Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 6

• 49 953
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • Ню Йорк
Аз да попитам нещо, ако започна НВ ВМХ дали ще се отрази на кърменето? За момента пообрах най-неприятните неща, с които се хранех, но не съм сигурна ако започна стриктно дали няма да се отрази. И аз мисля да пробвам без хапчета.

Като кърмиш трябва да се храниш разнообразно и доколкото си спомням имаше доста храни и напитки, които е задължително да се избягват.

Момичета, ама тук в тая тема никаква толерантност и разбиране няма. Нали уж се събираме за взаимопомощ  newsm78  Преди малко четейки спора от последните 2-3 страници попаднах даже на реплика (цитирам по памет) : Който не прави като мен е тъп. Ма моля ви гении, направете си една гениална тема и не тормозете нас тъпите!!! Като сте толкова гениални не сте ли чели, че пристрастяването към храна е по-силно от пристрастяването към цигарите и че в много случаи се сравнява с пристрастяването към наркотични вещества!?!? И понеже някой е пристрастен и има проблем и значи той е тъп?!?! Аз преди 12г отказах цигарите и не съм палила от тогава и 1 и нямам нужда, това значи ли, че трябва да наричам всички пушещи и неможещи да спрат цигарите тъпанари?!?! Преди да публикувате нещо го четете, че ужасни глупости бълват някои  #Crazy

# 436
  • Sofia
Аз да попитам нещо, ако започна НВ ВМХ дали ще се отрази на кърменето? За момента пообрах най-неприятните неща, с които се хранех, но не съм сигурна ако започна стриктно дали няма да се отрази. И аз мисля да пробвам без хапчета.
Не виждам защо да не опиташ. Единственият проблем е, че това хранене доста потиска апетита. А производството на кърма иска много калории. Та ако съвсем загубиш апетит ще трябва да се храниш насила, за да имаш кърма. Но иначе не виждам проблем да опиташ един малко по-либерален режим - с повечко ядки и млечни, с някой и друг плод, с филийка-две ПЗ хляб и т.н. Със сигурност, ако махнеш захарта и бялото брашно нищо лошо няма да ти се случи. Жените в древността също са кърмили.  Laughing

# 437
  • София
eldorado_f, аз кърмех и бях на НВ-ВМД. Никакъв проблем, макар и тогава да отнесох доста критики в темата, че не ям друго месо, освен риба. Те килата след раждане се свалят лесно, ако са се наместили хормоните.

С малка модификация я правех: плод на закуска. Всяка събота си позволявах да вдигна въглехидратите. Тогава беше модерен един диетолог (с гръцко име, не помня вече), той съветваше един ден в седмицата да "чийтим", за да забързаме метаболизма.

# 438
  • София
Пържола и маруля+ метформин= кофти? Така ли да го разбирам и кое е проблемът, че няма достатъчно въглехидрат?
Не знам, аз чувствам лекота, откакто спрях въглехидратите и част от главоболието май че е било от това. Пак при напрежение ме боли главата, но онова главоболие след разходка го няма. Нещо с кръвната захар е било. Показателите за КЗ и ИРИ се подобряват определено, но май не свалям много иначе. При мен не са и чак толкова много, де и качих равномерно за около две години два номера, но пък самите нива при изследването бяха много зле. Тъй че няма как да нямам ИР. При мен имаше подуване в корема и стомаха, но защото не съм добре от малка (причината, поради която се килебая за Метформина), иначе си качих абс навсякъде.

# 439
  • София
Много зле ми действаше, ама много. А ми е здрав стомаха, в живота си не бях имала такива проблеми.

А главоболието, толкова рядко за мен, ми се е случвало като изобщо не ям въглехидрати няколко дни. Иначе е факт, че ми е по-леко, да.

Не мисля, че всяко качване на килограми е ИР, The Catcher in the Rye.
Човек се заседява, хапва повече, стресиран е, хормоните му играят...причини много. ИР се диагностицира с кръвно изследване.

# 440
Галактическа принцеса, какво предлагаш? Аз съм съгласна, ако някой има пристрастяване към храната, да си го каже в прав текст. "Не мога да го променя това, за мен е от първостепенна важност, така искам, така ще правя". Ок, още повече, че аз пък съм настоящ пушач. Не че не ги спирам, стига да поискам - правила съм го и съм пропушвала отново нарочно, не от непреодолима нужда. Така искам. Ето, казвам си го. Съзнателен избор.

Така че уважавам съзнателния избор на хората. Но когато в темата започнат да се промъкват твърдения, че няма нищо лошо във въглехидратите, не какви да е, а хляб и банан, или например не са те проблемът, а можело не знам какво си да е, пък можело и някой, дето твърди обратното, изобщо да не е болен, е не съм съгласна да кимам одобрително с глава. По тая логика дай да пуснат отново и реклама на цигарите, защото някои доживяват пушейки и до по 80-90 години, следователно нищо лошо няма в тях.

# 441
Странни обрати е взела темата пак...
Само аз ли не видях някой да пише "понеже някой е пристрастен и има проблем и значи той е тъп"? Доста пъти имаше изказвания че пристрастяването към сладките неща си е реален проблем и че с него наистина е трудно...
А пък това мерене кой е по-болен и по-здрав съвсем на никого не помага, освен че е грозно, все пак става дума за здравословни проблеми, и то сериозни. Не мисля че в темата пишат хипохондрици, нито някой е стигнал до нея от скука и чиста суета.
Всеки тук изказва своето мнение, естествено че ще е от своята гледна точка как вижда нещата. Изборът също си го прави всеки за себе си. Хляб и банани и на мен ми се вижда малко крайно при такива проблеми, освен ако не е голямо изключение, но пък то тогава какво има да му се обсъжда...

Аз да споделя и нещо положително. Странно ми звучеше като четях споделен подобен опит, обаче и аз миналата сутрин като се погледнах в огледалото, коремът ми изглежда видимо смален, буквално различен от преди 1-2 дни. Не че съм станала фиданка де, не ме разбирайте погрешно, това няма как да стане. Обаче едни 2-3см ги няма и си личи. Аз съм едра и с  много извивки  като цяло и излишните килограми са ми разпределени предимно равномерно, имам даже хубава извивка на талията... ама само в гръб. Коремът ми обаче си се оформи все едно възглавничка имам завързана отпред в последните години. Типичното "инсулиново" коремче. Имам още дълъг път, разбира се, но като види човек положителна промяна, му се отрязава много добре.

# 442
  • София
Грета Грей, казвам, че при мен каченото не е супер много за кратък период и е равномерно, но пък инсулин на гладно 30, скачащ до 200 след обременяването. Със сигурност имам демек. Т.е. че невинаги всичко е само в корема при ИР. Има си напълняване и на другите места. А Дева пък дори не е качвала кила и е слаба, но пак има проблем очевидно. Вероятно и заради обременеността от майка си. Всички, които ми видяха резултатите от инсулина, ме питаха дали има диабетици в рода ми. Мисълта ми е, че има различни типове и криви при резистентостта.

Който е с клечави крайници, бременен корем като в 10ти месец и е бил подложен на много и постоянен стрес, по- добре да изследва и кортизол и евентуално синдром на Кушинг.

# 443
  • някъде в България
Всички хора сме различни и според мен в темата има нужда от всички гледни точки. Аз съм от хората, които имат нужда от някой, който постоянно да обяснява колко вредни са въглехидратите и да "агитира" за свеждането им до минимум. Също и трябва да се обяснява колко е важна и двигателната активност ( в това спор няма). Защото ако всички тук са толкова либерални темата ще изглежда като форум на ендокринолози, които обсъждат какво лечение са предписали на поредния пациент. За мен най-доброто лечение от зависимости е спирането им. Защото ако си казвам всеки път: "Какво е една баничка (пастичка, бонобон, банан, баккавичка и т.н.т)", лично аз нищо нямаше да постигна, но ето че при други схемата работи. Затова имаме нужда от различни мнения и според мен споровете са излишни. От тук насетне всеки има глава на раменете си и си решава, кое ще е най-доброто за него.

# 444
Ако ще си мерим коремчетата Simple Smile , преди време бях дала една снимка в анфас, там не си личеше толкова. Ето една от същата серия леко в профил. И аз държа да кажа, че не съм бременна. Всичките кила за сваляне просто са там. Ръцете горе, където бяха такива отпуснати, се поприбраха вече. Моля не цитирайте.

Последна редакция: пт, 17 авг 2018, 15:24 от Бледолилава

# 445
  • Ню Йорк
Бледолилава, даваш отличен пример и пак няма да те разберат.  И 1000 пъти да обясниш химическите реакции, пак няма да бъдеш разбрана. Един умен човек може да направи връзка между причина и следствие, но за съжаление, не всички са умни. И отговорни. Защото да си позволиш да се раболееш и да легнеш да те гледат децата си е също безотговорност - към тях, освен към себе си. Моят свекър преди 5 г. успя да се стресне достатъчно, че да спре алкохола, да овладее с лекарства диабет 2 и сега, на 72, е "пушка".

Бледолилава , тези обиди според теб на кого помагат? Аз сега трябва ли да те обиждам и да ти обяснявам, че не си особено умна щом пушиш? И може би да ти изнеса дълга лекция за вредата от цигарите, за рака на белия дроб, да ти разкажа за умрели роднини от пушене.
Всеки си има неговите пристрастявания, малко разбиране няма да навреди. А и "форумски капацитети" да ми обясняват дали съм умна или не - хайде няма нужда.

# 446
Ей, големи сте майсторки да вадите думите от контекст! Първо: цитираш думи на Шарки, а ги коментираш като казани от Бледолилава... второ: Всичкото това беше в контекст от споделено за невслушващи се в съвети възрастни хора, за които ѝ се е наложило (Бледолилава) да полага изключително тежки грижи (а те са се докарали до там заради отказ от промяна на вредни навици).
Хайде моля ви, малко успокойте тона и четете с разбиране Hands V

# 447
  • София
Ти да видиш какво става в "информативната" тема за частните училища, "четенето с разбиране" тук ще ти се види "слаба ракия"LaughingLaughingLaughing. Започвам да се чудя, слънчеви изригвания ли има?

Иначе, за протокола, не пуша и никога не съм била пушачка.

# 448
Галактическа принцеса, пенева ти е отговорила, аз никого не съм обиждала.

Отделно ще допълня, че никога не съм се имала за особено умна, даже напротив. Питай Дева, тя покрай една друга тема беше научила част от семейната ми история и смятам, че донякъде беше изумена, как може да има толкова глупави жени Grinning. Така ли беше, Дева? Усещам, че от тогава някак ме отбягваш. Вярно е, глупава си бях тогава, с ниско самочувствие, основано донякъде и на килограмите, не ценях себе си и не вярвах, че заслужавам и мога да имам по-добър живот. Не само семеен живот, също така и по-добра работа, по-високи доходи с повече свободно време за себе си и т.н. Блъсках се като един идиот и си траех. Така си живеех доскоро, колко да съм умна?

Причината за цялата тази глупост, е че бях (и може би все още съм) страшно наивна. В своята наивност вярвам, че щом един човек може нещо, значи и другите го могат. Щом едни се борят успешно с порока, значи и за другите не е невъзможно. (Отделно, че всички хора са добри, но това няма общо с темата.) Че когато някой те пита за съвет, иска истината, не съжаление и оправдания. И аз това правя. Радвам се, че има хора, които го оценяват, на които е от полза. Ето kangel например, която е писала малко по-напред. Искам хората, за които си струва да пиша, да знаят, да вярват, че промяна е възможна и всичко е в ръцете ни. Естествено, че ще има такива, които никога няма да видят проблема в себе си, всяко оправдание ще е добре дошло и напълно ще отричат, всичко, което не съвпада с техния мироглед. Не ми пречат.

# 449
  • Ню Йорк
Галактическа принцеса, пенева ти е отговорила, аз никого не съм обиждала.

Отделно ще допълня, че никога не съм се имала за особено умна, даже напротив. Питай Дева, тя покрай една друга тема беше научила част от семейната ми история и смятам, че донякъде беше изумена, как може да има толкова глупави жени Grinning. Така ли беше, Дева? Усещам, че от тогава някак ме отбягваш. Вярно е, глупава си бях тогава, с ниско самочувствие, основано донякъде и на килограмите, не ценях себе си и не вярвах, че заслужавам и мога да имам по-добър живот. Не само семеен живот, също така и по-добра работа, по-високи доходи с повече свободно време за себе си и т.н. Блъсках се като един идиот и си траех. Така си живеех доскоро, колко да съм умна?

Причината за цялата тази глупост, е че бях (и може би все още съм) страшно наивна. В своята наивност вярвам, че щом един човек може нещо, значи и другите го могат. Щом едни се борят успешно с порока, значи и за другите не е невъзможно. (Отделно, че всички хора са добри, но това няма общо с темата.) Че когато някой те пита за съвет, иска истината, не съжаление и оправдания. И аз това правя. Радвам се, че има хора, които го оценяват, на които е от полза. Ето kangel например, която е писала малко по-напред. Искам хората, за които си струва да пиша, да знаят, да вярват, че промяна е възможна и всичко е в ръцете ни. Естествено, че ще има такива, които никога няма да видят проблема в себе си, всяко оправдание ще е добре дошло и напълно ще отричат, всичко, което не съвпада с техния мироглед. Не ми пречат.

Не си обиждала, вярно е, но защитаваше Шарки, която ни обясни колко сме тъпи.

Общи условия

Активация на акаунт