Декемврийското хлапе хукна вече на море!

• 15 021
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Чакайте и за да се отчета,че после отивам да готвя гювеч.Вчера ми се размина,че не можах да си отворя камерата от лед,но днес няма мърдане.
Това със змиите и кърлежите е много неприятно и дано да се случва на по-малко дечица  Praynig
За пясъчника Асе схеми няма.Прилича малко на  дървен ковчег даже и капак си има да не го посащават домашните любимци,но върши чудна работа.След обед ако времето позволява ще направиме снимки.
Смайли,много е гот в къща с двор,но нашия двор е малко странен.Дълъг и тесен,няма полянка и т.н. и е сенчест,но много често ми спестява разходките по паркове и градинки.
 Днес разходката ни мина по централните софийски улици,та обзаведах дудата с бански от Premaman.Купих й за 2 годинки и трябва да внимавам да не напълнее,защото може и да й умалее до морето. Mr. Green
Тоз детски център Лейди за първи път го чувам.Какво представлява?
Честито на мини рождениците!

# 196
  • 42.016399,23.101179
Смайли купиха гърне преди 4-5 месеца, никога преди това не е правила опити да го издържа или нещо подобно. Възможно е и те да са изключение. Мисълта ми е че при всяко дете подхода трябва да е индивидуален, в зависимост от това как се развива детето. Не трябва да се чака точно определена възраст.
Още повече, че проблемите за които пише Дотсън, както видях са ако се слага на гърненце преди годинка.
 Не твърдя че съм права, времето ще покаже, за мен в момента наистина много по важно е да премахнем урологичния проблем, така че вниманието ми е съсредоточено върху него.
angelchetoчестит ви мини рожден ден.  bouquet

# 197
ето ме бе споко не съм се гътнала - ама аз за разлика от вас не се вглеждам в срането и пикането на Виктор а го държа максимално много навън hahaha hahahaся да не се обиди някой- бъзикам се, но понеже имам лични примери до мен как деца карани да сядат на гърне от 6 #Crazyмесечни - с днешна дата първокласници се напикават нощно време - ще почакаме - ето моя опит - виктор знае какво е пиш и ак, и винаги когато го питам има ли ми казва - и съответно реагирам, но той не е готов - пробвала съм да го държа в нас без памп - изпиквам го през 5 минути - и след 10-тото изпикване когато мислех че няма вече той пак малки пишна - тоест нее готов - неможе да пикаш половин час и на 31-вата минута пак да ти се пика, не е готов - поне за мен, няма да го тормозя все още, но всеки сам си преценява
така, какво друго - моето изгорено си е изгорено, на лекар не отидох, то си се влошава полека, после хваща коричка, после пак - абе нищо нестава от менда знаете - просто трябва да ме види лекар -ама неам времеее, ей ся се върнах от Перник и Радомир - бях препълнила колата с компоти, памперси и тн за детските домове - гроги съм ooooh!
Шоши много лоше туй с кърлежа - много ме е страх от тия гадове, дано всичко е наред, стискам палци
туй то за сега, целувам ви всички и дано никой не ми се обиди за изказването за гърнето - малко смях исках да внеса не друго Heart Eyes Heart Eyes

# 198
Оф, от един час правя интернет албум. ooooh! ВИ правя - за вас е!  bouquet  Отказах се да избирам от стотици снимки само четири и си качнах няколко албумчета в нета. Ето го адресчето, а пък може и да ме светнете как да дойда при вашите Декемриийски 2004 албумчета! newsm12
http://www.bgphoto.net/Start.aspx?UserId=18671

Сега вече спокойно сядам да ви чета! book

Аааааа,
Честит мини на милото Дани! Честито и на ангелчето! Живичко, здравичко и веселко детенце!

# 199
  • Sofia
За ДТК ваксината сега отворих имунизационния календари там пише,че се прави до 24-тия месец,но трябва да е минала поне 1 година от последната имунизация(която за нас декемврийчетата е била горе долу миналата година по това време)

# 200
Привет мацки  Heart Eyes
Не съм се разписвала от сто години, но се старая да попрочитам от време на време какви ги вършите да не изпусна нЕкое генерално събитие  Mr. Green примерно някой се заженил или пък Смайлито тръгнала на работа Mr. Green  Hug
сори, не остава време просто и това си е  Sad Мира вече прекарва повече време на компютъра от мен, а реша ли да седна се почва една катерене по гърба ми и скубане на косата ми докато не освободя мястото hahaha

Та такаааа да си кажа набързо приказката..
Аз съм болен (като гледам не само аз  Rolling Eyes), а малката е по спешност изритана при майка и от петък на вилата надявам се малко на екскурзия  Rolling Eyes Незнам какво става - за втори път го изкарвам тоя скапан вирус в рамките на месец при положение че не бях боледувала въобще през последните 2-3 години #Cussing out Първият път естествено го лепнах и на нея докато се усетя какво става  Tired За щастие се размина с малко сополки и кашлица, която оправихме с билково сиропче bowuu Не ме бийте, ама се направих на смела и дори на лекар не я заведох, защото по същото време педито ни раждаше  Crazy а при заместничка не ми се ходеше  Crossing Arms Този път обаче ме достраша, че ще и дойде в повече ако пак я заразя и моментално се обадих на майка да и стяга багажа. Ох добре че ми е мама, че иначе голяма закъсвация щеше да е  ooooh!

Иначе маймуната се извъди страшно характерче (както се и очакваше  Twisted Evil) Яко тръшкане за всичко  #Cussing out и независимо че никой не и обръща внимание и в общи линнии истерията и минава бързо (т.е преди да е успяла да си разбие главата в земята  #Crazy) всеки ден се разиграва нов екшън и като ни се разсърди за нещо доста и държи.. последната мода е след като се нареве и натръшка да си легне по гръб на земята, вземе си нещо в ръце за занимавка и се пули в тавана и така да си лежи сърдита и напушена, докато ние с баща и я прескачаме, защото примерно е легнала насред коридора hahaha лудницата е пълна  Crazy Плямпа като за световно и постоянно си записвам какви нови думички казва да си чета после спомени Blush Общо взето доста правилно изговаря думичките и не се лигави да ги казва по бебешки.. от мама, тати мина направо на боклуци, кафе, об(л)аче, т(р)амвайче, до(м)атче, пусни, дъж(д), някои от имената на децата около блока - К(р)иси, Евка, (Р)итка и т.н. като задължително изяжда буква  Р и ми е много смешна миличката как се мъчи да я каже и не и се получава, че и се намесва много важно в чужди разговори не по темата  hahaha
Това е долу-горе от нас.. за гърнето -още не иска да сяда т.е. да се задържа седнала достатъчно дълго за да свърши нещо .. 2-3 пъти се е случвало да седне да се изпишка, но е по-забавно да си пишка права като е по гащи и да джапа в локвичката после  Mr. Green иначе само го разнася напред назад и ми обяснява, че се прави пиш и аки вътре, но уви си оставаме само с приказките засега.. аз накупих гащи и като се стопли като хората времето и по възможност сме на вилата мисля да го свалим памперса за няколко дни да видим какво ще стане.. 

Шоши ужасно това с кърлежа Cry дано нищо повече и няма на Ди  Praynig преди време тук коментирахме, че вече се отрича да се маже с олио кърлежа, ама докторите явно не четат форума Rolling Eyes което ме подсеща да питам как се казват тия препарати срещу кърлежи, комари и т.н. гадости, с които мажете дечковците .. аз още не съм купила, нито ползвала такъв  Blush 

Смайли стискам палци да стане работата  Peace bouquet 

айде до после пак ако се присетя нещо  Laughing

# 201
  • Sofia
Ние си взехме преди няколко дни мр3-ка за да записваме песните и бърборенето на дудата,че много се е разпяла напоследък

# 202
  • София
Mags, аз имам едно OFF, което е за комари... Мисля, че и за кърлежи става, ама не съм много сигурна...
Едно има AUTAN, но то е за деца над 2 години....

# 203
  • Sofia
Цанцарин-срещу кърлежи и комари за деца и новородени

# 204
момичета, ако не сте забелязали - в Била има много готини плюшковци за куклен театър, по 8.99, има дори 2 модела таралежи. вече, естествено, си отнесохме един вкъщи Simple Smile

моля, който иска филмчетата на дискове, да си каже ясно, или по-добре да ми пише на ЛС - от Смайли имам 4 диска, това е без Моцарт, който го имаме от по-рано, но не е кампа със записвачката, ама ще опитам да го запиша някак и него, макар че по мое лично мнение нашите дечковци са вече малко големички за Мочарт и Бах  Thinking

# 205
  • у дома
момичета, ако не сте забелязали - в Била има много готини плюшковци за куклен театър, по 8.99, има дори 2 модела таралежи. вече, естествено, си отнесохме един вкъщи Simple Smile

A,  за пръв път чувам!! Откога търся и не намирам подобни .... въх , дано успея да ги намеря .. маймунка, много тенкс за инфото  Hug

# 206
Здравейте мами и детита! Надявам се да се не съм много закъсняла да се включа и аз в групата на декемврийските мами! Казвам се Еми, от Плевен съм и имам едно слънце Виктор роден на 15.12.2004г. Много се радвам, че има място и за нас с малко по-големите дечица да си излеем мъката и проблемите с децата.... ех, колко лесно беше като бяха по-малки!
Напоследък се замислям, че моя Викчо дума не иска да обели.... Преди няколко месеца беше започнал да казва Ма-Ма, но май забрави и сега сме само на ъ-ъ-ъ. Мъжо вече ме натиска да го водя по доктори детето, пък аз се дърпам и все се надявам, че ще продума . Скоро тръгва на ясла и там ми е надеждата Embarassed. Иначе разбира всичко което му казвам и слушка (когато иска разбира се Laughing) ама пусто думичка не казва. Дали да тръгвам по логопеди или му е рано?
Целувки и  Hug на всички и се надявам намесата ми в темичката ви да ми е простена  Simple Smile

# 207
Еми здравей и добре дошла  Hug (аз като най-редовната тук да се направя на комитета по посрещането  Mr. Green)
Само набързо да ти кажа, че въобще не е доктори детенцето и няма за какво да се притесняваш. Момченцата малко по-късно проговарят (не всички разбира се) но по принцип е нормално това да стане към 2 и половина, дори 3 години.. На площадката пред нашия блок има 4 момченца, от които само едното казва мало повече думички, но то е най-голямо на 2 г. и 1 м. вече. Останалите са съответно на 1 г и 6 м, другите две са почти на 2 г, но въобще не се напъват да приказват и се оправят с ъ-ъ-ъ- и знаци  Laughing Хлапето, което майка гледаше преди да поеме мойта Мирка също отказваше да говори до много късно - някъде след 2 и половина проговори и то чак след като го дадоха на частна градина, където имаше по-големи от него деца.. за 1 месец се отпуши и сега плямпа като къртечница. Друг е въпросът, че според мен там и родителите бяха виновни, защото не съобразяваха това, че дори да не говори, на тази възраст вече разбира всичко, а майка му постоянно обясняваше в негово присъствие как едва ли не той е най-изостаналото дете и само той не може, и само ъ-кал, и кво щяла да го прави и  т.н., което допълнително го подтискаше. Просто не трябва да им се дава зор на децата и всичко по реда си. Това е от мен Peace     

# 208
Хайде сега здрасти пак! kyllmg Да се включвам, докато не са ме включили нещо на работа. help
Добре дошла, мила майче Еминка, добре дошъл и на ергена Виктор! newsm51 Чакаме снимки, че знаеш ли колко моми си имаме тука! Hug Моята е Дили и мъжете ги яде с парцалите. smile3504 Казах "мъжете", но нищо, то и твоето момченце ще стане мъж един ден!
Магс, ти направо уби рибата! Какво е туй детенце приказливо! smile3555 А за номерата с тръшкането и лежането - сигурна ли си, че щерката не чатка по нета на моята - да обменят опит!? mobilephone Защото и ние сме съвсем същите - като се изнерви, ляга назад, без въобще да я интересува къде пада и дали ще я хване някой. После се сърди по мъничко, а наоследък си ляга на прага на вътрешните врати в хола - напречно, кръстосва си краката и си чопли нещо. fiuuuuuu
Чочи, благодаря за информацията и на теб! Hug Направо си се стреснах. Вчера, като се прибрах, разрових всички книжки, които имам. Само дето половината са останали без страници и то точно тия, които ми трябваха. #Crazy Нашата е много "ученолюбива". Общо взето - отмъщението на майка й - защото свекърва ми обожава книги и е напълнила дори гардеробите с тях, та човек не знае къде да се позиционира дрехите! smile3554 И се изхвърлят "само през трупа й". Пък то поне да беше някаква стойностна литература, разбирам! Е, то детето ще й види сметката! smile3508
Нищо не казвате - видяхте ли ни албума? newsm03

# 209
  • София
Валент, много сладки снимки! Малката сладурана позира като професионален фотомодел Simple Smile Мнго ми хареса. Това русото ти ли си? Simple Smile Ако да - що само 1 снимка си качила с теб?

Добре дошли на Еминка и на Виктор!  Надявам се да се чуствате приятно при нас.

Магс, може да не си от най-редовните, но за сметка на това си "старо куче" Wink

абе къде зачезна таз Милена? В това МФ и видяха сметката... Някой има ли вести от нея?

Стискайте ми палци днес на изпитва моля! След 13ч е. Така че дотогава свободно, ама тогава... Wink

Общи условия

Активация на акаунт