За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 306
  • 777
  •   1
Отговори
# 420
Аз не бих хукнала в Инфекциозна болница заради 2 редки изхождания. На колко е бебето? Може би ако е мънкчко и лекарят иска да се застрахова.

# 421
Е поне не предписа ли нещо да пробвате първо така? Може и проба да се вземе.

# 422
  • София
И за мен сокове на бебе на 35 дни ми звучи престъпно. За захранването, който както го учи главата. Аз започнах на 5,5 месеца и определено и беше рано. Прояде на 6,5 месеца. Безмислено избързах, защото беше започнала да наддава малко. Иначе децата се развиват различно, тази сутрин в групите във фейса имаше клипче на 8 месечно, което ходи за ръчичка. За сравнение, моята госпожица след два дни прави осем месеца и дори още не пълзи. То и няма да пропълзи де, по цял ден ми е в ръцете.

# 423
Аз не бих хукнала в Инфекциозна болница заради 2 редки изхождания. На колко е бебето? Може би ако е мънкчко и лекарят иска да се застрахова.

На 5м е. Предписа ентерол и хидроген алфа, каза да огранича белтъчините, утре иска да го види и каза да занеса два памперса от днес и утрешния от сутринта.

# 424
Здравейте момичета! Боядисвате ли си косата докато кърмите?

# 425
  • Плевен
За захранване на 35 дни си е ужас направо. Толкова информация има сега, че изобщо не бих се занимавала педиатъра за това.
За боядисването, когато попитах гинеколога през първата си бременност, той ми се изсмя и каза, че няма проблем. Предполагам и за кърменето се отнася.
Бебчо има едни червени петна по гърба и гърдите. Педиатърката е отпуска. Не мисля, че е от храна. Последните три дни не съм давала нищо ново. Но пък смених праха за пране ( тео бебе). Дали може да е от него или е от потенето?

# 426
  • Варна
Възможно е да е от праха. За колко голямо дете става дума?

# 427
От жега са по-скоро като ситни червени пъпчици. Ако са петънца, е от друго.

# 428
  • Плевен
На седем месеца и 10 дни е. И аз мисля, че е от праха. Тези дни съм го обличала само с боди и обрива е точно над памперса. А и обрива от жегата май бързо се скрива, а неговия седи два дни вече. Ще прикача снимка. Знам, че не сте лекари, но все пак.

# 429
  • Варна
Не е от претопляне според мен. Смени праха, обличай му дрехи, прани само с предишния. Мисля, че можеш да дадеш противоалергично, но все пак да не се изживявам като лекар, ако можеш консултирай се преди това.

# 430
За зъбките мажа с Бочко и Дентинокс.Бочкото е билково и мажа всеки път,когато видя че малкият много го дразнят венците.Дентинокс е с лидокаин.С него не прекалявам мажа 2-3 пъти на ден макс.

# 431
Delenita, не е обрив от претопляне това.

# 432
  • София

На 5м е. Предписа ентерол и хидроген алфа, каза да огранича белтъчините, утре иска да го види и каза да занеса два памперса от днес и утрешния от сутринта.

Правишно е казал. Моето бебе имаше диария, но и Т. Оказа се вирус. С Ентерол и Хидрасек се стабилизира. Ако започне повръщане може да пуснете бърз тест за Ротавирус. При нас беше отрицателен.

# 433
Момичета, писах по-рано, че бебо е с диария, обадих се на лекаря му, пита ме колко пъти е акал, беше само два пъти и тя веднага започна да говори за вкарване в болница. Толкова ли е зле положението от една диария, без повръщане и температура??
Не се ли брои за диария ако има повече от 10, дори 12 много редки и водни изхождания? Поне така на мен ми каза нашата педиатърка в Германия. В началото се дават електролити или вода със сол и захар (което за новородени не ми се струва колко е Ок), за да възстанови електролитния баланс, след това вече може някакви лекарства.

# 434
На седем месеца и 10 дни е. И аз мисля, че е от праха. Тези дни съм го обличала само с боди и обрива е точно над памперса. А и обрива от жегата май бързо се скрива, а неговия седи два дни вече. Ще прикача снимка. Знам, че не сте лекари, но все пак.

И на мен не ми прилича на претопляне, най-добре да го види лекар.

Общи условия

Активация на акаунт