За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 344
  • 777
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Не ползвам повивалник и аз,само на леглото ,кръста ми е ок.

# 316
  • Германия
И аз ползвам повивалник, от широките, вече 18м и не мога да си представя да сменям памперси на легло, диван или под. Той си ми е достатъчно висок за да не трябва да се навеждам. Детето разбира се не се оставя без надзор и за секунда, иначе колко му е да се търкулне на земята. Иначе не виждам нищо опасно 🤔

# 317
И ние ползваме повивалник. Доволна съм, удобно ми е. Никога не оставям без назор Simple Smile

# 318
С голямата ползвах повивалник точно на показаните кревати, с дребното сменям на спалнята. Сядам леко странично, не се привеждам над спалнята. Също нямам проблеми с кръста.

Да я държа за ръчичка, докато крачи, а е висока кинта без трийсе, е доста по-натоварващо за кръста ми от смяната на памперс.

# 319
За мен всичко е уморяващо за кръста. След секциото имам големи проблеми с кръста

# 320
  • София
В сезона на плодовете и зеленчуците как смятате да ги консервирате за зимата. Исками се да имам от всичко по малко, но идея си нямам как да ги съхранявам. Ако имате идеи за нещо по здравословно моля споделете.

# 321
В сезона на плодовете и зеленчуците как смятате да ги консервирате за зимата. Исками се да имам от всичко по малко, но идея си нямам как да ги съхранявам. Ако имате идеи за нещо по здравословно моля споделете.
Аз замразявам.
Майка обеща да направи някой друг компот без захар да има за децата.

# 322
Да,и аз сядам на една страна на спалнята и нямам проблем с кръста.
Чудя се кога мога да давам сурови плодове? Банан вече съм давала да си смуче,но примерно праскови (обелени),круши...малкият е на 8.5мес

# 323
  • София
Аз сурови давам само, отначалото.Захраниг си я със парчета плод.

# 324
SweetAngel,вече може и сурови да ги даваш плодовете.
На мен и седнала на спалнята пак ми е трудно.Едно,че трябва да си извъртя кръста,друго че моят дивак усети ли шир,тръгва да бяга и трябва да го гоня по цялата спалня.Мина времето,в което си седеше кротко,а аз успявах без да сменя памперс без да стана вир вода.Сега направо си е фитнес.Вашите кротуват ли или правят като моето?Да добавя,че вниманието му върху играчка,се задържа точно 2 секунди.

# 325
  • Варна
Сурови плодове може да се дават след 5-6 седмица на захранване. Аз само първите няколко плода минавах на пара. И аз ще замразявам, каквото е подходящо.
Имам въпрос към мамите от София, които са правили фотосесия за новородено, от кой фотограф сте доволни или ако имате добри отзиви за някого? Събирам имена за моя близка.

# 326
Аз давам на синът ми праскова на малки кубчета, грозде, пъпеш ябълка. Иначе редовно му правя някакви пасирани миксове от сурови плодове.
Давам му сутрин да си яде сам плод на малки Кубрат, за да мога да посвърша това- онова, докато той се занимава

# 327
И аз ползвам повивалник. За леглото предполагам се има предвид, че го сменяш седнала, иначе е ясно, че кръста заминава.

Да, става въпрос за смяна в седнало положение - правя го така от първия ден и не си представям друг начин да я сменям.

Дъщеря ми е на 1г. и 8 месеца, а още издава нечленоразделни звуци, без никакви думи.

# 328
Как приготвяте чая на хип с копър, срещу колики?

# 329
На кутийката е описано, че едно пакетче се разтваря в 200мл. преварена вода с температура за пиене (37 градуса). Но ние сме много малки и правя половината пакет в 100 мл. вода, като гледам да разпределя съдържанието на пакетчето по равно и с ножица режа през средата...така го разделям аз.
Как приготвяте чая на хип с копър, срещу колики?

Общи условия

Активация на акаунт