да преспи с него. После целта и била да забременее, за да има повод за срещи. Той и би шута буквално, с препоръки за аборт. Не винаги "жертвата" е за съчувствие, а грешника за укор.
2. Красавица, с визия на модел. Рядка комбинация от интелект, красота и детска наивност. Притежава данни, за които много Пепеляшки, с мини IQ пилеят средства по хирурзи. Естествено има много ухажори и възможности. Привличане с мъж - пълна противоположност на ласкателите , които са и омръзнали. Той умело използва друг метод. Преоткрива др. и ценни качества, насърчава интересите и мечтите и . Интелигенген манипулатор, с доста опит. Любовта е сляпа казват. Красавицата игнорира неодобрението на фамилията и. Стратегията разделяй и владей е в действие. Тя избяга с него в Европа . След години разбира, че той е имал семейство. Изневерява и демонстративно и я унижава. След скандал и физ. саморазправа свалил картите, че много искал да я приземи и обезобрази . Комплилексарят мразел красивите и щастливите .
3. Двама се запознават онлайн. След няколко срещи са наясно, че реалните им образи се различават значително от виртуалните. Мацката пие значително и води в кг. Лошо впечатление му прави изумителните и критики към всички жени, които я превъзхождат. Той пряко и заявява, че са крайно различни. Следва ролята на жертва. Тя изпада в криза, с обещания за промяна. Той сменя град, месторабота за да са заедно. Научава,че тя има дете. Не е подготвен, но не скъсват . Разкрива др. лъжи и се разделят окончателно. Но жената не търпи поражение . Притеснява го, търси го, не приема отказ. Дори наличието на нова жена и предстоящо дете не я спира. Стига се до грозни, обидни и примитивни сцени.
Братан и твоя случай няма да е с хепи енд. Връзката им е обременена. Той и е изневерявал умишлено за да я отдалечи. После, вероятно я е приел заради саможертвата и. Сега се е кротнал, след време отново ще е плейбой. А тя има за какво да му отмъщава и ненавижда . Мисля, че нямат шанс . Всяко лошо отношение носи последствия . Дори и с компромиси ще са в многоъгълник.

Последна редакция: чт, 23 яну 2020, 14:43 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт