За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 279
  • 777
  •   1
Отговори
# 510
То си е до дете. Нашата издържаше в шезлонга колкото да се наобядвам, т.е. 10-15мин, и то като беше на 2м., преди това спеше върху нас по корем, а като шезлонга й омръзна я носих на ръце. Как завиждах на една позната, на която синът й заспиваше блаженно в него, само аз мъкнех бебето на ръце, в ергономичната раница отне време докато я възприеме.

# 511
Момичета, може ли помощ за избор на преносима кошара?
Ще я ползваме главно за път и ще седи при едните баба и дядо за да има къде да разполагаме бебо когато сме на гости.
До момента искам да има поне 2 нива на матрачето, да има цип с изход за като пролази и максимално много неща да се перат. Можете ли да ми препоръчате марки, модели? В случая не държа да има повивалник или разни играчки, защото няма да е основно легълце, но пък не пречи да ги има.
Нашата я купухме точно с тази цел като се прибираме в Бг и като се разкарваме от град в град. На Лорели е, от Хиполенд, но нямам спомени колко струваше, взехме допълнително матраче. Има и повивалник ама само няколко пъти сме го използвали.

# 512
  • София
Момичета, може ли помощ за избор на преносима кошара?
Ще я ползваме главно за път и ще седи при едните баба и дядо за да има къде да разполагаме бебо когато сме на гости.
До момента искам да има поне 2 нива на матрачето, да има цип с изход за като пролази и максимално много неща да се перат. Можете ли да ми препоръчате марки, модели? В случая не държа да има повивалник или разни играчки, защото няма да е основно легълце, но пък не пречи да ги има.

Ние имаме тази https://www.google.bg/search?q=кошара+moni+sleepy&client=ms-android-huawei&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiw1ebXme_cAhURyqQKHQQ1AmcQ_AUIESgB&biw=360&bih=516#imgrc=tkbHEMRaDau5pM:

Не ми харесва, че не е твърда, но то няма как и да бъде. Даже сега спи в нея.

# 513
  • София
М, точно същата загледах сега на намалението в Айко. Какво имаш предвид, като пишеш, че не е твърда?

# 514
Като погъделичкаш стъпалцето трябва да се отварят. Така ми обясниха с голямата. Иначе не е притеснително.

Да, вярно е. Това е много хубаво упражнение особенно след 3м.Хваща се едно краче в шепата на ръката, като палеца остава свободен и с него се правят леки, гъделичкащи, погалващи(нагоре надолу) движения на стъпалото на бебето. По всяка вероятност то ще е свило пръстчетата. Погалването ще го накара да ги отпусне.
Това е вид масаж стимулиращ нервните окончания(на стъпалата).

# 515
Ние взехме такава: https://www.hippoland.net/cangaroo-koshara-na-2-niva-zebra-zelen-p9088
Стои в моите родители и детето спи там. Вече е на Долно ниво

# 516

Можете да потърсите този "вибратор" за сгъваема кошара. Закача се на всякакъв вид кошари и си вибрира. Мисля че е Чиполино... Не съм сигурна от Хиполенд го взех и не пазя опаковката да видя. При мен беше голям помощник първите месеци
Skk, имаш ли представа как точно се казва тая джаджа. Бебето ми отказва да спи през деня, ако сме вкъщи, а не може вае навън и по жегите и нищо не помага и вече съм много отчаяна. Ако това ще помогне, още утре ще поръчам, но как се казва?
А междувременно приемам и съвети, ако имате. Пробвала съм всичко - да лежа до него, да суче (но се разсейва и повръща, пък му се спи), да люшкам, пея, чета приказки, галя, на ръце....Рядко се получава, но в повечето случаи не.

# 517
  • София
Галене по главичката, съвсем леко и доближавате ръка и до нослето, нещо като лек масаж, от тила към нослето.  Моето дете понякога се унася от това, но не прекалявам, ако видя, че не му харесва, спирам. Биберон ползвате ли?

# 518
Не, така и не се научи, ревеше от него като малък, сега пък съвсем.

# 519
  • София
М, точно същата загледах сега на намалението в Айко. Какво имаш предвид, като пишеш, че не е твърда?

Не е твърд като матрак на детско легло. Това имам предвид. Но ще ти свърши работа. Аз също го използвам при пътуване.

# 520
  • София

Не е твърд като матрак на детско легло. Това имам предвид. Но ще ти свърши работа. Аз също го използвам при пътуване.

А има ли ципче с изход, че на снимката не виждам, а на сайта пише, че има?

# 521
Като сме на тема кошари - кога свалихте матрака на най-долно ниво? Ние сме с дървена кошара и свалянето ще е голям проблем, трябва да викаме майстори, че мъжа ми е с две леви ръце Joy

# 522
Ние го свалихме като почна да се изправя, че имах чувството, че като се надвеси над преградата, и ще се прекатури.

# 523
  • София

А има ли ципче с изход, че на снимката не виждам, а на сайта пише, че има?

Има да, само един цит с отвор. Има повивалник, който сега с второто използвам и ми е удобен. Има и ринг с играчки.

# 524
  • София
До мамчето със столчето за кола - казвали са ни навсякъде детето да прекарва в тази поза до 2.5 часа и после почивка, раздвижване... Така или иначе, ти все трябва на някакъв такъв интервал от време да я храниш. Но като цяло и аз бих опитала да огранича времето в столчето. Дали си пробвала със слинг за коликите? Повечето бебчовци много се успокояват. Относно шезлонга, моето дете също прекарва доста време в люлка и шезлонг, но гледам и доста често да го слагам легнало - по гръб, по корем, настрани... Те така реално се учат да се движат и развиват мускулатурата, която ще им е нужна в бъдеще. 

Общи условия

Активация на акаунт