За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 274
  • 777
  •   1
Отговори
# 525
  • София
За път купихме сгъваема кошара Лорели нани - на две нива е. Отделно взехме и сгъваем матрак. За мен е удачно да се свали нивото, когато детето започне да прави опити да сяда/да се изправя в кошарата.

Моят син също е със свити пръстчета на краката почти постоянно. Не се притеснявам.

# 526
Ние имаме кошара Сахара на Чиполино. Има отвор с цип,лесно преносима е. Удобна е. Има и повивалник. Беба спи там като е при баба си.
Свалихме нивото на леглото й около годинката. Като стана съвсем подвижна вече.

# 527
Момичета, на какъв лекар се води бебето за коремен ехограф? И съответно къде ги водихте вие, за София става въпрос.

# 528
На моето дете бяха правили ехография на коремни органи + бъбреци в Токуда.

# 529
Те основно бъбреците оглеждат, това е главното в този преглед.
Аз водих в 7ДКЦ,с направление бяхме.

# 530
На нефролог. Ние ходихме с голямата в Здравето, сега сигурно пак там ще водим и малчо.

# 531
  • Велико Търново
Не съм от София но водих бебето в Токуда още третия месец. Сега (6++) има отново час за ехограф пак там.

# 532
Прегледа профилактичен ли е и на каква възраст трябва да се заведе? Или е само при оплаквания?

# 533
Скк, кой ви прави ехографията ?

# 534
  • Велико Търново
Д-р Масларска, и сега отново съм записала час при нея.

# 535
  • София
Ехография на коремни органи е изследването. Записва се час за нефролог.
Аз съм доволна от Димитър Русинов, МЦ Детско здраве.

# 536
  • София
Не съм от София но водих бебето в Токуда още третия месец. Сега (6++) има отново час за ехограф пак там.

Извинявам се, че измествам темата, но какво значат плюсовете в случая? Виждала съм да се ползват различни на брой... за седмици ли се имат предвид?
6+ - 6 месеца и 1 седмица
6+++ - 6 месеца и 3 седмици ли?

# 537

Извинявам се, че измествам темата, но какво значат плюсовете в случая? Виждала съм да се ползват различни на брой... за седмици ли се имат предвид?
6+ - 6 месеца и 1 седмица
6+++ - 6 месеца и 3 седмици ли?
Да, точно това се има предвид. 😊

# 538
До мамчето със столчето за кола - казвали са ни навсякъде детето да прекарва в тази поза до 2.5 часа и после почивка, раздвижване... Така или иначе, ти все трябва на някакъв такъв интервал от време да я храниш. Но като цяло и аз бих опитала да огранича времето в столчето. Дали си пробвала със слинг за коликите? Повечето бебчовци много се успокояват. Относно шезлонга, моето дете също прекарва доста време в люлка и шезлонг, но гледам и доста често да го слагам легнало - по гръб, по корем, настрани... Те така реално се учат да се движат и развиват мускулатурата, която ще им е нужна в бъдеще. 

Не съм пробвала с слинг , дори не знаех за него. Ще взема да прибвам , май само това остава. Има едни звуци в youtube които понякога , зависи от момента , помагат но ще зема и тва да пробвам. Благодаря много 😊😊

# 539
Здравейте! Искам да попитам как и колко често почиствате пъпчето на бебето? Дъщеричката ми в петък става на три месеца и много често й се възпалява пъпчето. Чистя го със спирт и антибиотична пудра, по препоръка на педиатърката - сутрин и вечер.

Общи условия

Активация на акаунт