За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 319
  • 777
  •   1
Отговори
# 390
  • Германия
Аз не разбрах детето ме иска или не може да ходи? Ако може да се изправя и да прави крачки хванат за нещо тогава проблемът едва ли е за ортопед. Ако не може да стои право или да прави крачки, тогава определено бих се консултирала със специалист дали прохождането е въпрос на време или е нужна физиотерапия примерно

# 391
Доколкото разбрах - детето е нямало проблем с прохождането, до момента на уплахата.

Моят съвет при този случай е да не се отказвате да го държите за ръка, докато ходи и в момента, в който е по-уверено - ще пусне ръчичката само.

# 392
Аз с дъщерята ползвах само Памперс, сега само лидълски. Ами за мен са по добри. Уикенда ми се наложи да ползвам няколко на Памперс и си припомних химичния аромат, ами не мерси.

Памперс-гащите много ми миришат на лекарства Sad
Обичам си лидълските аз.
Дега са на промоция, вече не помня в коя тема го написах.

# 393
Благодаря ви. Сина ми не иска да ходи от уплаха вероятно. Водила съм го на ортопед и казаха 🤩, физически всичко е наред. Затова търся начин по които да стимулирам желанието за прохождане и игнориране на страха му.

# 394
Момичета, бебо се събуди с диария. Само на кърма е, вода не пие много. Няма температура. А скоро предстои ваксина. Какво мога да направя?

# 395
Памперс гащите наистина имат аромат,но аз вече свикнах.За гащи няма много голям избор,а с обикновени памперси вече ми е зор и много трудно ги сменям.Гащите на Либеро са много дебели и не ми харесват.Дм-ските също са дебели за лятото.На Памперс като че ли са най-тънки и подходящи за летния сезон.

# 396
От кой размер започват ДМ-ските гащички, някой знае ли?

# 397
Мисля,че от 3-ти.

# 398
Здравейте мами , пак се включвам с едно, две въпросчета. Вчера бяхме на консултация , тъй като навърши месец. Биха ни ваксина от която тя стана супер кротка , меря и температурата до 37 макс градуса даже по-малко , до сега не ми се е случвало да не плаче почти цяла нощ.Според вас нормално ли е? Ваксината е синтетична , бсж мисля , че и викат.  Педито каза да я захранвам с сокове , не е ли много малка на 35 дни е? И последно включване ,  качила е за 1 месец 1,540 , което е страшно много за девойката , на сантиметри е качила 6см. някой има ли подобен случай да ме успокои , защото с този рахит много се уплаших. Благодаря ви предварително! Simple Smile

# 399
Ваксината на месец не е БЦЖ, а е за Хепатит Б. Моята лекарка каза, че след нея няма реакция.
Сокове сега са абсудрни. Освен да докараш колики, нищо друго няма да направиш.
И двете ми деца качиха много първия месеца. Голямата 1,600, а малкия 1,700. Лекарката не ти ли каза да даваш витамин Д?

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 09:17 от ARIA*

# 400
  • София
Здравейте мами , пак се включвам с едно, две въпросчета. Вчера бяхме на консултация , тъй като навърши месец. Биха ни ваксина от която тя стана супер кротка , меря и температурата до 37 макс градуса даже по-малко , до сега не ми се е случвало да не плаче почти цяла нощ.Според вас нормално ли е? Ваксината е синтетична , бсж мисля , че и викат.  Педито каза да я захранвам с сокове , не е ли много малка на 35 дни е? И последно включване ,  качила е за 1 месец 1,540 , което е страшно много за девойката , на сантиметри е качила 6см. някой има ли подобен случай да ме успокои , защото с този рахит много се уплаших. Благодаря ви предварително! Simple Smile

В никакъв случай не давай сокове ... това са остарели разбирания на педиатър, който не е чел скоро много. Моя младеж на см е 7 отгоре, но на кила е 850 гр и не нога да те посъветвам. Щом е на кърма не виждам как ще го ограничаваш. Витамин Д имате ли изписан?

# 401
След ваксини често се получава така, моето спи по цял ден след това.
За захранването прочети, има достатъчно информация, но в общи линии захранване преди 5 месец поне е абсурд, още повече пък със сокчета. Аман от педиатри дето не си актуализират често знанията. За изказване, че на 35 дни се дават сокове, аз бих сменила лекаря дори, ако има с кой де...

# 402

В никакъв случай не давай сокове ... това са остарели разбирания на педиатър, който не е чел скоро много. Моя младеж на см е 7 отгоре, но на кила е 850 гр и не нога да те посъветвам. Щом е на кърма не виждам как ще го ограничаваш. Витамин Д имате ли изписан?

Забравих да допълня , че е на адаптирано от първия ден , за това казват , че е качила толко много .

# 403
Бадемови очи, аз мойта лл тъкмо и се радвах че ме подкрепя да кърмя и ми вика до 6 месец ще кърмиш. Викам си тази е в  час с новите изисквания и препоръки и.... Баааам изпляска ми изречение в началото на 5-ти месец да почна със сокчетата, плодови пюрета, зеленчуци, каши... Питам я защо, няма ли коликите да се върнат... Ами така трябва. Казах ок и приключих темата. После ходих на педиатър каза да спра Вит. Д и се аргументира защо и понеже съм Тома неверни пусна кръвни изследвания и на база тях ми доказа че трябва да го спра засега. Казах на лл, тя вика добре. И вчера ( две седмици след случката) ми казва продължавай Вит. Д по една капка. Замълчах си. Явно и идва много работата. Но за съжаление тук нямам много избор за други лл.

А относно питането на daqess лично мнение че е рано за толкова малко дете със сокчета и захранване. Относно наддаването, ако детето е изключително кърмено и на поискване не бих се притеснявала. Но ако получи съвет да цеди и да дава кърма от шише или АМ ще търся друг лекар.

# 404
  • Варна
Синът ми качи през първия и втория месец по 1.5 кг, но беше на кърма.

Общи условия

Активация на акаунт