На море в България 2018! - 3

• 68 953
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Не е необходимо да споменеш, че си го обидила или унизила, за да си направим изводите. Дори може човекът насреща всъщност въобще да не се е почувствал обиден. Но това не прави подобен тип поведение по-малко парвенюшко и неуместно -  имам предвид, да се перчиш колко пари имаш, пред човек, който очевидно няма възможност да почива през лятото. 

# 421
Нали точно това обяснявам - от около 2-3 месеца има промяна в ЗДП и не се регистрира никъде нищо по телефон, а директно се ходи при застрахователя на виновния водач. И преди номерата не се даваха от КАТ, а от 112 . Вече не се прави.
То при нас не се знае кой е виновния водач,така и не се съгласиха да ни дадат номера му от записите на камерите,явно той затова и не се е обадил като е направил белята!Знаел е че ще му се размине!

# 422
  • Другата България
Нищо не ти пречи да подадеш жалба в РУ.

# 423
Уважението и доброто отношение на обслужващия персонал се печели не само с бакшиши. Както ние се държим към тях, така и те към нас. Когато се държиш нормално и човешки към някой, който работи професия, свързана с това по цял ден да го навикват за независещи от него неща, получаваш нормално и човешко отношение.
Вече няколко пъти ми се случва в заведение, което се посещава основно и изключително от чужденци, след като вляза да ми кажат, че за българи има отстъпка, която никъде не е обявена. Даже сладоледа в Слънчев бряг така ни го дават - като се наредим с децата и като кажем всички по едно "Добър ден" и продавачът казва - "За българи - половин цена" .

И още нещо ми прави впечатление по ресторантите - що за мода се е наложила, на масово сънародниците ни говорят със сервитьорите на "ти"! Докато руснаците винаги се обръщат на "Вие". И руснаците може да са с голямо самочувствие, но то избива в други неща, никога няма да му хрумне на някой руснак да се надува точно на сервитьора, че има много пари.
Аз пък как не се сетих ,като ми хвърли на масата обедното меню като стар парцал,и като ме обслужи след като е обслужил всички  руски туристи и след 30 мин е стигнал до мен ,да взема да се усмихна и да разговарям на Вие със сервитьорите!!!Сигурно някъде споменах ,че съм ги обидила?Или пък уточних ,че съм ги унизила ,недай боже като съм споменала ,че харча пари на почивката????
Написах впечатлението си от отношението на българи към българи!Да ме дискриминират в собствената ми страна ми идва в повече!Да ми намеквате ,че съм невъзпитана и нямам идея как да се държа на обществено място ,също е неудачно,при положение че не се познаваме.А по отношение на знаменателя който слагам на хората българи работещи по морето ,наясно съм че има изключения ,обаче ми не ги виждам последните години?!

Винаги се държа любезно със всеки ,но не винаги това е ефективно!Често не се получава ответна реакция!
Онзи ден имам пресен пример за това колко любезно се държат момичетата от Pool Bar-а в Блу Ориндж:там нали са на база олинклузив и има апарати за сок и безалкохолно на бара и в ресторанта,тази година работеха и едни автомати отпред пред самия бар!Свършили бяха пластмасовите чаши навън,детето искаше сок и го пратих да вземе от бара!Беше висял 10 мин не са му обърнали внимание,отидох аз да взема,двете си говореха,казах им че ще взема чаши за навън доста приютелски и едната така ме отрови с поглед ,че просто ме уби
Stuck Out Tongue Winking Eye
Същото беше като и поисках нарязан лимон за спрайта!Не ни понасят,не могат да ни гледат,това е!Пък ние пак сме си любезни!

# 424
Нали точно това обяснявам - от около 2-3 месеца има промяна в ЗДП и не се регистрира никъде нищо по телефон, а директно се ходи при застрахователя на виновния водач. И преди номерата не се даваха от КАТ, а от 112 . Вече не се прави.
То при нас не се знае кой е виновния водач,така и не се съгласиха да ни дадат номера му от записите на камерите,явно той затова и не се е обадил като е направил белята!Знаел е че ще му се размине!

На теб няма как да ти ги дадат, но на полицията - да. Подай жалба за увреждане срещу неизвестен извършител  и те ще си ги изискат.

# 425

На теб няма как да ти ги дадат, но на полицията - да. Подай жалба за увреждане срещу неизвестен извършител  и те ще си ги изискат.
Тези неща ги научих благодарение на вас във форума !Благодаря на всички за съдействието!
Ако ми бяха обяснили като хората и в хотела как стоят нещата и че не могат да ми помогнат,а не да ми се дръвчат и да ми се карат едва ли не ,нямаше така да се афектирам!
Още веднъж благодаря!Ако някои има нужда от информация за плажа и хотела ,съм на среща!

# 426
Настанихме се във Вили Холидей.
На първо четене, а после ще финализирам. Бунгалото е мръсно, чистено, но отгоре отгоре. Камериерката изключително любезна, оказа се от нашия край, радва се на децата, каза, че е нашата камериерка и винаги да я търсим, ако има нужда. Чак противно гнусно не е, но има паяжини, по ъглите на пода не е хубаво почистено и т. н.

Храната, корено различно ми е мнението, но много ми хареса тази вечер, на мъжа ми и приятелското семейство с нас - също. Скара, пъстърва на скара, много основни, много салати, гарнитури, плодове, десерти. Няма нещо да липсва. Ресторнта е огромен. Момчетата на бара и те супер, а настроение, с желание. Питах е го за коктейли, каза че ще ни измисли по един ако му се доверим.
Анимацията е добра, с много деца и много настроение.

Самия комплекс е превъзходен! Разкошна, свежа гора и н две крачки от морето. Барове, басейни, пейки, все едно си е огромен парк. И най вече много, много деца.

Пълно е с комари и мушички! Побъркващи!

Общо взето на този етап изобщо не съжалявам за резервацията.. Ще видим след седем дни Simple Smile

# 427
GG_BG , тука вече прекали !От целия спор не разбрах ,мнението ми ли те подразни? Защото то си е мое мнение и аз съм в правото си да го изразя !Ясно е ,че няма как всички да са съгласни .Да определяш поведението ми като " парвенюшко" без да ме познаваш, няма как!Нещо сериозно си се объркала!Спирам с ненужния спор и ако обичаш спазвай добрия тон!

# 428
Трети ден сме в района на Ахтопол, сменяме плажовете( бяхме на Ахтополския, на Силистар, на Велека) и все червени флагове улучваме. Да кажете някой по- закътан плаж, че децата нещо не могат да се нарадват на морето, като седят само на брега?

И при нас така на Лозенец... Чудех се къде наоколо е спокойно морето?! Мислех Синеморец,но явно не,или може би Созопол...

# 429
  • Сф
Сестра ми се върна онзи ден от Зл.рибка ( Созопол) , каза че при тях е било ок.

# 430
  • при моите любими
В момента сме на плаж Каваци, зелен флаг , топло, спокойно и чисто. Идвайте на тук.

# 431
Ние сме в Еврика от 23.08 до 30.08.18г.За нашите стандарти това е сравнително скъп хотел и се надявам да си струва.Паркинга открит ли е ?

# 432
Днес в Лозенец стана съвсем нормално вълнение,радвам се!

# 433
До GG_BG Не сте прав да нападате хора,които не познавате!Всеки има право на почивка,която да е адекватна на парите,които плаща за нея!Ако работиш по 12 часа на ден ,имаш нужда да отпуснеш и се насладиш на лятото.Никой не е виновен на персонала,обслужващ заведенията и хотелите ,с което осигуряват доходите си и не могат да почиват през лятото.Това е техен личен избор и постъпвайки на работа са знаели какви задължения ще имат и кога биха могли да почиват.Нямат основание да се сърдят,дори и да не получат бакшиш!Както много хора нямат право на грешки в професиите, които упражняват.Нормално е тези хора да имат по високи доходи,от тези на сервитьора ,но и отговорностите им не са за чашата бира и подноса.И нека такива като Вас не очакват да бъдат "ухажвани",за да поднесат бирата 5 мин.порано.Отивайки на почивка изобщо не ми е приоритет да се грижа за доброто настроение на обслужващия персонал по хотели и заведения. Ако те ще ми плащат да им водя аниматор.програма и да се грижа за усмивките и душевният им комфорт  -може,но ако плащам 2 бона за 7 нощувки ,искам почивка и перфектно обслужване ,и не ме интересуват душевните терзания на сервитьор,пиколо и т.н.,както останалите 11 месеца в годината никой от тях не пита почиващите  какво работя и дали им е било лесно.Така,че уважавайте сънародниците си ,които си оставят парите в България и Ви осигуряват раб.заплати!

GG_BG , тука вече прекали !От целия спор не разбрах ,мнението ми ли те подразни? Защото то си е мое мнение и аз съм в правото си да го изразя !Ясно е ,че няма как всички да са съгласни .Да определяш поведението ми като " парвенюшко" без да ме познаваш, няма как!Нещо сериозно си се объркала!Спирам с ненужния спор и ако обичаш спазвай добрия тон!
[/quote]

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 18:13 от beni62sz

# 434
Ние сме в Еврика от 23.08 до 30.08.18г.За нашите стандарти това е сравнително скъп хотел и се надявам да си струва.Паркинга открит ли е ?
Ние бяхме в Еврика Бийч Клуб.
Паркинка е открит, но още на входа ни посрещнаха с думите:” ще ви дам паркинг на сянка, българчета сте все пак.”
Колата беше през целия престой на сянка!

Общи условия

Активация на акаунт