За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 231
  • 777
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета, не знам до колко въпроса ми е за тук, но ще се радвам дад чуя мнения. Та така дъщеря ми е на 1г и 2м. От около месец и половина се опитва да ходи самичка, пускам я ходи си, но има моменти когато пада лошо и аз се стряскам повече от нея следователно после трудно се осмелявам да я пусна пак. Отскоро забелязвам че започва да се учи да пада на ръчички или дупе, но въпреки това мен пак ме е страх да я оставя да си ходи самичка и се притесявам че по този начин забавям развитието и, въпреки че ходим само на площадки с тези меките плочки дето омекотяват удара или я пускам да ходи в тревата не знам как да си надскоча този страх, а съм наясно че ще пада и става много докато порасне.. та ако може някакви съвети ще съм ви благодарна Simple Smile

# 556
  • Варна
Не прехвърляй страховете си на детето, това мога да кажа. Щом тя не се стряска ти защо се плашиш? Или искаш да стане на 5 и да не смее да ти пусне ръката? На всяко спъване да си бели носа или коленете, защото не си и разрешила да се научи как се пада безопасно? Сега трупа опит и опознава света, остави я на мира. Не говоря за опасни места, разбира се, но да си ходи и да пада на детската площадка - не виждам нищо страшно в това.

# 557
Относно къпането- може на детенцето да му се доспива по-рано. Нашият син така се вкисваше като го къпехме и разбрах, че е защото много му се спи и изместих часът за къпане по-рано.
Отделно ако се наложи пеем песни, даваме му да гризе играчка, правим се на маймуни Simple Smile

# 558
  • София
Здравейте момичета! Днес ще водя бебка на ваксина тази за морбили . Да ви питам имате ли представа след нея да очаквам ли висока температура или други реакции?

# 559
  • Варна
Доколкото съм чела реакциите са късни, т.е. след седмица-десет дни може да очакваш температура, обрив, такива неща. При моя син нямаше абсолютно никаква реакция, най-леко понесе тази ваксина.

# 560
  • Велико Търново
Кога се захранва с риба? Гледах едни риби на плазмон- сьомга и хек дали според вас и вашият опит са качествени? Досега само бисквити на плазмон- съм виждала.

# 561
Аз май ще го захраня с риба чрез кухнята. На 10 месеца и половина

# 562
Аз на 9 месеца захраних с риба , първо сом после сьомга.
Иначе на плазмон съм вземала заешкото и изглежда качествено.

# 563
  • Германия
Столче за кола препоръчвам, пак се повтарям, да е с опция за монтиране обратно на движението, има вече доста марки. Дъщеря ми е с MaxiCosi 2wayPearl, много съм доволна - хубаво, качествено столче, което на мен поне ми изглежда много удобно, дъщеря ми се вози от 1 година в него, и изглежда доволна

Други хубави са, Britax Römer, Kiddy, Cybex

# 564
  • София
Столче за кола препоръчвам, пак се повтарям, да е с опция за монтиране обратно на движението, има вече доста марки. Дъщеря ми е с MaxiCosi 2wayPearl, много съм доволна - хубаво, качествено столче, което на мен поне ми изглежда много удобно, дъщеря ми се вози от 1 година в него, и изглежда доволна

Други хубави са, Britax Römer, Kiddy, Cybex

Благодаря за мнението!

Точно към такова се насочихме и ние като за момента имаме кошницата за новородено и базата за закрепване. Столчето от България ли го купихте или от чужбина?

# 565
На Britax от Онгрия го поръчах.

# 566
На Britax от Онгрия го поръчах.
И нашата марка кошче е хубава , печелило е не знам си кви награди За безопасност besafe izi go , само тя е съвместима с количката ни

# 567
  • София
Аз питах конкретно за коментираното Maxi Cosi 2way Pearl Simple Smile

# 568
  • София
Риба дадох след като направи 9м - сьомга и треска.

# 569
Риба и аз видях на Плазмон пастърва и смятам нея първо да дам, но към 10-11 месеца.
За столчетата за кола можете да погледнете класацията на ADAC, те им правят краштестове и е доста изчерпателна по различни критерии.
За кухнята още е рано, но да питам момичетата от София държавна или частна кухня? Четох добри отзиви за държавната, но колкото и да е близо пункта не ми е чак толкова близо, най-близкия ми е на 15 мин. пеша, а все пак зимата се очаква да сме абонати. За частните май всеки различно смята, има и доволни и недоволни, не знам, има време да го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт