На море в България 2018! - 3

• 68 828
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • София
А 112 с какво ще ви помогнат без да е известен извършителят? Грам съдействие нямаше да получите. Звъни се на застрахователя, не на 112. От 2 месеца има приет нов закон.

# 406
Уважението и доброто отношение на обслужващия персонал се печели не само с бакшиши. Както ние се държим към тях, така и те към нас. Когато се държиш нормално и човешки към някой, който работи професия, свързана с това по цял ден да го навикват за независещи от него неща, получаваш нормално и човешко отношение.
Вече няколко пъти ми се случва в заведение, което се посещава основно и изключително от чужденци, след като вляза да ми кажат, че за българи има отстъпка, която никъде не е обявена. Даже сладоледа в Слънчев бряг така ни го дават - като се наредим с децата и като кажем всички по едно "Добър ден" и продавачът казва - "За българи - половин цена" .

И още нещо ми прави впечатление по ресторантите - що за мода се е наложила, на масово сънародниците ни говорят със сервитьорите на "ти"! Докато руснаците винаги се обръщат на "Вие". И руснаците може да са с голямо самочувствие, но то избива в други неща, никога няма да му хрумне на някой руснак да се надува точно на сервитьора, че има много пари.

Последна редакция: вт, 21 авг 2018, 15:53 от GG_BG

# 407
Май времето ще се разваля точно последната седмица на август и първата седмица на септември. Гледах 225272 прогнози за времето всички различни. Дано лятото да бъде още малко благосклонно към всички нас, които мислим да посетим морето края на сезона.Sunglasses

# 408
  • Перник
Здравейте,
Може ли някой да ми даде информация за Ахелой, или по-конкретно за апарткомлекс Шато? Всякаква информация би ми била полезна.

# 409
А 112 с какво ще ви помогнат без да е известен извършителят? Грам съдействие нямаше да получите. Звъни се на застрахователя, не на 112. От 2 месеца има приет нов закон.
Най вероятно сте права,само излишни нерви и разправии ,щом българите сме им трън в очите,нека си се радват на чуждите!Загубиха ме ...

# 410
  • Варна
Сериозно ли за 112? Полицията отдавна не се интересува от такива случаи, те при катастрофа без жертви и наранени не идват. Почти всяка година се случва някой да ни одраска или отнесе по пътищата у нас, затова и знам процедурата. Пишем си двусттранен протокол и само се регистрира в полицията по телефона, като те дават някакъв входящ номер. Полицията е над тези неща, камо ли за одраскване на паркинг.
Ако имате каско, реално не ви трябва кой е извършителя.
А ако нямате, дори и да намерите извъшителя, единственото което можете да направите е да търсите пари от ГО на извършителя, няма много да ви помогне, защото плащат около 50% от разходите, такъв е ценоразписа на ремонтите, не е актуализиран от 10г. може би.
Затова един съвет, не ходете на почивка с нов автомобил, а изберете по-стария или този с активно каско.

# 411
  • Другата България
Скрит текст:
Дългооочакваната ни почивка за нашето семейство завърши със смесени чувства!За трета година почиваме на Блу Ориндж в Созопол,любим наш хотел,детето се забавлява на плажа,храната е добра,хотела уютен,но за съжаление българите не са на почит и в него...Паркинга е малък и всяка година паркираме колата отстрани на хотелската част,до кръговото преди хотелчето,българските коли паркират там,поради малкото паркоместа!Сутринта започнахме да товарим багажа и извенада...някой доволно е обърсал калника и страничната врата откъм шофьорското място!
Явно вчера се е случило,някой ни е ожулил и вместо да се обади се е изнизал безцеремонно;ана въпроса към служителката от рецепцията има ли камера и може ли да се види номера на колата ,която ни е ударила,тя най арогантно каза че ние сме си виновни и само българите сме си позволявали да паркираме там....Отказа всякакво съдействие,нали не сме германци или руснаци:confused:
Резервирала бях през агенция Новотон и пристигнахме с ваучер,платен предварително иначе заслужаваха да не си платя!Тръгнахме си с развалено настроение,не чак толкова че колата е за пребоядисване,колкото от отношението!Омръзнало ми е от скиснали физиономи  и нелюбезно отношение!

Много неприятна ситуация. Трябвало е да се обадите на 112 и полиция да констатира нарушението. На тях няма как да откажат да прегледат камерите.
Хич не се и сетихме, че може да сигнализираме направо ние,още повече че някой е напуснал местопроизшествието,но като срещнахме такова поведение буквално загубихме дар слово!Чужденец в собствената държава!-"Вие сте си виновни,само вие българите паркирате там!" все едно тя не е българка и се отказва да помогне на нас "българите"
Никаква полиция не ходи при неизвестен извършител. В случай като Вашия се ходи на място в РУ и се подава жалба, в която описвате какво се е случило и къде. Вече от полицията ако решат да изземат записите от камерите, си го правят по служебен път.
Така че не е късно - идете и си пуснете една жалба.
Пишем си двусттранен протокол и само се регистрира в полицията по телефона, като те дават някакъв входящ номер.
Не се дава вече никакъв номер по телефон. Директно се ходи при застраховател. Там Ви регистрират ДКП и щетата. Но това е при две известни ППС-та. При неизвестно е малко по-различно.

# 412
  • Варна
При ГО се ходи при застрахователя, но след като сте регистрирали ПТП-то в КАТ, по телефона разбира се. Ако не сте, то застрахователя може да каже че не е имало ПТП и искате просто да си ремонтирате колата и затова сте измислили всичко с другата страна.
Това го казвам за леки ПТП-та, ако има ранени тогава полицията сигурно идва, не мога да кажа от опит, за мое щастие.
В България често се случва някой да те одраска, основно защото хората карат трошки на по 10г. и не им дреме особено.

# 413
  • Другата България
Нали точно това обяснявам - от около 2-3 месеца има промяна в ЗДП и не се регистрира никъде нищо по телефон, а директно се ходи при застрахователя на виновния водач. И преди номерата не се даваха от КАТ, а от 112 . Вече не се прави.

# 414
Трети ден сме в района на Ахтопол, сменяме плажовете( бяхме на Ахтополския, на Силистар, на Велека) и все червени флагове улучваме. Да кажете някой по- закътан плаж, че децата нещо не могат да се нарадват на морето, като седят само на брега?

# 415
  • Варна
Възможно е, последно ме отнесоха миналата пролет. И съм сигурна че регистрирането ставаше в КАТ, на 112 като кажеш че няма жертви и пострадали директно ми даваха номера на локалния КАТ и после там се обаждах за номер.

# 416
 Аз знам, че за каското ако имаш повече от две щети, за да ти покрият следваща, е необходим  официален документ, удостоверяващ настъпването на застрахователното събитие, издаден от съответните компетентни органи. В подобен случай се ходи до Районното, пуска се жалба срещу неизвестен извършител и на място издават протокола.

# 417
  • Другата България
Възможно е, последно ме отнесоха миналата пролет. И съм сигурна че регистрирането ставаше в КАТ, на 112 като кажеш че няма жертви и пострадали директно ми даваха номера на локалния КАТ и после там се обаждах за номер.
Преди една година може и да е било така - не знам, не споря.
От горе-долу една 112 издаваха номерата, сега вече директно при застраховател.
Аз знам, че за каското ако имаш повече от две щети, за да ти покрият следваща, е необходим  официален документ, удостоверяващ настъпването на застрахователното събитие, издаден от съответните компетентни органи. В подобен случай се ходи до Районното, пуска се жалба срещу неизвестен извършител и на място издават протокола.
Това е точно така. Peace

# 418
Бях в Приморско тази година и съм доволна. Евтино, непретенциозно, идеално за, да я наречем, умерена почивка. На северния плаж ходех само, до Перла не стигнах, въпреки че всеобщото мнение е, че това е най-добрият плаж.

Абе, да ти кажа изобщо не е евтино в Приморско. В сравнение с Ахтопол и Царево,  Приморско си е направо скъпо. Но пък в сравнение със Сл.  бряг и Зл. пясъци е евтино. Зависи от коя страна правиш сравнението.

Значи догодина съм в Ахтопол или Царево Simple Smile Не съм ходила там досега, признавам

# 419
Уважението и доброто отношение на обслужващия персонал се печели не само с бакшиши. Както ние се държим към тях, така и те към нас. Когато се държиш нормално и човешки към някой, който работи професия, свързана с това по цял ден да го навикват за независещи от него неща, получаваш нормално и човешко отношение.
Вече няколко пъти ми се случва в заведение, което се посещава основно и изключително от чужденци, след като вляза да ми кажат, че за българи има отстъпка, която никъде не е обявена. Даже сладоледа в Слънчев бряг така ни го дават - като се наредим с децата и като кажем всички по едно "Добър ден" и продавачът казва - "За българи - половин цена" .

И още нещо ми прави впечатление по ресторантите - що за мода се е наложила, на масово сънародниците ни говорят със сервитьорите на "ти"! Докато руснаците винаги се обръщат на "Вие". И руснаците може да са с голямо самочувствие, но то избива в други неща, никога няма да му хрумне на някой руснак да се надува точно на сервитьора, че има много пари.
Аз пък как не се сетих ,като ми хвърли на масата обедното меню като стар парцал,и като ме обслужи след като е обслужил всички  руски туристи и след 30 мин е стигнал до мен ,да взема да се усмихна и да разговарям на Вие със сервитьорите!!!Сигурно някъде споменах ,че съм ги обидила?Или пък уточних ,че съм ги унизила ,недай боже като съм споменала ,че харча пари на почивката????
Написах впечатлението си от отношението на българи към българи!Да ме дискриминират в собствената ми страна ми идва в повече!Да ми намеквате ,че съм невъзпитана и нямам идея как да се държа на обществено място ,също е неудачно,при положение че не се познаваме.А по отношение на знаменателя който слагам на хората българи работещи по морето ,наясно съм че има изключения ,обаче ми не ги виждам последните години?!

Общи условия

Активация на акаунт