За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 341
  • 777
  •   1
Отговори
# 330
На кутийката е описано, че едно пакетче се разтваря в 200мл. преварена вода с температура за пиене (37 градуса). Но ние сме много малки и правя половината пакет в 100 мл. вода, като гледам да разпределя съдържанието на пакетчето по равно и с ножица режа през средата...така го разделям аз.
Как приготвяте чая на хип с копър, срещу колики?
Пробвах и така, но нещо не се разделя правилно, трябва да отворя цялото пакетче и да разделя на око, но като стане време за другата половина то вече не е останало от чая, незнам поради стайната температура от жегите ли от какво.

# 331
Защо бебчо в последните дни много силно пищи и както си лежи изведнъж започва да плаче със силен неукротим плач, дори като го взема на ръце мирува 5 мин и продължава да плаче?

# 332
Колики?

# 333
На колко е бебето? Звучи като колики наистина.

# 334
На 5 месеца е... Затова ми е странно.

# 335
  • София
На 5 месеца е... Затова ми е странно.

Зъби?

# 336
Защо бебчо в последните дни много силно пищи и както си лежи изведнъж започва да плаче със силен неукротим плач, дори като го взема на ръце мирува 5 мин и продължава да плаче?

Бих предположила зъби (тъй като дъщеря ми прави така, когато никнат), но най-вероятно са колики.

# 337
Здравейте, днес ми е първият ден вкъщи с бебо... И сме леко казано в паника, защото елементарни неща ни убягват.  Бебо е изкъпан, нахранен и заспал.. след час и нещо пълни памперса и се разрева и ние решихме да го сменим...та въпроса ми е след всяко изхождане веднага ли се сменя... Дори ако не плаче? След кърмене и после оригване понякога все пак връща малко храна... Нормално ли е? Как със сигурност да разбера дали не му е студено...в стаята е 25  градуса, облечен е с боди с дълъг ръкав и ританки и завит с одеалце, носът ми се вижда ок, но ръчичките са хладни...

# 338
Аз чайчето на Хип само първия път го отворих и изсипах половината,за да видя колко прах е половината и какъв цвят се получава,след това го правех на око,като се опитвах да докарам количеството и цвета Simple Smile не,че го е пил мн време,той така и не поиска вода,но си мислех,че като пия чая за кърмачки на хип,вътре има копър и му го давам с кърмата Simple Smile
Момичета,днес ми дойде цикъл за сефте след 8 мес кърмене....да очаквам ли да ми спира кърмата?!

# 339
Здравейте, днес ми е първият ден вкъщи с бебо... И сме леко казано в паника, защото елементарни неща ни убягват.  Бебо е изкъпан, нахранен и заспал.. след час и нещо пълни памперса и се разрева и ние решихме да го сменим...та въпроса ми е след всяко изхождане веднага ли се сменя... Дори ако не плаче? След кърмене и после оригване понякога все пак връща малко храна... Нормално ли е? Как със сигурност да разбера дали не му е студено...в стаята е 25  градуса, облечен е с боди с дълъг ръкав и ританки и завит с одеалце, носът ми се вижда ок, но ръчичките са хладни...
Здравей! Първо честито бебче, да ви е живо и здраво , и много да ви радва! Сега... успокой се! Преди по-малко от пет месеца бях на твоето място в момента , първата нощ в къщи сами беше кошмар , заради моята паника. Хубаво е ако бебчо е буден да се смени памперса ако се е наакал, за да не се подсича, зачервява , а и то самото ще е по-спокойно като му е сухичко. Да връща храна е съвсем нормално, притеснително е ако е на фонтан и се случва често. Моята бебка първите два месеца връщаше много ама наистина много, с времето нещата доста се промениха в положителна посока разбира се. За студено мисля, че не му е , както описваш че е облечен и завит, Пиини му вратлето , ако там е приемливо - нито мнгоо горещо , нито студено значи му е Ок. Ако имаш въпроси питай, и не се панират всичко ще е наред! 🤗

# 340
  • София
Първо чупете гипса.Сменяте разбира се,кой му е готино да си седи с а@о на дупето,25 градуса си е жега.Спокойно ще се справите.Добре си е облечен.

# 341
  • Велико Търново
Izzie2615, честита рожба и от мен!
Всичко звучи като да е нормално, така че спокойно! Сменяй памперса при всяко наакване. Така на бебчето ще му бъде сухо и приятно.

# 342
Izzie,
Честито и от мен, да ви е много здраво и послушно бебчето!
Първата вечер и при нас беше кошмарна, въобще не знаех на кой свят съм. Лека полека нещата влизат в релси. Само ми се струва, че за 25 градуса може до му е топло на детето, но не съм и спец, че моето е зимно бебе.

# 343
Честита рожба и от мен,Изи,и наистина спокойно Simple Smile аз само ако спи и се изака примерно 1 час след хранене не съм будила да сменям,но ако е буден или пък още повече плаче...със сигурност сменям. За връщането-момичетата вече са ти казали хубаво. Аз само за обличането бих обличала по-леко,защото с дълъг ръкав,ританки и одеало на 25 градуса би му било топло на детето. Така спеше синът ми като новороден края на ноември,но темата с обличането е малко деликатна и всеки облича по различен начин. Моят съвет е да обличаш детето така,както обличаш себе си,да не го навличаш много,защото те нямат изградена терморегулация,не могат да се потят и да не го претоплиш,а от претопляне е възможно бебето да е неспокойно и да плаче Simple Smile

# 344
SweetAngel, няма да ти спре кърмата. Възможно е да намалее, но после ще се възстанови. Може бебето да не суче с охота, а може и да няма разлика. На мен ми намалява непосредствено преди цикъл и преливах след края на първия-втория път.

Общи условия

Активация на акаунт