За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 312
  • 777
  •   1
Отговори
# 405
Бадемови очи, аз мойта лл тъкмо и се радвах че ме подкрепя да кърмя и ми вика до 6 месец ще кърмиш. Викам си тази е в  час с новите изисквания и препоръки и.... Баааам изпляска ми изречение в началото на 5-ти месец да почна със сокчетата, плодови пюрета, зеленчуци, каши... Питам я защо, няма ли коликите да се върнат... Ами така трябва. Казах ок и приключих темата. После ходих на педиатър каза да спра Вит. Д и се аргументира защо и понеже съм Тома неверни пусна кръвни изследвания и на база тях ми доказа че трябва да го спра засега. Казах на лл, тя вика добре. И вчера ( две седмици след случката) ми казва продължавай Вит. Д по една капка. Замълчах си. Явно и идва много работата. Но за съжаление тук нямам много избор за други лл.

А относно питането на daqess лично мнение че е рано за толкова малко дете със сокчета и захранване. Относно наддаването, ако детето е изключително кърмено и на поискване не бих се притеснявала. Но ако получи съвет да цеди и да дава кърма от шише или АМ ще търся друг лекар.

Тя от първоя ден е на адаптирано мляко през 3 часа , като от 01:00 до 06:00 коремчето почива и е само на водичка. Но сега каза да спра това в 01:00 и не знам далк не е мъничка за 6 хранения от 7..

# 406
  • Варна
Педито каза да я захранвам с сокове , не е ли много малка на 35 дни е?
Стига де smile3555
За другото не знам, но направи си услугата, и на бебето също, да не я слушаш тая педиатърка за нищо, ама нищичко, свързано със захранването. Безумно малка е за сок на 35 дни, сок се препоръчва след 1-годишна възраст, и то разреден.

# 407
Моята лекарка е много ларж май. Хем не е първа младост, ама е от информираните. Не ме е карала да давам сокове, да спирам хранения и т.н.  А голямата я лекува супер адекватно, за 5 години има един единствен антибиотик и то изписан след кръвни изследвания. Та мисълта ми е, че ако продължава с тия съвети по-добре да я смениш.

# 408
  • Варна
То не е до възраст, а до опит, до желание да се усъвършенстваш, до усет, ако щете. Нашата ЛЛ е набор 1944. Да е жива и здрава още дълги години, имам и огромно доверие. Такива тъпи съвети никога не ми е пробутвала, освен това е страхотен диагностик (без съмнение и дългият опит има значение за това), лекува адекватно, абе... нямам забележки. Къде по-млади от нея са далеч по-затънали в стари схващания.

# 409
Леле, като ви чета, че бебетата ви растата с по 6 см на месец и започвам да се паникьосвам... Моята е само с 2 см повече за един месец, но лекарката казва, че е ок...
Но като се замисля, може и тя да не я мери като хората. По дрехите личи, че започват да ѝ стават малки на дължина...

# 410
Първата педиатърка на дребната я смених, поради такива безумни съвети. Не стига, че бях супер шашната, хормоните бушуваха, ами трябваше и с нейните тъпотии да се справям. Като се окопитих, просто я смених. А няколко месеца по- рано просто спрях да я слушам.
Ариа, ако ти е удобно, драсни ми коя е вашата. Че нещо почвам да проявявам съмнение към новите, та да съм подготвена за декември. Sunglasses

# 411
Арабескче, споко! Моите само на кила наддават скорострелно, на сантимерти слаба работа.

# 412
Всеки с проблема си, моето пък скоро стана на 7 м, а на 6 м все още наддаваше с по 600 гр, много ми се видяха. Тоя месец ще видим как е. Сантиметрите в началото варираха с по 1-2, сега са по 3-4 за месец.

# 413
  • София
Сокове съм давала много късно, след 8-9 месец, но захранване започнах след 4 месец. Аман от някакви крайни изказвания кое било абсурдно и кое не. Всеки си преценява, за мен пък кърмене на дете, което може да яде пържоли,  ми се струва абсурдно, но доста жени го практикуват и щом така са решили, ги уважавам.
На мен никой не ми каза да давам вит. Д, може би защото е лятно бебе, но аз давам, самата аз страдам ит голям недостиг на Д и цяла бременност приемах огромни дози, по 6-8000 на ден и пак бях в биския регистър. Давам му вигантол по 1 капка, но ще увелича на две скоро.

# 414
  • Варна
Има неща, които няма как да се уважават, сори. И даването на сокче на 35 дни е едно от тях. И да, АБСУРДНО Е. ЩЕ го заявявам абсолютно всеки път, когато подобен въпрос изникне в тази тема. Подобни тотално нездравословни практики трябва да бъдат пресечени веднъж завинаги. Има неща, които са ми безразлични и за които мога да замълча, както и такива, за които не мога. Точка.

# 415
Кърменето на 2-3 годишни или там, когато могат да ядат пържоли, няма да има негативни здравословни последици до живот, така че не виждам какво общо има с даването на сок на 30-40 дни.

Изследването за Вит.Д само с венозна кръв ли се прави?

# 416
Тези памперс - гащи лесно ли се свалят, когато памперсът е пълен(разбирайте наакан). За слагането добре, а после? Не съм използвала все още.

И да питам. Някоя майка дава ли за зъбоникнене Бочко-гел. Разбрах, че това е гел, който може да се маже на венците без да има ограничение на брой пъти/ден! Споделете отзиви. Аз досега съм купувала различни. Засега сякаш Калгел действа бързо, видимо бебето се успокоява.

# 417
  • Варна
Тези памперс - гащи лесно ли се свалят, когато памперсът е пълен(разбирайте наакан). За слагането добре, а после? Не съм използвала все още.
При сваляне просто късаш по страничните шевове.

# 418
  • София
Като прочета за гладно бебе, на което се дава вода, за да почива коремчето изтръпвам. Само някой да посмее мен да лъже с вода когато съм гладна Rage

# 419
Момичета, писах по-рано, че бебо е с диария, обадих се на лекаря му, пита ме колко пъти е акал, беше само два пъти и тя веднага започна да говори за вкарване в болница. Толкова ли е зле положението от една диария, без повръщане и температура??

Общи условия

Активация на акаунт