За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 283
  • 777
  •   1
Отговори
# 465
Повдигнах го днеска леглото й, педиатърката каза около 30 градуса , дано нямаме проблеми тази нощ, няма ли някакви начини да няма толкова слюнки или по някакъв начин да се дава нещо, което да ги намали.....

# 466
Не трьбвя да се намаля слюнката.
Няма бебе,което да не се е научило да си я преглъща.
Трябва търпение.
Ние си имаме две антирефлуксни възглавнички,които много помагат.

# 467
Тази вечер ще карам нощна смяна, не мога да запся от страх... И друго да ви питам понеже сме на АМ Аптамил и 110 как ги правите

# 468
Антирефлуксните възглавнички също са на 30° наклон.
Моето дете повръщаше на фонтан и спеше на равно легло но зад гръбчето му имаше нявито на руло одеалце и цялото телце беше извито настрана, а не сама главата.
Лекарите казаха - само да няма биба в устата, и бебето само плюе върнатото.Казаха, че когато бебето се задавя трябва да кашляш с него, или да го навеждаш надолу  с лице към земьта и в никой случай не трябвало да му се духа в лицето.

# 469
Добър ден майчета, снощи беше ужасна вечер за мене и моята дъщеря, преживях такъв стрес, че още не мога да се съвзема. Ние сме на месец и няколко дни и през ноща докато спи така се задави малката, добре че я чух скокнах като попарена от леглото, потупах я два пъти по гръбчето, но не се оправи, след това я вдигнах духнах в лицето й многократно и пак последва тупане по гръбчето и така докато не си взе въздух, за около 2 минути беше цялата работа, сърцето ми щеше да спре от притеснение, изпитах най големи шок в живота си, но в крайна сметка успях да я съвзема и си пое въздух, разплака се и бая време мина докато я успокоя, а себе си така и не можах да успокоя, та въпроса ми е случвало ли ви се е такава нелепа ситуация, само да спомена, че беше настрани легнала и все пак се задави, и то със слюнката си, и нослето и като че ли беше запушено, промиване го всеки ден с физиологичен разтвор, и пръскам капки, но такова чудо не беше ми се случвало, дайте съвет какво да правя, за да не се повтаря тази коварна нощ, а разбира се аз повече и не успях да дремна направо изпитвам ужас от тази нощ.....

Милата, разбирам те, моето детенце често се дави вечер, направо скачам от леглото. На първото посещение у дома и на нас ни  повдигнаха леглото и почиствам нослето общо взето всеки ден.

Относно мляко или кърма, аз бих сменила педиатър, който препоръчва мляко пред кърма. Разбира се, че се налага да се използва, но да го препоръчаш пред кърменето, няма такава глупост! За справка, моето е на  АМ.

# 470
Мамчета пак се включвам с едно въпросче. Някой ползвал ли е столче са кола mima besafe? Вчера го купихме с адаптори за количка мима , защото нашата принцеса не иска да седи в коша за новородено и така ще слагам столчето за кола да и е по-удобно. Въпроса ми е дали е малка за него , то е от 0 , но ми се струва много сгъната , да не и навредя с него?

# 471
Мамчета пак се включвам с едно въпросче. Някой ползвал ли е столче са кола mima besafe? Вчера го купихме с адаптори за количка мима , защото нашата принцеса не иска да седи в коша за новородено и така ще слагам столчето за кола да и е по-удобно. Въпроса ми е дали е малка за него , то е от 0 , но ми се струва много сгъната , да не и навредя с него?

Ортопедът ни каза, че щом производителите са направили по този начин столчетата/кошниците за кола, значи така е най-безопасно за бебето и не трябва да му навреди. Разбира се, ако се спазва правилото да не седи в него повече от 2 часа.

# 472
Използвай го спокойно. Позата му е ергономична и подходяща за бебето. Още повече върху шасито на количката е в хоризонтално положение, удобството на бебето е гарантирано. Виж, обаче, закрепено в изофикса на автомобила, столчето стои по-скоро вертикално, затова времето, което прекарва в него, по този начин следва да е ограничено. Не повече от час. Задължително бебето се вади да почива.

# 473
Момичета, моля ви препоръчайте педиатър , който записва нови пациенти за град София в южните квартали, бременна съм в 8 месец и всички лекари ме режат, защото нямало места. 😐

# 474
Момичета, моля ви препоръчайте педиатър , който записва нови пациенти за град София в южните квартали, бременна съм в 8 месец и всички лекари ме режат, защото нямало места. 😐

Точно там е 1-ва ДКК.

# 475
Купих маратонки на дъщеря ми и умишлено взех една идея по-свободни. Има около 1 пръст мой разстояние отпред. (1.5 см е някъде). Проблем ли е? Чета различни неща. Някъде пише да са абсолютно точни, а другаде да има свободно място отпред за пръстите.

Там където пише, че трябва да са точни не ги чети повече(сайт ли, статия ли, не знам, но не ги чети).
1.Обувката трябва да е гъвкава в областта на свода и да не е гъвкава на местата, където кракът не се сгъва.
2.Върхът на обувките, където са пръстите, трябва да е заоблен и да позволява на пръстчетата да се движат свободно.
3.Трябва да има един пръст разстояние между върха на обувката и върха на най-дългото пръстче – ако е така – това е вашият номер.
4.Хубаво е да се подбират и хубави материали, например естествена кожа, крачета вътре диша, не се поти, не се запарява!
5.Петичката трябва да е стабилна и обувката да пасва относително стегнато около нея – ако е така, това е правилният номер.
6.И последно:Не може и не трябва! да се купуват точни обувки за дечица, защото те инстиктивно свиват пръстчета и така се получава предразполага е към понататъшни сериозни проблеми. И да не забравяме, че крачетата(номера) растат бързо,тоест тази точна обувка ще е малка точно след 1,5м... На 3м е най-добре да се мери с колко е пораснала крачето.

Позволих си тази мини лекция, 1во защото изборът за обувки за деца(а и за възрастни) е много важен и 2ро защото работя(по майчинство съм) в магазин за обувки,около 3 години се занимавам с това, ходя и на обучения :=) Винаги се радвам да помогна на родители които търсят "правилните обувки" за своето дете, те винаги имат хиляди въпроси, но това е нормално Simple Smile)))

# 476

Д-р Марияна  Талева, ул. Мала планина 10.
С дъщеря ми сме при нея, доволни сме.
Без проблеми дава направления за специалист.

# 477
  • Германия

Извинявай, но аз не разбрах кошче ли си купила или столче за кола? За толкова малко бебе само кошчето е подходящо. А бебетата и децата и да обичат и да не обичат да стоят в тях, друг начин няма и трябва да свикнат.
И в никакъв случай не бързайте да слагате бебетата и малките дечица в столчета в посока на движението, много по-безопасно е да пътуват възможно най-дълго обратно на движението

# 478

Извинявай, но аз не разбрах кошче ли си купила или столче за кола? За толкова малко бебе само кошчето е подходящо. А бебетата и децата и да обичат и да не обичат да стоят в тях, друг начин няма и трябва да свикнат.
И в никакъв случай не бързайте да слагате бебетата и малките дечица в столчета в посока на движението, много по-безопасно е да пътуват възможно най-дълго обратно на движението

Столче , кошчето си го имаме към количката , то е вид кошница сега ще ви покажа снимка да си кажете мнението дали е опасно това положение. Благодаря

# 479
  • Велико Търново
Аз не бих държала бебето в това кошче повече от 2 часа. Педиатрия ми е казвал на всеки 1:30/2 часа да правя паузи когато пътуваме, за да може бебето да се протегне, да си почине и после пак в кошчето да продължим пътуването.
Дали е на шасито на количката или в колата, позата на бебето е една и съща.

Общи условия

Активация на акаунт