За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 233
  • 777
  •   1
Отговори
# 540
Аз спрях да го почиствам някъде около първия месец. Пъпчето падна на 6я ден.

# 541
До мамчето със столчето за кола - казвали са ни навсякъде детето да прекарва в тази поза до 2.5 часа и после почивка, раздвижване... Така или иначе, ти все трябва на някакъв такъв интервал от време да я храниш. Но като цяло и аз бих опитала да огранича времето в столчето. Дали си пробвала със слинг за коликите? Повечето бебчовци много се успокояват. Относно шезлонга, моето дете също прекарва доста време в люлка и шезлонг, но гледам и доста често да го слагам легнало - по гръб, по корем, настрани... Те така реално се учат да се движат и развиват мускулатурата, която ще им е нужна в бъдеще. 

Не съм пробвала с слинг , дори не знаех за него. Ще взема да прибвам , май само това остава. Има едни звуци в youtube които понякога , зависи от момента , помагат но ще зема и тва да пробвам. Благодаря много 😊😊
Белият шум много помага. Пусках го често на моя малчо към 1-ия му месец, спеше си много добре на него.  Сега си спи много добре и без него Simple Smile

# 542
Нашето падна на десетия ден, но непрекъснато се възпалява. Малката е с много чувствителна кожа. Дали от допир с дрешките, дали от търкане в памперса, дали от шампоана, не зная. Тъкмо се успокои и пак почервенее, сега е и понадуто отстрани.

# 543
Исках да видя имал ли е някой подобен проблем. Иначе утре сме на педиатър. Изтормози ни този пъп.

# 544
Относно сгъваемите кошари - купих за около 60лв. на Лорели от емаг имаше намаление.Бебето много я обича - като рита се люля само и направо цвърчи от кеф.
 Елдорадо, и моето бибе стиска пръстчета на крачета, ортопедът каза да я държа здраво и босичко да го оставям със стъпалца да докосва, "опипва" различни повърхности.Това помагало.

# 545
Освен бял шум, може да пускаш и някоя приспивна песничка/мелодия. Като нацелиш някоя, която действа успокояващо, може да я ползваш редовно за приспиване, защото свикват с нея.

# 546
Ние си имаме ритуал за заспиване, но от няколко днии започна да спи настрана.

Аз прегрях бебчето при изписването, страшничко си е. Вдига лека температурка, получава обрив - лекарите много ми се караха и казаха, че от претопляне бебетата може да направят гърч и че така се повишава рискът от синдром на внезапна бебешка смъртност.

# 547
Единственото нещо, което исках да има като ритуал за заспиване за моят син беше къпането. И вече знае точно последователността : къпане, тоалет, хранене, легло
Избягвах умишлено белият шум.

# 548
И аз има няма да съм го ползвала 3 пъти и то в колата, като не мога да удържа нещата. Избягвам пристрастяващите неща - едно, от които е белият шум.
Педиатърът ни предупреди, че започне ли захранването да не тръгвам в посока музички, телефони, телевизори по време на хранене!

# 549
Когато го храня махам всички играчки и е на спрян телевизор. Иначе е мъка за мен. Днес имаше една останала топка( малка) на столчето му за хранене...реши, че мястото ѝ е в чинията с храната...

# 550
  • Варна
Относно пъпчето, ние чистихме със спирт 10 дни мисля след като падна още.
Иначе самият пъп стоеше като черен, питах педиатърката и тя каза, че понеже кожата му е по-тъмна, е нормално. Но до съвсем скоро си стоеше пак черен и една  моя приятелка майка ми каза леко след баня да го чистя с влажни клечки за уши, без да натискам и дърпам. За 2 дни се изчисти, беше като мъртва кожа и вече е бял. Но възпаления не е имал.
Относно приспиването, толкова са различни децата, нашият син още заспива само като го държим за ръка. Кошарата е плътно до спалнята ни и упражнението става дори с долното ниво(към 7 месец сменихме нивото, но още не се изправя, но ме беше страх, имаше драма само първата вечер с новото легло и ниво). През деня го вземам на спалнята, завъртам го на една страна и го гушвам,  унася се веднага, но трябва да го усетя, че му се спи, но той спи почти по график. Но безценна в приспиването е залъгалката, основно само тогава я иска.
Много полезни неща споделяте, особено във връзка с професиите си, златни сте.
Бебето от снимките е голям сладур, дано скоро започне да спи в легълцето и коша.
Скоро ще търсим столче за кола, нашето е 0+ от количката още, моля за препоръки, особено да е комфортно за спане на дълъг път.

# 551
Здравейте! Искам да попитам как и колко често почиствате пъпчето на бебето? Дъщеричката ми в петък става на три месеца и много често й се възпалява пъпчето. Чистя го със спирт и антибиотична пудра, по препоръка на педиатърката - сутрин и вечер.
Освен при моята педиатърка съм се абонирала и в една частна клиника Вела , педиатърката каза с клечки за уши , но там собственика на болницата е много добър педиатър и каза , че така разранявам пъпчето и да напоявам памук със спирт хубаво и да сложа върху пъпчето с въртеливи движения да го почистя и това е достатъчно , каза също че на бебетата е много тънка кожата и капилярите се виждат по-тъмни , това не било мръсно , а капиляри. Пробвай може и да ти свърши работа , на мен ми се наложи няколко пъти и то вече е почистено и не го правя Simple Smile

# 552
Здравейте, от няколко дни къпането при нас е ад, буквално! Преди нямаше никакъв проблем - много обичаше да го къпем..даже плачеше като го вдигнем от коритото. Сега не знам какво се случи. Бяхме го оставили за една вечер на баба му и тогава започна този ужас. Моля, предложете как да се справя с тази ситуация...направо ми се реве!

# 553
Може да е заради непознатата обстановка. Ние имахме същия проблем с къпането, когато бяхме на почивка. Мина като си тръгнахме Grinning
Може да се опиташ да го излъжеш като му дадеш някоя любима играчка, или мелодия, ако си имате евентуално...

# 554
  • София
За дневните дрямки ползвам бял шум и го приспивам гушнат. За нощния сън никога не ползвам бял шум, ако заспи по време на гушкането след хранене (което става в 95% от вечерите) - супер, ако обаче не заспи, си го слагам в креватчето и мрънка, не мрънка...не го вдигам. Влизам, галя го по челцето, пак излизам...и след някакво време си заспива.

Към дамата с бебчето, което не спи в легълце - освен слинг можете да пробвате и повиване. При нас и това много помага. Важно е краченцата обаче да са свободни за движение.

Общи условия

Активация на акаунт