За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 287
  • 777
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, търся каша, обогатена с желязо, безмлечна, безглутенова и без добавена захар... има ли такова животно... ако някой сеща ще съм много благодарна.

# 451
Момичета, търся каша, обогатена с желязо, безмлечна, безглутенова и без добавена захар... има ли такова животно... ако някой сеща ще съм много благодарна.

Елда, значи :=) Има различни начини на приготвяне. Аз купувам зърна, варя и пасирам. После добавям плод. Така получавам безмлечна, безглутенова каша, домашна каша от елда, богата на калций и желязо!

# 452
Благодаря, имам елда, която бях взимала за мен и така си стои. Ще пробвам, но ако някой се сети и за инстантна, ще бъде супер. Всъщност хемоглобинът на едното ми близначе е 98, на 6 месеца са, сега захранвам, вкарала съм месо и жълтък, но търся и допълнителен начин.
Педито пък не спира да ме мъмри всички тези месеци все за нещо, свързано с кърменето, ето сега съм виновна, защото АМ е с добавено желязо и ако не бях кърмила сега хемоглобинът щеше да е висок... пък и не съм захранила от 4 месеца и така.

# 453
  • Варна
Просото също има много желязо. Навремето имаше каша от просо в ДМ, но сега не знам. Аз купувам една каша просо и царевица, ето тази:
https://apteka.framar.bg/30026867/%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%B0-%D0%B … D0%B2%D0%B0%D1%81
Има я по магазинчетата за здравословни храни. Съставът е изчистен, царевица и просо в съотношение 50:50. Моят син и досега си я хапва за закуска. Има я и във вариант елда и царевица.

# 454
Ох и при нас положението е страшно със зъбите напоследък. Този Дологел за първи път го чувам, но щом е на билкова основа, ще го проверя.
За кашите, евентуално провери на Хумана и Хип. Без глутен са: ориз, елда, просо, царевица, киноа.
Аз съм взимала все безмлечни до момента на Хумана и Хип и съм доволна, дали са обогатени допълнително с желязо не съм обръщала внимание.
Някои пюрета на Бебивита са обогатени с желязо, виждала съм етикети в магазина, но не съм ги пробвала и не знам дали са хубави.
За изказването пък, че вместо да даваш обогатено с желязо АМ, ти кърмиш, просто нямам думи...

# 455
На фирмата "Слънчо" има каша, пак от Елда, но съм я виждала само в сайта им и никъде във физически магазин.

Нормално е хемоглобинът около 6м да е нисък. След въвеждане на месо и жълтък+каша (с желязо) би трябвало да се нормализират нещата. Желязото от месото се усвоява по-бързо от жълтъка.

"Усвояването на желязото от кърмата е по-ефективно, отколкото от адаптираното мляко. Усвояването от кърмата е 49 % от наличното желязо, докато от обогатеното адаптирано мляко е само 4 %."

# 456
Много ви благодаря, момичета! Flowers Hibiscus много ми помогнахте.
И аз се надявам да се нормализират нещата сега, наясно съм, че резервът от желязо се изчерпва около 6-я месец, но с тази докторка не мога да се разбера, а няма и как скоро да я сменя...
Намерих онлайн и на хумана каша елда, ще потърся и другите ви предложения, както ще пробвам и да пасирам домашна каша. Още един път благодаря и здрави бебчета на всички.

# 457
Добър ден майчета, снощи беше ужасна вечер за мене и моята дъщеря, преживях такъв стрес, че още не мога да се съвзема. Ние сме на месец и няколко дни и през ноща докато спи така се задави малката, добре че я чух скокнах като попарена от леглото, потупах я два пъти по гръбчето, но не се оправи, след това я вдигнах духнах в лицето й многократно и пак последва тупане по гръбчето и така докато не си взе въздух, за около 2 минути беше цялата работа, сърцето ми щеше да спре от притеснение, изпитах най големи шок в живота си, но в крайна сметка успях да я съвзема и си пое въздух, разплака се и бая време мина докато я успокоя, а себе си така и не можах да успокоя, та въпроса ми е случвало ли ви се е такава нелепа ситуация, само да спомена, че беше настрани легнала и все пак се задави, и то със слюнката си, и нослето и като че ли беше запушено, промиване го всеки ден с физиологичен разтвор, и пръскам капки, но такова чудо не беше ми се случвало, дайте съвет какво да правя, за да не се повтаря тази коварна нощ, а разбира се аз повече и не успях да дремна направо изпитвам ужас от тази нощ.....

# 458
  • София
Безмлечна каша елда има на Слънчо и Хумана. И двете съм купувала, и от двете съм доволна.

# 459
Купих маратонки на дъщеря ми и умишлено взех една идея по-свободни. Има около 1 пръст мой разстояние отпред. (1.5 см е някъде). Проблем ли е? Чета различни неща. Някъде пише да са абсолютно точни, а другаде да има свободно място отпред за пръстите.

# 460
  • София
Добър ден майчета, снощи беше ужасна вечер за мене и моята дъщеря, преживях такъв стрес, че още не мога да се съвзема. Ние сме на месец и няколко дни и през ноща докато спи така се задави малката, добре че я чух скокнах като попарена от леглото, потупах я два пъти по гръбчето, но не се оправи, след това я вдигнах духнах в лицето й многократно и пак последва тупане по гръбчето и така докато не си взе въздух, за около 2 минути беше цялата работа, сърцето ми щеше да спре от притеснение, изпитах най големи шок в живота си, но в крайна сметка успях да я съвзема и си пое въздух, разплака се и бая време мина докато я успокоя, а себе си така и не можах да успокоя, та въпроса ми е случвало ли ви се е такава нелепа ситуация, само да спомена, че беше настрани легнала и все пак се задави, и то със слюнката си, и нослето и като че ли беше запушено, промиване го всеки ден с физиологичен разтвор, и пръскам капки, но такова чудо не беше ми се случвало, дайте съвет какво да правя, за да не се повтаря тази коварна нощ, а разбира се аз повече и не успях да дремна направо изпитвам ужас от тази нощ.....
На всеки се случва, ще свикнеш. Не трябва да тупаш, а да наведеш главата напред и тя да е по-ниско от тялото.

Последна редакция: ср, 15 авг 2018, 08:02 от CruellaDeVil

# 461
Момичета,внимавайте с това вит Д,както не е добре,когато има недостиг,така не е и хубаво,когато има прием ма повече вит Д....стига се до сериозно заболяване,което е също толкова опасно.
Не мога да повярвам,че педиатър може да изрече тая безсмислица,че по-добре за желязото е да даваш АМ,вместо кърма....малкият е бил на изключително кърмене до 6 месец и проблем с хемоглобина в изследванията на 6 мес не е имал.Изобщо не се връзвай на подобни изказвания,които все повече ме убеждават,че наистина има педиатри,които взимат пари,за да насърчават неориентираните майки да преминават на АМ.

# 462
Social girl, спокойно, справила си се. За твое успокоение, можеш да повдигнеш с нещо под матрака от страна на главата.
Друг съвет, който мога да ти дам е този, който ми даде педиатърката на първото посещение у дома. Но това се прилага за много сериозни задавяния, когато виждаш, че нищо друго не помага и жвета на лицето на бебето се променя. Обръщаш го с главата надолу като зайче. Знам как ти звучи, защото и аз погледнах с ужас, но това бил начина да се справиш със ситуацията. Все пак ме успокои, че в последните 10 години само на една майка от пациентите й се е наложило да го приложи. Т.е. в повечето случаи не се стига дотам така че споко Simple Smile

# 463

Вземи анти-рефлукс възглавница.

# 464
Големият ми син правеше такива магарии.Единственият начин се оказа да му почиствам носа.Все едно,че му чистиш сополи-стискаш леко в горния край и внимателно избутваш.Това се прави,ако е попаднало мляко или слюнка в носа,да се освободи,защото им пречи да дишат.Обръщането с главата надолу не е препоръчителна.Тя е доста голяма и тежка и може да доведе до травма.

Общи условия

Активация на акаунт