За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 282
  • 777
  •   1
Отговори
# 480
Ортопедът, при който водих малчо каза такава кошница да ползвам само за транспортиране в кола и да правим почивки по 15-на минути на всеки час возене. Според мен си сложи коша за новородено на количката, беба ще свикне.

# 481
+1
Малко е бебето, за да го разхождаш в столчето. Дори и когато я буташ ли не иска да стои?
И още нещо. Струва ми се, че е прекалено навлечена. Навън е много топло.

# 482
Момичета, а в тази връзка, колко време се оставя бебе в шезлонг/люлка вкъщи? Извивката на гръбчето е доста подобна.

# 483
Купих маратонки на дъщеря ми и умишлено взех една идея по-свободни. Има около 1 пръст мой разстояние отпред. (1.5 см е някъде). Проблем ли е? Чета различни неща. Някъде пише да са абсолютно точни, а другаде да има свободно място отпред за пръстите.

Там където пише, че трябва да са точни не ги чети повече(сайт ли, статия ли, не знам, но не ги чети).
1.Обувката трябва да е гъвкава в областта на свода и да не е гъвкава на местата, където кракът не се сгъва.
2.Върхът на обувките, където са пръстите, трябва да е заоблен и да позволява на пръстчетата да се движат свободно.
3.Трябва да има един пръст разстояние между върха на обувката и върха на най-дългото пръстче – ако е така – това е вашият номер.
4.Хубаво е да се подбират и хубави материали, например естествена кожа, крачета вътре диша, не се поти, не се запарява!
5.Петичката трябва да е стабилна и обувката да пасва относително стегнато около нея – ако е така, това е правилният номер.
6.И последно:Не може и не трябва! да се купуват точни обувки за дечица, защото те инстиктивно свиват пръстчета и така се получава предразполага е към понататъшни сериозни проблеми. И да не забравяме, че крачетата(номера) растат бързо,тоест тази точна обувка ще е малка точно след 1,5м... На 3м е най-добре да се мери с колко е пораснала крачето.

Позволих си тази мини лекция, 1во защото изборът за обувки за деца(а и за възрастни) е много важен и 2ро защото работя(по майчинство съм) в магазин за обувки,около 3 години се занимавам с това, ходя и на обучения :=) Винаги се радвам да помогна на родители които търсят "правилните обувки" за своето дете, те винаги имат хиляди въпроси, но това е нормално Simple Smile)))
Много, много благодаря! Изчетох доста материал по темата. Но си е друго човек с опит да ми го каже. Става дума за маратонки на Пума. Значи съвсем правилно съм се оринтирала. Размера й е 12.5 (стелката), а аз съм взела 13.5. И има точно един пръст мой разстояние между палеца(най-дългия пръст и върха на обувките). Но понеже крака й не опира точно до върха и има свободно място и се притеснявах . Реално тя носи точно 20 номер,а сега е 21 по чуждата номерация на  Пума.
Ако бях взела точен размер след 2 месеца нямаше да й става.
Отново благодаря за съветите. Ще ми бъдат много полезни за в бъдеще. За обувки компромис не правя. Гледам да подбирам хубави и удобни обувки.

# 484
+1
Малко е бебето, за да го разхождаш в столчето. Дори и когато я буташ ли не иска да стои?
И още нещо. Струва ми се, че е прекалено навлечена. Навън е много топло.

Снимката е от 8ч сутринта за това я облекох така. Не иска да кежи квото и да правя , никъде нв може да се ходи с нея , за това се принудих да купя и столчето колкото и да не ми се щеше, защото си имахме друго обикновенно , не на тази марка. Тя спи в шезлонг почти по цяла нощ , защото на друго място не иска , върти се , плаче , превива се от коликите(в този шезлонг преди нея са гледане още 2 деца на сестра ми по същия начин) Тя ако е будна плаче. За това се пробвам да и съзнам колкото се може повечв комфорт за да поспива , където и да било. Надявам се да не и навредя , някой ако има опит в такива ситуаций да ми помогне с мнение.

# 485
Ами помогнахме, не е добре да седи така целодневно, в шезлонг също, тези неща се ползват за кратко.

# 486
Ти си знаеш. За мен е доста облечена дори и за 8 сутринта. Като паднат температурите другия месец как ще я обличаш? Все пак е август. Моя е роден в края на април и толкова не е обличан никога досега. Шапките и буйките съм ги оставила за късна есен. Да знаеш само, че бебето лесно се претопля, да настине е по трудно.

# 487
Ти си знаеш. За мен е доста облечена дори и за 8 сутринта. Като паднат температурите другия месец как ще я обличаш? Все пак е август. Моя е роден в края на април и толкова не е обличан никога досега. Шапките и буйките съм ги оставила за късна есен. Да знаеш само, че бебето лесно се претопля, да настине е по трудно.
Беше доста хлАдно аз също бях облечена . Много измърда темата! Питам някой с опита си с такова дете , ако нямаш подмини Simple Smile

# 488
Я не ми се карай! Като не те кефи коментара ми, ти подмини. Като дойдеш след седмица със снимки на пъпки от претопляне ще подмина много ясно.

# 489
Аз, дето си навличам детето по принцип много, също мисля, че е навлечена. Предвид, че и столчето спарва.
Това никога не можах да го преценя колко му е топло в количката или стола.
Аз не бих стояла в такава позиция денонощно, камо ли детето да го държа така. Те имат нужда да са свободни. Все пак 9 месеца са били много на тясно!
В такава кошница съм носила синът ми точно 3 пъти. За разходка си ползвах коша за новородено/ зимен кош.

# 490
  • Велико Търново
За облеклото всяка мама си преценява, а и в случая не пита за дрехите. И аз навличам бебо когато излизаме към 8.
Наистина не дръжте бебчето продължително сгънато, било то в люлка, шезлонг, кош или каквото и да е. ВсенЩе се успокои и на равна повърхност.

# 491
  • Германия
В люлка, шезлонг или кошче за кола не бих държала бебето по цял ден, най-много 1-2 часа, ако е наложително.

Пробвай да я слагаш по корем като не иска по гръб. Дъщеря ми се возеше 6-7 месеца в количката само по корем, така си спеше, а като беше будна зяпаше над  ръба на количката (като стана на около 3 месеца). По гръб не искаше изобщо да лежи, но тя можеше да си върти главата наляво и надясно още от съвсем мъничка

# 492
Я не ми се карай! Като не те кефи коментара ми, ти подмини. Като дойдеш след седмица със снимки на пъпки от претопляне ще подмина много ясно.
Не се карам , нареждаш ми и не ми харесва. Не питам как да си облека детето, а дали ще му навредя с столчето има ли хора с последици и т.н. !!! Беше супер хладно аз бях с суитчер и пиех кафе да въздух с нея , значи според мен трябва да я пооблека и точка . Стана топло влезнахме си.  Имам усет дали да си облека детето или да го съблека.

# 493
  • София
Момичета, не спорете на тема облекло. Няма смисъл. Всички живеем в различни градове, все пак температурите варират.
На мен неонатолизите ми казваха да я обличам както мен + 1 дрешка отгоре.
Онзи ден при нас беше много студено и беше с блузка с къси ръкави и жилетка отгоре. Аз бях по блуза и измръзнах.

# 494
В люлка, шезлонг или кошче за кола не бих държала бебето по цял ден, най-много 1-2 часа, ако е наложително.

Пробвай да я слагаш по корем като не иска по гръб. Дъщеря ми се возеше 6-7 месеца в количката само по корем, така си спеше, а като беше будна зяпаше над  ръба на количката (като стана на около 3 месеца). По гръб не искаше изобщо да лежи, но тя можеше да си върти главата наляво и надясно още от съвсем мъничка
И тя успява да си върти главата , но я боли много коремчето от коликите и ако не са и свити крачетата не иска да седи , за шезлонга не съм притеснена защото познавам две деца отраснали в този шезлонг по същия начин , той е почти абсолютно легнал

Общи условия

Активация на акаунт