На море в България 2018! - 3

• 68 936
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • В.Търново
Три нощувки не си заслужава да биеш път 900 километра в едната посока според мен.
Имах предвид, че ако ходим на Кушадасъ ще направим българско море за 3 нощувки

# 496
  • София
Може да проверите сами.
Проверила съм и определено правя разлика между "Турция обмисля да отмени ол инклузива" и  "Турция ще отмени ол инклузива".

# 497
Ама те наистина обмисляли да се откажат постепенно от ол инклузива. Искали по-платежоспособни туристи. Халал да са им! Извинете за оф-а. Но ми се струва, че е и малко по темата. Нашите хотелиери показаха, че много зависят цените им от условията в Турция и Гърция, пазарите са свързани и предполагам, че ако Турция премахне ол инклузива ще се преориентират много туристи, включително и за българското море.

# 498
Може да проверите сами.
Проверила съм и определено правя разлика между "Турция обмисля да отмени ол инклузива" и  "Турция ще отмени ол инклузива".
Не искам да споря и нямам право.ще видим догодина.😃😆😀

# 499
  • В.Търново
Колко пък да печелят без ол инклузив?
По-скоро мисля, че ще загубят.

# 500
  • There I was on a July morning
Може да проверите сами.
Проверила съм и определено правя разлика между "Турция обмисля да отмени ол инклузива" и  "Турция ще отмени ол инклузива".
+1
Как ще се случи това - ще приемат специален закон ли? Smile
Това е частен бизнес и хотелиерите могат да организират хотелите си както намерят за добре. Освен това - какво ще спечелят -  трябва им повече персонал за да обслужват хилядите гости и да приготвят храна по индивидуални поръчки, а оборотът ще е по-малък . Да не забравяме, че в цената на ОИ са калкулирани и различни забавления и  екстри, които носят допълнителен приход на хотелиерите и персонала.

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 18:07 от Скубиду

# 501
Може да проверите сами.
Проверила съм и определено правя разлика между "Турция обмисля да отмени ол инклузива" и  "Турция ще отмени ол инклузива".
+1
Как ще се случи това - ще приемат специален закон ли? Smile
Това е частен бизнес и хотелиерите могат да организират хотелите си както намерят за добре. Освен това - какво ще спечелят -  трябва им повече персонал за да обслужват хилядите гости и да приготвят храна по индивидуални поръчки, а оборотът ще е по-малък . Да не забравяме, че в цената на ОИ са калкулирани и различни забавления и  екстри, които носят допълнителен приход на хотелиерите и персонала.
Според мен пък не е толкова непостижимо. А и Ердоган е ексцентрик. Да не забравяме, че в момента в Турция си има една зле прикрита диктатура.
Преди седмица ме изуми как в едно интервю консула в Одрин съветва нашите съграждани да не коментират евтината турска лира, защото могат да ги обявят за икономически терористи. Е такива неща ме отказват от Турция.
Иначе туристическият пазар на Турция не е заради българите - колко да ходят там? Има - няма милион. На фона на доста повече милиони трето или четвърто поколение гастербайтери. Преди седмица за разходка до Димитровград на Калотина чаках към 6 часа.  Мислите ли че те се връщат по родните места при роднини - дръжки, отиват си по курортите. Щото в Белгия, Холандия, Германия, Австрия море като тяхното няма, а Френската ривиера не им е вече по джоба.  И са достатъчно платежоспособни. Същото важи и за западноевропейците - на няколкохилядна заплата в евро, бълха го ухапала, че почивката ще му излезе с няколкостотин евро повече.
Моето мнение е, че почивка на база без изхранване, ВВ или НВ излиза винаги по-скъпо от ОИ, но пък е по-печеливша за туристическия бизнес.

# 502
Не съм чула някъде по света да е забранен ОИ, дори и в най-големите диктатури.
Що се касае до цената на почивката - зависи от толкова, много фактори, че не може да се направи генерален извод. Ако визираш евтините ОИ, да може и да излизат по-изгодно, но в хубавите хотели не е така.

# 503
Не съм чула някъде по света да е забранен ОИ, дори и в най-големите диктатури.
Що се касае до цената на почивката - зависи от толкова, много фактори, че не може да се направи генерален извод. Ако визираш евтините ОИ, да може и да излизат по-изгодно, но в хубавите хотели не е така.
Абе не  се заяждам, но я ми дай линк към някой хотел на АИ в Северна Корея?
Визирам въобще ОИ, че винаги е по-изгодно. Просто в хубавите хотели си плащаш за лукса - по-голяма стая, по-богато меню, включен аквапарк и прочие. И аз едно време почивах в къщи за гости като бяхме гаджета с ММ, но вече студио със спалня и разтегателен диван не ме устройва, защото по дефаут този  разтегателен диван е неудобен и не е комфортно на детето, а от следващата година този диван ще го плащам като настаняване на възрастен.
Само че съм забелязала, че колкото повече сегментираш една цена, независимо на какъв продукт или услуга, толкова повече може да набъбне цената, респективно, печалбата за предлагащия да е по-голяма.
Ще ти демонстрирам в моята сфера на дейност. Адвокат съм.  При дело хонорарът ми е винаги минималния адвокатски хонорар по Наредба плюс определена и поносима сума  над минимума, но при ангажирането ми е без значение колко пъти ще ходя по справки, дали ще си говоря с призовкари и как ще се връчват призовки, на колко съдебни заседания ще се явявам поради ред причини - от невъзможност на страна да се яви до това, че съдията е отишъл на семинар и въобще всичко, свързано с делото от ангажирането ми до приключване в съответната инстанция. Други колеги обаче пращат страните си по справки, да податат молба или да си вземат експертиза , а ако искат адвоката да отиде - срещу заплащане , след второ заседание всяко следващо се цака по 100 лева заседанието, консултациите във връзка с делото си се плащат (дори носене на документи) , споразумение за спогодба - отделно, и  въобще всяко  нещо се заплаща.  Та кое е по-евтино: общия хонорар или сегментираните дреболии и първоначално обявения по-нисък  хонорар?
Отплеснах се, извинете. Но лятото е към края си и за това не вихрим много хотели.

# 504
Ох ами то този сезон въобще не се обсъждат много хотели.Писано е много малко.За догодина и аз не знам какво ще избера.В чужбина ние не се наемаме да пътуваме.Хотела който търсим трябва да е на първа линия,да има добра анимация и да е на южното черноморие.И да не е много скъп.

# 505
Здравейте, преди време бях писала и искала мнение за Примея бийч резиднес в Царево, сега вече мога и да дам такова, след като посетих мястото..........НИКОГА НЕ ХОДЕТЕ ТАМ.....МРЪСНО, МИРИЗЛИВО, РАЗБИТО. Единственият плюс е местоположението му. Няма изхранване, но аз не съм и искала.  Снимките в сайта им, нямат нищо общо с това, което предлагат. Цените са високи за това, което получаваш. Чадър и шезлонг се заплащат отделно. Почистването е под всякаква критика. Имат и някакъв басейн, който не използвах след като видях стаите. Представям си колко е подържан. Отгоре от апартамента басейна изглежда добре, но да го почистват не съм видяла.

# 506
Здравейте,
в търсене съм на следното място на нашето черноморие ( дестинацията не е от значение):
 - главното изискване е да има оборудвана кухня за приготвяне на храна
 - чисто и спретнато място с добра хигиена
- детски кът, анимация и т.н не са ми важни, басейни също ( т.е може и без тях)
Търся по - скоро чистота, спокойствие, оборудвана кухня ( задължително) и приемлив плаж ( не държа да е на първа линия)
Ще се радвам да ми помогнете с лични впечатления.
Рових се в темите за отделните градчета, изчетох ги почти, но се обсъждат главно семейни хотели с изхранване по заведения, което не ми е вариант.
Чист апартамент с кухня в къща за гости или семеен хотел също е вариант.
Благодаря предварително ! Всеело и безаварийно оставащо лято Simple Smile
Препоръчвам ти Вила Естейт, Вилна зона Зора, Сл. бряг, за догодина , през букинг.
Благодаря!
За колко души е тази къща?
Цялата ли се наема? Ако не, то тогава трапезариите и кух.кътове са по - малко от спалните.Ако се наемат от различни семейства се ползват общо, което не ме устройва.
Ви тази година ли сте я посещавали?
Storm благодаря!
Сега ще разгледам:-)

# 507
  • София
Сега като прочетох мнението по-горе за чистотата на басейните, се сетих колко приятно изненадана останах от басейните в мястото, на което бяхме, а те са много (писах тук кое е мястото) - кристално чисти, всяка нощ чувахме как се включва система някаква (стояхме до късно на терасата). Просто голямо браво за поддръжката и чистотата в целия комплекс.

# 508
.....................................................
Отплеснах се, извинете. Но лятото е към края си и за това не вихрим много хотели.
Дори много се отплесна, а и сравнението с адвокатската практика не е особено уместно.
Системата ОИ явно носи добри приходи на хотелиерите, щом всяка година се увеличават комплексите и хотелите, които я предлагат. Колкото повече екстри - като аквапаркове, анимация, чадъри и шезлонги са калкулирани в цената, толкова по-големи печалби отчитат на годишна база. Справка - Албена, Дюни и т.н. И толкова по-скъпа е почивката на семейството. Направили са си сметката, че резервирайки само нощувка, един турист може да не ползва всеки ден /или въобще/ аквапарка, друг - да не употребява алкохол, а трети да си носи собствен чадър и техните да стоят празни, затова с комплексната услуга сумата набъбва подобаващо.
Тъй като темата не е "за или против" ОИ, не мисля да пиша повече по този въпрос.

# 509
Чудех се дали изобщо да коментирам, но все пак ще си кажа -  Турция се утвърди именно като ол инклузив дестинация и ще е голяма грешка да го променят сега. Но Ердоган колко злини донесе, та... нищо чудно Sad

Общи условия

Активация на акаунт