За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 305
  • 777
  •   1
Отговори
# 435
На седем месеца и 10 дни е. И аз мисля, че е от праха. Тези дни съм го обличала само с боди и обрива е точно над памперса. А и обрива от жегата май бързо се скрива, а неговия седи два дни вече. Ще прикача снимка. Знам, че не сте лекари, но все пак.

А като лишейчета ли стоят петънцата? Не искам да те плаша, но дъщеря ми имаше по коремчето, където се закопчава памперса, след това по ръцете и краката, и нашата лекарка каза, че е изключително чувствителна кожа, още малко и ще стигне до невродерматит.

# 436
Аз не бих хукнала в Инфекциозна болница заради 2 редки изхождания. На колко е бебето? Може би ако е мънкчко и лекарят иска да се застрахова.

На 5м е. Предписа ентерол и хидроген алфа, каза да огранича белтъчините, утре иска да го види и каза да занеса два памперса от днес и утрешния от сутринта.

Правишно е казал. Моето бебе имаше диария, но и Т. Оказа се вирус. С Ентерол и Хидрасек се стабилизира. Ако започне повръщане може да пуснете бърз тест за Ротавирус. При нас беше отрицателен.
Да не са зъби? На моя приятелка на детенцето на 4м и половина получи диария, и лекарката казала, че са зъби, и действително след седмица избиха долните 2 зъбчета.

# 437
Майчета препоръчайте ми АМ което да става хем против повръщане ( че връщаме всеки път) и хем против запек, че в момента сме с Фризовом и Аптамил Пронутра и сме с запек от 2 дни и повръщане след всяко хранене...... Видях се в чудо, моля за помощ

# 438
  • Велико Търново
Противно на всичко писано за аптамил, на моето бебе никога не е действал затягащо. Давах аптамил ар и още него давам, въпреки че храна не връща от повече от 2 месеца.

# 439
  • Плевен
Ако еекато като лишей ще са люспести нали? Ако е така не са такива. Уф и педиатърката не отговаря. Ще го заведа някъде ма частно.

# 440
  • София
Не е от претопляне. Дерматит или някаква алергична реакция.

# 441

Правишно е казал. Моето бебе имаше диария, но и Т. Оказа се вирус. С Ентерол и Хидрасек се стабилизира. Ако започне повръщане може да пуснете бърз тест за Ротавирус. При нас беше отрицателен.

Правихме ваксина за ротавирус, ама знае ли човек, ако се наложи ще пуснем.

Да не са зъби? На моя приятелка на детенцето на 4м и половина получи диария, и лекарката казала, че са зъби, и действително след седмица избиха долните 2 зъбчета.

Наистина е доста нервен в последните дни, пищи и седи на гърда през повечето време. Ще видим какво ще каже утре лекаря.

Nikoleta78, не знам кое се брои за диария, но беше много воднисто и излиза от памперса. Преди е имал воднисти, но не чак толкова. Сега направо беше мазало и чак се уплаших.

# 442
Ако еекато като лишей ще са люспести нали? Ако е така не са такива. Уф и педиатърката не отговаря. Ще го заведа някъде ма частно.

А кожата суха ли е или просто е зачервено? При нас беше много суха и имаше сърбеж.

# 443
  • Велико Търново
Кога сте дали кисел на бебетата ви за първи път? И какъв?

# 444
Аз дадох за първи път супер късно, почти на годинка, и то като си дойдох в Бг. Взех нишесте с вкус на банан, слагам 2 суп. лъжици, които стигат за една порция. След това добавих малко пресен банан с една бисквита.

# 445
  • Варна
Киселът си е нишесте с плодове и вода или мляко. Ако се ползва АМ няма проблем да се дава, щом е въведен съответният плод или пък да се въведе плода чрез кисел.

# 446
А аз да питам на моето бебе от седмица има малко под мишницата се пада петно като протрито седи питах педиатърката тя не обясни от кокво е каза с джинджира да пръскам но няма ефект а гледам днес и на гърдичките се е появило 🤔 някакви идеи какво ще е и с какво друго да мажа.

# 447
Петоро,кога правихте ротавирусната ваксина? Ако даваш АМ си вземи безлактозно,за да не дразниш червата с обикновеното.
При бебчетата диарията е опадна,че може да доведе до обезводняване,затова са казали,че се дава вода със сол и захар,то реално хидратин алфа не е нищо по-различно,просто е готово и удобно Simple Smile
За обривчето от снимката и на мен ми прилича на алергична реакция,дано да е от препарата,а не алергия към нещо друго.
По принцип и малкият беше супер сънлив след 1вата ваксина и педиатъра каза,че е възможно да са преминали антитела от мен към бебето през кърмата и затова да реагира.
Дори и на мен,която относително рано съм дала сокове,ми се вижда Абсурдно да се даде сок на бебе на 35 дни. Иначе и на двете ми деца съм им давала след 6 мес сок и при нито един от двамата не съм имала проблем с колики.
Нормално е Калгел да успокоява,все пак в него има лидокаин,но пък това ограничава броя на приложенията. Аз ползвам Дологел,който е без лидокаин,само билки и мажа по-често.

# 448
  • София

Правихме ваксина за ротавирус, ама знае ли човек, ако се наложи ще пуснем.

Наистина е доста нервен в последните дни, пищи и седи на гърда през повечето време. Ще видим какво ще каже утре лекаря.

Nikoleta78, не знам кое се брои за диария, но беше много воднисто и излиза от памперса. Преди е имал воднисти, но не чак толкова. Сега направо беше мазало и чак се уплаших.

Ооо никаква гаранция няма. Щамовете са много, а ваксината има само няколко.
По-скоро е лек вирус.

# 449
  • София
Зъбите мажа с Дентонокс. Консултирах се със стоматолог и ми каза, че няма обезболяващ ефект, а по-скоро леко охлажда. Според нея да не очаквам чудеса.

Общи условия

Активация на акаунт