За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 334
  • 777
  •   1
Отговори
# 345
SweetAngel, няма да ти спре кърмата, това е някакъв мит. С голямата ми дойде когато тя беше на 5+, кърмих я успешно до година.

# 346
  • Варна
Момичета,днес ми дойде цикъл за сефте след 8 мес кърмене....да очаквам ли да ми спира кърмата?!
Не Wink Особено ако не спираш нощното кърмене. Ако го спреш обаче (или ако си го спряла) може постепенно кърмата да намалее, при мен поне така се случи, но нямаше нищо общо с идването на МЦ (и на мен ми дойде към осмия месец).
Izzie2615,
малките бебета нямат много добра терморегулация, нормално е ръцете да са студени, това не значи, че на бебето му е студено.

# 347
Здравейте, днес ми е първият ден вкъщи с бебо... И сме леко казано в паника, защото елементарни неща ни убягват.  Бебо е изкъпан, нахранен и заспал.. след час и нещо пълни памперса и се разрева и ние решихме да го сменим...та въпроса ми е след всяко изхождане веднага ли се сменя... Дори ако не плаче? След кърмене и после оригване понякога все пак връща малко храна... Нормално ли е? Как със сигурност да разбера дали не му е студено...в стаята е 25  градуса, облечен е с боди с дълъг ръкав и ританки и завит с одеалце, носът ми се вижда ок, но ръчичките са хладни...

1. Винаги съм сменяла памперса, независимо дали спи или не. Хем ще му е неприятно, хем ще се зачерви и обрине. Пък и дъщеря ми едвам ме усещаше при смяна, в този период единствено спеше, събуждаше се само за храна и веднага захъркваше.

2. Педиатър ни каза, че идеалната температура за новородено е 23-24 градуса, а когато ще се къпе е позволено 25. В крайна сметка не съм се водила по това, тъй като аз съм по-зиморничава, и държахме малко по-топло вътре. И според детето се водехме след това.

3. Мисля, че е нормално да връща. Поне при нас известно време се слъчваше след всяко хранене. Лошо е, ако повръща. И не пълни достатъчно памперса.

И не би било лошо да се посъветвате от сега с педиатъра за лекарство против колики. При нас първия път се появи на втората седмица. Ще познаеш сама, няма как да сбъркаш колииите.

# 348
Наистина темата с обличането е деликатна и има големи вариации в разбиранията на майките. И все пак ако наистина си имала одеялце като одеялце предвид, а не чаршафче, пелена или нещо подобно, мисля че е малко прекалено през август. А също бих обичала и по-леко, може би с къс ръкав и ританки като за новородено през август, ориентирай се по вратлето, носа. Спокойно, паниката е нормална в началото, но бързо ще натрупаш опит.

# 349
  • Варна
Мдам, моят е роден в средата на август и до средата на септември го държах по боди с къс ръкав и го завивах с бархетна пелена. Одеялца, дълги ръкави - абсурд.

# 350
Благодаря на всички за бързите отговори! Вече почти мога да заявя, че се научихме да сменяме памперси Simple Smile сега вече е сит и сух и спи, но някак си диша така, че го чувам..все едно е със запушен нос. Няколко пъти кихна по-рано, а при последното сменяне на памперса направи нещо, което бях гледала само по клипчета... Започна да пишка и се опишка до ушите. Знам че бебетата имат по-учестено дишане, но нормално ли е да се чува така?

# 351
Не си свикнала да има друг човек у вас Wink
Нормално е всичко, давай по- спокойно

# 352
Ох знам... Само след тази нощ сигурно ще ми побелеят косите Sad снощи в родилното пак беше при мен, но не е дишал така, а и днес следобед също по време на сън не се чуваше така. Факт е че няколко пъти върна мляко и през носа вечерта... Възможно ли е да е от това?

# 353
Напълно е възможно.
Постепенно ще свикнеш Wink
Аз редовно ставах да го проверя спи ли Wink сега лягам и ставам без да го проверявам. Само на камерата го гледам

# 354
Вероятно е така. Аз съм си паника принципно, а сега съм като опъната струна и сърцето ми трепва при всяко звуче и движение...луда работа. Утре дано дойде педиатър вкъщи да си задам всички възможни въпроси, че да се поуспокоя. Благодаря много за включването в този късен час

# 355
  • Варна
Честито бебче и от мен! И нашият син дишаше тежко, прохъркваше, издаваше много странни звуци, една приятелка ме беше предупредила и запазих спокойствие. Simple Smile Аз го гледах като орлица първите дни и нощи. Simple Smile След няколко дни ще сте пушки, както се казва. Само пазете самообладание.

# 356
Все пак това до онзи ден е било във вода. Сега минава в нова среда, нормално е да има нужда от климатизация.
Свиква се с всичко.
Само да е здраво детето!

# 357
  • Варна
Относно честото връщане на храна коментирайте с педиатърката, при нас помагаше донякъде да го държим изправен след хранене на рамо малко по-дълго време, чакайки го да се оригне също. В началото отнемаше по 10-15 мин да се оригне, след втори месец за няма и минута. Но помолете педиатърката да ви покаже как да оригвате правилно, тя ще ви обясни и как да почиствате нослето, от връщането също се чува странно дишане. На няколко пъти потичаше кърма и от носа на сина ни, когато връщаше и съвсем ме ужаси това. Но така или иначе си връщаше много до 5-6 месец, още се случва понякога, но вече рядко.

# 358
Да, явно точно това се е случило. Аз понякога успявам да го оригна, други път не, но в родилното казаха че нямало проблеми, стига да го сложа после настрани като легне... дали е така обаче

# 359
Моят бебок е на 5 месеца и още си връща храна понякога, когато не го оригна добре. Не се притеснявай. В никакъв случай не го слагай да спи настрани. Най-безопасно и препоръчително от ортопедна гледна точка е да го слагаш по гръб и само главата му извърташ на страни като редуваш ляво и дясно.

Общи условия

Активация на акаунт