Рим - 20 тема

• 61 124
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
  • Вестерос
За чуденката за времето не препоръчвам да се ходи от средата на юни, юли, август. Много топло, много народ.

# 511
За чуденката за времето не препоръчвам да се ходи от средата на юни, юли, август. Много топло, много народ.
След като две момичета от темата успяха да ме убедят, започнах първите стъпки по самоорганизацията на екскурзия до Рим. По ред причини времево я определих средата на м. юли. Предполагам, че ще е горещо, голям наплив и пълна лудница, но каквото такова. До Атина съм ходила през август и в най-голямата жега на Акропола се качихме 😄
Каквото, такова. А и времето напоследък е толкова променливо, това лято беше такова.
Мисля си за по-дълъг престой, около 6 дни, защото ще сме с детето и със сигурност ще ни трябва време, както за разглеждане, така и за повече почивки между обектите и забележителностите.
Та ще следя темата 🙂

# 512
  • Вестерос
Тази година точно средата на юли бях там, няма да повторя през тези месеци Grinning

# 513
  • Поморие
Привет, момичета и момчета! И моето второ ходене в Рим завърши. Прибрахме се в понеделник, но до днес не можех да се освободя напълно от емоциите и да вляза в реалността, а и по доктори ходих. Та искам още веднъж да благодаря на всички, за отзивчивостта и споделените коментари. Моето ходене беше свързано с участие в Третата международна среща на църковните хорове организирано от папския съвет на Ватикана. Затова и не бях на 100% сигурна със свободното си време, но се оказа, че първите два дни са свободни. Бях си направила някакви предварителни планове, бях си написала спирките на автобуси, номера, метростанции...За два дни не се обърках и на крачка от маршрута и все пак да живее Гугъл мапс Grinning. Хотелът ни беше в района на Ватикана и така първия ден в ранния следобед с метрото се метнахме направо на Колизеума. Още в метрото купих Рома пас за 48 часа и на Колизеума влязохме буквално за 4-5 минути. Доволна съм, беше ми мечта! После влязохме във Форумите, но не от към Палатин, защото нямахме време. Разгледахме и там и после се спуснахме до паметника на Виктор Емануил. Пихме кафенце , за да си починем и се стъмни. Денят е малък. На втория ден в ранните часове влязохме в Кастел Сен Анджело. С Рома пас платихме 7.50 Е за вход. Много ми хареса тази тайнственост и някаква мистерия. Най-хубавото беше, че четири жени се разхождахме почти сами из замъка. Чак на излизане дойдоха групите и стана тарапана. От там имах закупени билети за Галерия Боргезе. И там душата ми се напълни. Бернини е бил невероятен! И Караваджо! И след това лежерна разходка до пиаца Испания, Ди Треви, на Пантеона вече беше тъмно, Навона. Третия ден беше паметен - сутринта аудиенция с Негово Светейшество Папа Франциск в осемхилядната зала Павел Четвърти. Вечерта концерт с всички 8000 участника. В Неделя участие в неделната Ангелска меса в Сан Пиетро водена от главния архиепископ на Католическата църква монсеньор Рино Фисикела

https://www.facebook.com/gergana.gramatikova1/videos/vb.15669373 … 634377167/?type=3

# 514
Лелеее, страхотен клип, браво!
Ние сме били заедно в Рим, сигурно сме летели заедно и на отиване, и на връщане Joy
Но твоето преживяване е било още по-магическо, страхотен момент, страхотна емоция, много хубав клип, сигурна съм че е било незабравимо
Ние по това време бяхме във Ватиканските музеи, от 9 до 13 часа, безплатно. Е страхотни са! Боргезе остана за друг път...но вярвам, че и тя е невероятна

# 515
  • Поморие
Лелеее, страхотен клип, браво!
Ние сме били заедно в Рим, сигурно сме летели заедно и на отиване, и на връщане Joy
Но твоето преживяване е било още по-магическо, страхотен момент, страхотна емоция, много хубав клип, сигурна съм че е било незабравимо
Ние по това време бяхме във Ватиканските музеи, от 9 до 13 часа, безплатно. Е страхотни са! Боргезе остана за друг път...но вярвам, че и тя е невероятна

Да, отивайки към Сан Пиетро за неделната меса видях голямата опашка пред музеите. Времето беше отвратително и ми стана мъчно за хората. Успяхте ли да влезете? Аз също много бих се радвала да ги разгледам отново, защото съм била преди 17 години, но предпочетох места, на които не съм била. Хепи, да в един самолет сме били на отиване. А аз се върнах на 26-ти в понеделник.

# 516
И ние в понеделник Wink
Да, отидохме в 8 часа, почакахме и точно в 9 влязохме. Изстреляхме се право в Сикстинксата капела, разгледахме я почти сами- невероятно изживяване- и после се върнахме и обиколихме всичко, финиширахме с второ посещение на Сискстинската капела. Опашката се изтегли много бързо, но ако бяхме отишли в 9 или по-късно, щеше да е съвсем различно...вътре стана и много претъпкано...ех, големи красоти...струва си абсолютно да се види
За съжаление следобяд стана съвсем гадно времето и пропуснахме пък Св Петър...там вече опашката беше много голяма, валеше, а и имаше мъгла и гледка нямаше да има...качихме се на замъка, ми и от там нямаше гледка, разбира се Joy и ходихме до Помпи бар за тирамису Joy и до Треви за 1245441545 път
Ние всеки ден си посещавахме Треви и Колизеума, така и така ни бяха на път Joy
Всеки ден вървяхме по над 15 километра, и пак не сме видели ВСИЧКО Simple Smile Има и за друг път Simple Smile

# 517
  • Поморие
https://www.facebook.com/gergana.gramatikova1/videos/vb.15669373 … 243332398/?type=3

И малко настроение преди неделната меса в Сан Пиетро - хорът на Ватикана

# 518
  • Пловдив
gerimeri  Peace Страхотни клипове!

Аз направих резервация през Букинг...исках да се свържа с хотела и да питам нещо,ама никви не отговарят  Thinking Писах им през сайта на Букинг.Питах и самата агенция,обаче нямам отговор.

Още един смешен въпрос  Blush Помня,че сте писали,а и знам,че кафето италианците пият на крак-на бара  Simple Smile Ако седнем на маса и си поръчаме капучино ще ни гледат ли странно?

# 519
  • Поморие

Аз направих резервация през Букинг...исках да се свържа с хотела и да питам нещо,ама никви не отговарят  Thinking Писах им през сайта на Букинг.Питах и самата агенция,обаче нямам отговор.

Още един смешен въпрос  Blush Помня,че сте писали,а и знам,че кафето италианците пият на крак-на бара  Simple Smile Ако седнем на маса и си поръчаме капучино ще ни гледат ли странно?

Не! Ние си сядахме и си пиехме само кафе с водичка примерно. И пак ще кажа, такова кафе не съм пила другаде, дори на най-обикновеното кафене не на централен район.

# 520
  • Пловдив

Не! Ние си сядахме и си пиехме само кафе с водичка примерно. И пак ще кажа, такова кафе не съм пила другаде, дори на най-обикновеното кафене не на централен район.
Peace
Колко струва едно кафе и капучино?  Simple Smile

# 521
По спомен около 1-2 евро е капучиното, ама наистина е супер! На няколко места пихме, с кроасанче( как му викаха) с пистачио или шоколадче Simple Smile Мммм
Но имай предвид, че ако седнеш, има такса 1-2 до 2,50 евро за сядането...ма на човек ли беше, не помня сега. То обикновено пише
Във Ватикана в музеите само беше гадно капучиното, но пък заедно с кроасана беше 2,90 евро Simple Smile Евтинийка

# 522
  • Поморие
Аз пих  кафе на 4 места, без такса за сядане. Цената е различна в зависимост от мястото. На площад Венеция пред паметника на Виктор Емануил беше 3.50Е, в кафетата по кварталите беше 1.20-1.50, в галерия Боргезе беше 1.50 , чак се изненадах от тази цена там. а в нашата "махала" до хотела ни правиха разкошни пици на парче на грамаж. Парчето излизаше средно 2.50-3.00Е. Всеки ден по 6-7 вида пици, и всеки ден нещо ново пробваш. Всяка вечер по две парчета с бира за 6-7Е, чудничко. И после, що ми били тесни дънките...Smile

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 17:30 от gerimeri

# 523
Тази година точно средата на юли бях там, няма да повторя през тези месеци Grinning
Точно днес разглеждах снимки на моя позната във фейсбук, която в момента е в Рим, и действително друго си е, когато ги няма масово туристите. Доста празно ми се видя. Не знам лятото какво ще успеем да видим ние, но Рим не е град за един път, така или иначе.

mystic woman, вие кога пътувате?

# 524
  • Пловдив
Нади,на 11 януари.

Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт