За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 188
  • 777
  •   1
Отговори
# 720
момичета, в следствие на диария имаме много сериозно подсичане на дупето. Никога не сме имали такъв проблем. Бебето е на 9 месеца и 19 дена. Някой да има опит и съвет за нас? Мерси!

По-често измиване на дупенцето, както са споменали преди мен " проветряване" без памперс, относно кремчетата аз съм най-доволна от  Бепантен, но и Судокрем ми върши работа. От друга страна, педиатърката ми каза да си преварим зехтин, но не съм пробвала.

# 721
  • Велико Търново
Как се справите с крустите? Ползвам мустела шампоан и биодерма срещу тях, но нямат ефект... Или много малък. Сетих се да питам сега след предложението за зехтин при подсичания. Имаше някаква хитринка със зехтин да се маже главата, но какво е точно?

# 722
И от мен един глас за Судокрем. Както и промивки със смрадлика. И кожата да диша колкото се може повече.

# 723
А да питам, какво правите със запека? Ако ползвате Мелилакс - колко често? И колко дена чакате да е без изхождане? Няма ли шанс да привикне коремчето? Какво да ям аз, за да му помогна? И какво да не ям? (На близо 4 месеца е, основно на кърма, малко антирефлуксно мляко на Hipp, заради повръщането).

Нашия запек го оправихме с пробиотик "Биогая" + смяна на млякото - на "Лактана  Био" (ние сме само на мляко и сме на почти 3 месеца). Най-много съм изчаквала 1 ден, просто защото тя много се мъчи. Но всичко беше след консултация с нашия педиатър. И в допълнение ефектът не се забелязва веднага, а след около 2 седмица.

# 724
Някоя от вас да е имала пъпна херния?
много ме боли коремът тази седмица и имам съмнение за такова..

# 725
Как се справите с крустите? Ползвам мустела шампоан и биодерма срещу тях, но нямат ефект... Или много малък. Сетих се да питам сега след предложението за зехтин при подсичания. Имаше някаква хитринка със зехтин да се маже главата, но какво е точно?
Преди баня, мажа главичката с напоен със зехтин тампон и изресвам с бебешкия гребен.

# 726
  • София

На едната лекция за бременни Елена Василева обясни следното - 15 минути преди баня главичката се намазва обилно с олио. По време на банята главичката се изресва нежко с мека четка или гребенче след като крустите са поразмекнати. После се измива с шампоана. Това се повтаря докато има нужда без да се насилва процеса за да не се разрани главичката. Може и месец да отнеме.

# 727
  • Монтана
момичета, в следствие на диария имаме много сериозно подсичане на дупето. Никога не сме имали такъв проблем. Бебето е на 9 месеца и 19 дена. Някой да има опит и съвет за нас? Мерси!

И при нас имаше доста сериозно подсичане, педиатърката ни изписа Елоком крем и да стои колкото може повече време без памперс. Бях много скептична към Елокома, все пак е кортикостероид, но за 2-3 дни всичко се оправи. Сега като видя, че започва да почервенява мажа обилно с Бепантен или Здраве бебе.

# 728
За подсичането ни помогна отвара от смрадлика. На всяка смяна на памперса.
За мазане редувахме - свинска мас, бочко, судокрем, ..в общи линии всичко каквото имаме, но най-често маста. Подсичал се е един единствен път.
Сега от изпотяването си беше подсекъл сгъвките на крачетата - с А дерма го оправих и отново смрадлика.

Скк,
И ние имаме крусти. Въобще не ги насилвам. Когато тогава. Реша косичката с меко гребенче след баня. Не използвам никакви продукти.

# 729
благодаря ви момичета. за слънцезащитен крем ползваме няколко и от всички сме доволни. някакъв на Веледа, бочко и някакъв френски бебешки. Аз съм голям фен на бочко, ползвам го и аз за себе си.

измъчих се с болен бебчо. той няма температура, а само разстройство, но много го боли подсичането според мен, защото много плаче със сълзи при смяна на памперса. и също така се изнервя и не иска да яде. блъска лъжицата , не иска да пие вода. пие само и единствено АМ и приема ябълков сос.  вчера кандиса за кисело мляко, но днес и това не ще. аз съм в шаш. на всичкото отгоре в едно от изпражненията ми се стори, че виждам слуз...

# 730
Етт, ако е толкова зле направо седящи бани му прави със смрадлика. На моята братовчедка дъщеричката не можеше на спи от болка, заспивала в легена като я успокои смрадликта. Пробвай Wink

# 731
Етт,
Не се притеснявай, вирус е, ще мине. Най- добре направете все пак консултация при педиатър.
Не го мъчи да яде, важното е да приема течности на малки глътки. Моята щерка като го кара този вирус, седмица след това почти нищо не ядеше. Караше на вода, чай и по малко препечен хляб. Много отслабна. Е после си навакса. Sunglasses

# 732
За подсичане и гъбични инфекции съм ползвала Триклобактер.На принципа на калиевия перманганат е.Но е готов разтвор.След измиване със смрадлика,изплаквам и с Триклобактер.От него 1 с.л. се слага в 250 мл. вода.За ден-два отшумява подсичането

# 733
И при моят син мина тежко вируса. Една седмица разтрийство и глад, а след това се захранвахме с минимални количества пюре. Много отслабна.. даже мляко отказваше да пие.
И аз предлагам седящите вани със смрадлика - има уникален ефект.

# 734
Още един глас за смрадликата. И повече време да седи без памперс, честа смяна и постоянно го проверявай да не се е наакал. Аз от македонския крем Галафарм май съм най-доволна. Също и при подсичане, като я намажа с масажно олио (моето е на Биодерма), сутрин е доста по-добре положението.

Общи условия

Активация на акаунт