Рим - 20 тема

• 61 122
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
  • IT
Ако седнете зависи от бара(това е кафене) може да платите такса. Принципно капучино се пие докъм 10 часа сутринта от местните. На кроасана в Рим му се казва корнетто;) кафето по кварталите е около 80 цента до 1 евро дори и в по-скъпите такива. На центъра заради туристите цената е друга и около местата, в които се знае че се настаняват туристи. Най-вкусното кафе е в Наполи обаче, както и най-вкусната храна.

# 526
  • Пловдив
А как е по-добре според вас с придвижването  Thinking От летището-Чампино с автобус + метро,а на отиване т.к е ранен полета да резервирам със Ситибус?
Кой от двата автобуса 520 и 720 + метро е по-удобен за спирка Термини?

# 527
Има ли значение кой от двата, след като ще сменяте? Simple Smile Директен шатъл е най- удобен до Термини, но цената е различна.

# 528
  • Пловдив
Има ли значение кой от двата, след като ще сменяте? Simple Smile Директен шатъл е най- удобен до Термини, но цената е различна.
Не знам,затова питам  Simple Smile може и да има значение.
Благодаря!

# 529
  • IT
няма значение, и двата отиват до крайна спирка на Метрото, единия на Линия А, другия на Б, и двете минават през Термини

# 530
  • Варна
Би имало значение, ако ви е по-удобна някоя спирка преди или след Термини и съответно дали ще трябва да хванете метро линия А или B. Ако искате да слезете точно на Термини е все едно кой ще хванете, 520 ми изглежда с по-кратък маршрут.

# 531
  • Пловдив
 Hug
Идеята ми беше на идване да вземем автобус+метро  Simple Smile
Малко първолашки пак да питам  Blush
Значиии...хващам 520,купувам билет от...?Шофьора предполагам.Слизам на последната му спирка.От там на  метрото.За него билети къде се продават?Предполагам в подлеза има бутка за инфо и билети,нали?

# 532
Ми не знам градския как е, ама другия е директен и не мислиш много много, удобен е, сядаш си,няма междинни спирки. И ти излиза по 4 евро на човек в посока, срещу 1,50 с ГТ. Има разлика, да, но не е супер драстична.
Дано някой се включи с повече инфо, но от опит, а и го пише на 1 страница- в метрото не продават билети и карти. Трябва или ако ти важи рома пас-а, или да си купиш предварително, а в 5 сутринта няма от къде. На летището също работи след определен час будката. А за рейсовете- не знам продават л билети самите шофьори.
Ето защо аз лично запазих автобус онлайн, бях по-спокойна така
В неделя в 7 сутринта се въртяхме половин час за билети, добре че един добър човечец след нощна смяна се смили и ни заведе до работеща будка чак на термини Simple Smile Нямахме монети за автомата за билети в метрото, а ни отхвърляше банкнотите...мани мани. Пак стигнахме навреме във Ватикана, ама ако беше за самолет, щях сериозно да се изприщя Simple Smile

# 533
  • Пловдив
 Hug
Мерси!И аз ще заложа на сигурното,ама все пак да почерпя информация... Simple Smile
Благодаря на всички!

# 534
  • Варна
В летището има автомат за билети на градския транспорт. Преди изхода в дясно, ако се не лъжа. Като вземеш билетче ще го валидираш в автобуса, а след това и в метрото. За мен беше голям шок, че в автобуса нямаше табло, на което да пише коя е следващата спирка, беше само гласово, което хич не можех да разбера. Реших да броя спирките, но навън валеше проливен дъжд - нищо не се виджа, шофьорът не спираше на всяка. Изтеглих си приложение на телефона (Autobus Roma май беше) и с него се ориентирах - показва в момента къде е автобуса. Въпреки че все на последната спирка трябва да се слезе, друго си е да знаеш къде си и колко остава. Голям трафик, голямо  задръстване, дълго пътуване, повече от 30мин. После с метрото е по-лесно и по-бързо.

# 535
  • Варна
И още нещо да добавя - тъй като пристигането в Рим е рано сутринта, нас времето не ни притискаше по никакъв начин, имам предвид че нямахме резервации за обекти, решихме да се пробваме с градския транспорт. Един вид имаме цял ден на разположени - и да се обърка нещо все ще стигнем по някое време до хотела (в 9ч. и нещо бяхме в хотела, близо до Термини). Докато в обратната посока заложих на сигурното - резервирах си билети за Ситбус в 5:30ч.

# 536
  • Пловдив
Да,и аз така ще направя...мерси отново!

# 537
  • I want it all and I want it now.
Билета за градският транспорт важи ли и за метрото или трябва да се купува втори?

# 538
  • Пловдив
Билета за градският транспорт важи ли и за метрото или трябва да се купува втори?
и аз щях да питам.. Simple Smile

# 539
Важи за едно влизане в метро.

Общи условия

Активация на акаунт