За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 403
  • 777
  •   1
Отговори
# 135
Някой давал ли е фунгостатин на бебенцата си против гъбички в устата.?

# 136
Някой давал ли е фунгостатин на бебенцата си против гъбички в устата.?
Аз, обаче не им помага. Освен това не го харесват и стискат устата. След като се разтвори се държи в хладилник и може да се ползва само 10 дни, въобще приложението му ми идва малко тегаво.

# 137
То тея гащи за басейн (на Памперс съм ползвала аз) според мен не става да си ги ползваш като памперси за през деня. Аз 1 път съм го оставяла с тях преди да влезнем в басейна,защото си мислех,че вършат същата работа и той точно след 10 мин и едно изпишкване беше вирвода мокър. Затова аз ги обувах като ще топя в басейна и после свалях,да не говорим,че те стават мокри при потопяването и няма как после да седи с тях. Та....в този ред на мисли 1 пакет ще ти е напълно достатъчен Simple Smile Да не говорим,че ако ги стиснеш,водата си изтича,а не се желира като в другите.

# 138
  • Варна
ами точно това им е идеята, да не се напълнят с вода и да се набомбят. Те задържат акото, но пропускат течности. Стават само за морето.

# 139
Те пак се пълнят с вода и се бомбят,но водата не се желира и като стиснеш един-два пъти и водата излиза Simple Smile

# 140
Купих надуваем пуф на бебето. Чудя се към 4 м. ще може ли за я слагам в него - ще е полулегнала?

# 141
Купих надуваем пуф на бебето. Чудя се към 4 м. ще може ли за я слагам в него - ще е полулегнала?

Зависи от бебето. Моят от към 4м започна сам да си държи главата изправена и му доскучава често да е само в легнало положение, та го слагам в количката малко под наклон и той се кефи. Щом няма да седи, според мен няма да е проблем.

# 142
Обсъждала съм го това за памперсите за плуване с дамата, при която водя малкото на плуване. Тя ми обясни точно това- те задържат скоро, но нямат жеширащата част и не се мокрят толкова, колкото ако е с нормални памперси. Най- много ѝ харесват на ДМ . А тя е виждала всякакви видове. Аз ползвам само техните.
Слагам му ги само в морето/ басейна. През останалото време е  гол . Иначе му обувам и плувки.

# 143
  • Варна
И от мен глас за Uriage, само малко трудно го отмивам при къпане, но това може да е с всички така, не съм ползвала други.
Против комари: доволна съм от препоръката за Bio G, благодаря, за което. Simple Smile След ухапване Бочко(вкъщи въпреки мрежите, се беше намърдал комар, докато го изловим, нахапа малкия).

Тъкмо щях да питам кой беше този препоръчания, че и аз помня, че беше хвален. От къде го купи, Хиполенд?

Аз съм в подготовка за морето. Ще бъдем за 12 дни, бебе с нас, разбира се:=) После отивам и към аптеката. Сироп за кашлица какъв да взема, Стодал, мисля беше хомеопатични, става за бебета нали?

Също да ви питам, памперс-гащи взимахте ли? Ще я топим в басейнче, няма да влиза в морето. Виждам, че 1 пакет(на Памперс е 12бр)средно как вървят дневно? Да си направя сметка, мерси! Flowers Hibiscus
По принцип трябва да го продават в Хиполенд(във Варна беше свършил там, както и в Сладури), поръчах го от София от сайта им, по телефона. Те даже се учудиха, че няма наличности на посочените две места.
Много благодаря на SweetAngel за свалянето на слънцезащитния, ще пробвам!

# 144
  • Варна
Те пак се пълнят с вода и се бомбят,но водата не се желира и като стиснеш един-два пъти и водата излиза Simple Smile
Тъй де, имам предвид, че не стават на тежка буца отдолу, като нормални гащи са, поемат вода, но се изцеждат.

# 145
  • София
Аз да питам, нормално ли е бебе на три месеца и малко да започне да се храни по 5 пъти на ден (няма нощни хранения, има към 10 часа непрекъснат нощен сън)? Сега през лятото няма ли да ожаднява така? Да му предлагам ли малко водичка между храненията?

# 146
Аз да питам, нормално ли е бебе на три месеца и малко да започне да се храни по 5 пъти на ден (няма нощни хранения, има към 10 часа непрекъснат нощен сън)? Сега през лятото няма ли да ожаднява така? Да му предлагам ли малко водичка между храненията?
Ние бяхме така от 2 месец , преди това се будеше като часовник на 3 часа после почна да спи и по 12 часа вечер, сега сме на годинка и отново почна да се буди.. Ако му харесва водата няма лошо да пие в тия жеги ..

# 147
  • София
Да питам и тук:
Синът ми е на 6м и половина и не е забелен. Мислехме следващия месец да го водим на детски хирург/уролог да го прегледа. Днес мъжът ми го е водил на нефролог и докторката го е “отворила” и фъстъкът се е разплакал. Чакам ги да се приберат да видя какво е поражението... нито е питала, нито нищо... дръпнала... ако има подутина/кръв или болка какво да правим? Пирогов ни е близо, но ако трябва да облекчим - компрес с риванол? на марля, на памук? Направо ми се реве в момента.
Редактирам: Сега видях има малка като реска горе до дупката за пиш, и леко зарвеное цялата кожа около дупчицата и съвсем малко кръв имало и пампррсът е доста сух, ся ще видим следващия Sad

# 148
Ние бяхме така от 2 месец , преди това се будеше като часовник на 3 часа после почна да спи и по 12 часа вечер, сега сме на годинка и отново почна да се буди.. Ако му харесва водата няма лошо да пие в тия жеги ..
Моят син от рано беше на 5 хранения. А от около 3 месеца е на 4 хранения. Всички ни казват, че го държа гладен, но той сам си изгради режима

# 149
  • София
За мен 5 хранения на ден за тримесечно бебе е малко.
Моят син се опита да мине на този режим когато беше малко по-голям и педиатърката каза "малко му е".

ако има подутина/кръв или болка какво да правим? Пирогов ни е близо, но ако трябва да облекчим - компрес с риванол? на марля, на памук?
Риванол. Направи шапчица от памук и го сложи на главичката.
Направи консултация с лекар. Проф. Бранков пише във форума - напиши му ЛС - доктор Оги
Аз водих моят син при него като беше малък. Трябва да му прави операция, но все не се навивам.

Общи условия

Активация на акаунт