За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 387
  • 777
  •   1
Отговори
# 195
Не съм много наясно с тези вируси, защото само веднъж го изкарах преди няколко години и така и не разбрах вида му. Има ли такива, които не са заразни?

# 196
  • Варна
Няма незаразни вируси. Дали ще зарази конкретен човек в конкретна ситуация и дали той ще развие всички симптоми вече е друг въпрос, на който едва ли някой може да отговори.

# 197
Kokos-ka, аз имам комплект от три удължетеля за боди. Купих ги, защото ползваме многократни пелени,а те са по-обемни. Вършат ми прекрасна работа. Даже и с 1-2бройки бих се оправила. Единственият недостатък е, че ня някои бодита копчетата са с различен размер. Иначе дори и да са две копчета, ако размерът пасва, не пречи че удължителят има три. Така успях да ползвам доста бодита за по-дълго, без да му стягат и да опъват. Моите са от сайт за многократни пелени и не пасват на бодитата от Джордж е от Лидъл. Пасват на турските и българските. Явно зависи от марките.

# 198
  • София
За мен 5 хранения на ден за тримесечно бебе е малко.
Моят син се опита да мине на този режим когато беше малко по-голям и педиатърката каза "малко му е".

Ами той някак си от както стана на три месеца и една седмица сам си промени спането и почивките между хранения...и останаха пет. В началото на втори месец пък мина от седем на шест хранения. Да го карам насила за шесто? Някак странно ми се вижда... След две седмици сме при личната лекарка на преглед, та вероятно ще видим как наддава и ще преценим.

Относно плачът на детето докато се храни - и нашето момченце правеше така, лекарката каза, че може и от коликите, и от рефлукса да е (той имаше и двете много силни...сега като че ли започнаха за минават, но да не казвам голяма дума...). И аз спирах храненето, разхождах малко да се успокои, оригвах и после пак. Но при нас е на кърма.

# 199
Как да се ориентирам какъв размер космонавт да купя?

# 200
  • София
Герда, на колко месеца ще е зимата? Нали за зимен космонавт питаш?

# 201
септември ще е 4 месеца. Сега е 61-62 см.
Космонавтът трябва да е по-галям ,нали?

# 202
  • София
Космонавт евентуално ще ползваш декември, януари, февруари. Гледай нещо 9-12 месеца според мен. Защото ще сте в диапазона 6-9 месеца. Та да е малко по-широчък. А като размер, мисля може да се прицелваш от 74 см.натам. За справка, моето момиче на 7 месеца беше 68,5, а като цяло е дребна.

# 203
  • Велико Търново
Gerda, къде живеете? В бг ли? Не мисля че ще е необходим космонавт през септември. Поне не и в бг

# 204
Космонавт 6-9 бих взела аз ако не върви едро бебето. Ноември може и да се наложи да се ползва ако правите по-дълги разходки. Аз сложих на бебето зимния космонавт (преди това имахме пак цяла връхна дрешка, но по-тънка), като паднаха температурите около 5-7 градуса.

# 205
  • София
За септември едва ли ще ти трябва космонавт. За краят на октомври-началото на ноември можеш да ползваш тип плюшен.
Моят син през октомври съм го извеждала по яке и панталон.
Космонавтът (дебел, плюшен) съм го използвала от края на ноември.

# 206
И аз чак ноември сложих дебелия космонавт.
Преди това беше с един по- тунел с мечо пух от Джордж. Много удобен беше тоя тънкия

# 207
  • София
И с двете деца не съм ползвала космонавт.Август и октомври родени са.

# 208
И моя е роден октомври, но аз ползвах космонавт. И сега съм купила вече за зимата... Дано му става Wink

# 209
Момичета, препоръчайте гризалка за чесане на венци.
Малчо нещо е изнервен, пъха си ръчичките в устата, като си докопа някоя играчка, пелената...всичко в устата. Днес му купих най-обикновена гризалка от Кауфланд, не я иска. За да не правя колекция от гризалки вкъщи, реших да помоля за мнения за изпитана такава.

Общи условия

Активация на акаунт