Зимата още е далече, с трепет чакаме февруарското човече!

• 34 324
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
# 91
Да зема да проверя колко струва тук?! А от коя со коя седмица може да се прави теста, някой знае ли? Simple Smile

# 92
Казаха в репортажа, че от 9 г.с. Ако някой получи скоро отговор за цената, споделете, моля...

# 93
  • Пловдив

Това са прекрасни новини! Със сигурност това ще развърже ръцете на много семейства да направят неинвазивно изследване преди инвазивната процедура. Дано и ЗК да почне да поема поне част от тези разходи!

# 94
Здравейте, аз съм от Варна, на 30г, бременна в 13 г.с., термин 9.02.2019. Simple Smile Днес  дадох кръв за ранен биохимичен скрининг, а в събота съм на фетална морфология. С проблемна бременност съм.

# 95
То и аз така се зарадвах, тъкмо на време идва тази опция... Ако теста е 500 лв по- се ядва Grinning

# 96
Ето ме и мен, т.е. нас Simple Smile
Мина ми първата фм при Стратиева в св. Петка. Взеха ми и кръв, те правели специален бх скрининг и за близнаци. Прегледът беше около 45 мин и 10 мин со говорихме. Каза че и двете бебета са много добре и все така да растем! Големи срамежливсковци, голяма борба падна да ги намести и да се покажат.
Платих 190 лв. Предполагам заради двуплодната бременност.
За статистиката: София, 32 години, първа бременност докарана до този етап, близнаци: момче и момиче ( за сега Wink ), термин 03.02.

Много ли се чакаше за прегледа, че и аз тези дни съм там, да знам какво да очаквам.

# 97

А дали правят вече тестовете, реално кога ще започнат дейност никъде няма информация...

# 98
Записвам се за новата темичка. За първата страница на 25 съм, София, първа бременност, термина за сега е на 13.02, пола още не го знам.

# 99
Днес бях на ФМ и засега всичко е наред, утре  ще дам и кръв за БХС като предполагам, че резултата няма да е много добър предвид 37-те ми години, но пък вчера излезнаха и резултатите от неинвазивния тест, така че няма да се ошашквам. За протокола 37 г., трета бременност, момиче Simple Smile

# 100
  • София
За началната: 36г., София, втора бременност, термин по прм 03.02. и засега момиче.
 zlatna_ribka какво значи не много добри резултати? Какъв е комбинираният риск? На мен тук така и така ми дават само една цифра (1/10000 примерно), малко общо ми звучи, че и на тази база видиш ли нямало риск....

И пак към теб, излезе ми второто ТСХ, сега ми дава 2,98 Rolling Eyes при уж норма до 4 май беше... То би трябвало да е до 2,5. Обаче има антитела тат и мат май ги водят в България, едното ми е една единица над нормата, другото 11... Като чета из нета високите са със стотици, че и над 1000. Та явно не е много завишено, но все пак не знам.... Побърках се тия дни, не мога да мисля друго.

# 101
Patita според мен е добре. Тук поне в Чехия ако другите показатели са ти добре Т3/Т4 и антитела. 11 не е отклонение не го смятат за такова тук а и при естествено забременяване ще кажат че е добре. Аз имам много мил лекар тук и всичко много ми обяснява.
Което ми напомня, че втори ден забравям час за ендокринолог да запиша. С тази моя памет бременна е ужас.
Нещо любопитно. Каза ми, че в ендрокринологията един от основните термини е 'Струма'. Идва от река Струма, България. Причината е, че около тази река има много висок процент хора с проблеми със щитовидната жлеза.

Аз гледах новините и съм в паника след като слушах за починала родилка. Знам си да не гледам бг новини аз... оффф.

# 102
За началната: 36г., София, втора бременност, термин по прм 03.02. и засега момиче.
 zlatna_ribka какво значи не много добри резултати? Какъв е комбинираният риск? На мен тук така и така ми дават само една цифра (1/10000 примерно), малко общо ми звучи, че и на тази база видиш ли нямало риск....

И пак към теб, излезе ми второто ТСХ, сега ми дава 2,98 Rolling Eyes при уж норма до 4 май беше... То би трябвало да е до 2,5. Обаче има антитела тат и мат май ги водят в България, едното ми е една единица над нормата, другото 11... Като чета из нета високите са със стотици, че и над 1000. Та явно не е много завишено, но все пак не знам.... Побърках се тия дни, не мога да мисля друго.

Този бхс ми изглежда по-различно от тези, които съм правила преди. Пише оценка за Даун: 1:278 - нисък; за Патау и Едуардс е 1:10000, отдолу на информация за консултиращия лекар: биохимичен риск 1:56; възрастов: 1:235, моя доктор каза не ми харесва особено, дай да правим разширен генетичен. Фетални две имам супер. Аз реших на своя глава да отида утре в Майчин дом -Сф и да го пусна наново, щото тоя резултат не е от генетичната, а от бургаска лаборатория и да питам консултант има ли повод за притеснение и ако да кой точно тест да пускам.
За тсх-то не ти е чак толкова високо, не се шашкай. Моето първо беше 3.85, с корекция на дозята стана 0.57. Знам че по време на бременност откача буквално тоя хормон. Аз пускам само Фт4 от другите. Като отида на консулт с ендокринолога ще питам обстойно и ще ти кажа

# 103
Не съм чакала въобще, часът ми беше първи, но влязох втора защото ММ закъсня малко, а държеше да присъства.
Беше сравнително спокойно, защото повечето лекари и сестри са в отпуск.
На мен риск ми даде 1:480 за Даун, но след прегледа и въведените данни излезе 1:9000 и за двете бебета. Д-р Стратиева каза че категорично няма нужда от пренатален тест.
В четвъртък ще ми излязат и резултатите от скрининга. Нямам никаква идея както точно представлява, като го взема ще дам още информация.
Освен това ми каза да слагам Кринон гел всеки ден по 2 ( 1 сутрин и 1 вечер) до 34 седмица, защото набъбвала шийката и така се предпазвала от скъсяване.
Така си мислех че вече ще махна част от лекарствата ама...

# 104
  • София
И аз да се запиша за първа страничка
От София на 29г,втора бременност
Термин 14.02.2019 Heart

Общи условия

Активация на акаунт