За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 380
  • 777
  •   1
Отговори
# 210
Космонавт класически май по-рано от ноември няма нужда. Преди това може някакъв платнен. За септември пък си е още лято почти, какъв космонавт.

# 211
Гризалката си е до дете... Имам една торба гризалки- никоя не иска!!!!

# 212
  • Варна
С времето се убеждавам, че всички купени гризалки са крайно нежелани, а всичко от околния свят, особено най-мръсното е много желано за гризкане. Simple Smile
Но въпреки всичко напоследък забелязвам добър интерес към тези дрънкалки на Икеа, малки са, удобни за хващане и понеже са от плат, явно му харесва да ги гризка. Отделно някак го привличат.

Моя приятелка ми беше казала да не режа никакви етикети(от плат с инструкциите) на играчките, понеже, когато растат зъбките обичат да ги гризкат. Наистина голям афинитет към тях.
Подариха ми и тази гризалка на NUK:

Има някакъв частичен интерес към нея, но обича да гризе най-много дръжката. Simple Smile
Другото, което забелязвам, че много обича да гризе държача на залъгалката на NUK, понеже е някакъв мек силикон:

Но разните му там гризалки във форми на рибки и какво ли не, бързо се хвърлят на земята. Simple Smile
Също така се скъсва да гризе и играчката за количката, някакво лъвче с висящи под него дребни животинки, които издават различни шумове, облиза и изгриза им главите. Simple Smile

# 213
  • София
Космонавтите са си хубаво нещо за зимата.
Моят син и тази зима носеше скиорски космонавт когато излизаше да се пързаля и въргаля в снега.
Тази зима ще са му малки и ще видя какво и от къде ще купувам.

За гризалките... имах само две. Едната беше гумена и я харесваше повече. Другата беше от тези, които се замразяват.

# 214
Какво ще кажете за този физиологичен разтвор. Педито ни каза да промиване интимната зона с физ. разтвор и стерилна марля, но незнам дали такъв трябва да бъде.

# 215
Харесва най-много тези на Томи Типи - етап 1 Също и малката Софи.

# 216
  • София
Какво ще кажете за този физиологичен разтвор.
Това е банката.
Аз също купувам физиологичен разтвор в банка. Използвам го за промивки на носове и за инхалатора.

# 217
И ние вземаме такава банка, и очите мием с нея и тампонче.
Тия гризалки на Томи Типи хич не ги иска

# 218
0
И ние вземаме такава банка, и очите мием с нея и тампонче.
Тия гризалки на Томи Типи хич не ги иска
А да знаете случайно че трябвало бързо да се използва след отваряне защото после не била годна за употреба

# 219
  • Германия
Да се включа и аз по темата за космонавта. При мен беше поредната ненужна покупка.
Беше ми много по-удобно да обличам детето с панталон (с подплата) и яке и така да излизаме. Имах си зимно чувалче на количката, което се затваряше до под брадичката й, изобщо не ми е трябвал космонавт. За в колата така или иначе са непрактични и даже не се препоръчват, защото са дебели и коланите не могат да се стегнат достатъчно.
За тази зима също няма да купувам

# 220
Момичета, препоръчайте гризалка за чесане на венци.
Малчо нещо е изнервен, пъха си ръчичките в устата, като си докопа някоя играчка, пелената...всичко в устата. Днес му купих най-обикновена гризалка от Кауфланд, не я иска. За да не правя колекция от гризалки вкъщи, реших да помоля за мнения за изпитана такава.
Gummee Glove от 3 до 6 месеца.
Купих му на Tommee Tippee, която и Wild Poppy препоръчва, както и една обикновена гризалка, но още не разбира как се борави с тях.  Плюе ги и пъха ръцете.

# 221
От банката ФР знам, че се тегли със спринцовка, защото в противен случай след отваряне трябва да се изхвърли.

# 222
За банката ФР-срокът след отваряне,като под отваряне се разбира и вкарване на игла,за да теглите със спринцовка,е 24 часа в хладилник. След този срок стерилността е компроментирана и НЕ БИВА да се използва за цели,за които е необходимо да бъде стерилен. В този ред на мисли употребата му след този срок в инхалатор,както и за промивки на очи е погрешно,да не кажа вредно,защото може да си докарате бактериална инфекция в първия случай в белите дробове,във втория-в очите. За тази цел си има стерилни ампули в малко количество,които се използват в рамките на този период. Да,банката излиза в пъти по-евтина,но рискувате сериозно да навредите на здравето на децата си или вашето,ако го ползвате вие Simple Smile За промивка на носа става до 1 седмица след първа употреба,но съхраняван в хладилник Simple Smile
И според мен космонавт на бебе над 6 мес е излишен,каката я обличах с дебел гащеризон с полар отвътре и дебело зимно яке,малкият сега ще е по същия начин. Първо,че се ползва по-дълго време,защото не се чудите дали ще уцелите размера,а и е по-лесно за събличане/обличане при ползване на столче в кола. Според мен работата,която върши е същата като ескимос,а и все си мисля,че самото дете ще се чувства по-комфортно....мен ако ме напъхат в ескимос бих се чувствала като в скафанфър Simple Smile

# 223
  • София
И аз съм на същото мнение за космонавтите.
Моят син ще бъде след годинката, когато ще ми се наложи да купя зимни дрехи и ще заложа на комплект гащеризон с презрамки и дебело яке.

# 224
Всеки сам си решава явно за космонавта. Така, ще както си решиш, така направи. За едни е удобен, за други излишен.

Общи условия

Активация на акаунт