За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 187
  • 777
  •   1
Отговори
# 735
  • София
благодаря ви момичета. за слънцезащитен крем ползваме няколко и от всички сме доволни. някакъв на Веледа, бочко и някакъв френски бебешки. Аз съм голям фен на бочко, ползвам го и аз за себе си.

измъчих се с болен бебчо. той няма температура, а само разстройство, но много го боли подсичането според мен, защото много плаче със сълзи при смяна на памперса. и също така се изнервя и не иска да яде. блъска лъжицата , не иска да пие вода. пие само и единствено АМ и приема ябълков сос.  вчера кандиса за кисело мляко, но днес и това не ще. аз съм в шаш. на всичкото отгоре в едно от изпражненията ми се стори, че виждам слуз...

Според мен го оставете само на АМ. Ябълката допълнително дразни стомаха, а киселото мляко действа разхлабващо. За подсичането само крем Здраве, но обикновенния помагаше при моето бебе.

# 736
Здравейте
Извинявам се за неадекватния въпрос, но имам нужда от помощ. Моя близка роди в началото на месеца и искам да купя нещо на бебето и, харесах едно като космонавтче от h&m, което е за зимата, т.е от декември нататък, тогава тя ще е на 4м., Т.е ако го носи в периода декември-февруари ще е на 4-7 месеца. В този случай размер 68 подходящ ли е, или да взема по-малък? Благодаря ви 🌺

# 737
  • София
Зависи от размерите на конкретното бебе, но според мен не взимай по-малко от 68.

# 738
Според мен й купи нещо, което не е сезонно, защото на мен така ми подариха якенце за есента, което сега му става на бебето, т.е. няма да го използвам изобщо. Всяко бебе различно се развива, затова не бих купувала за толкова месеци напред.

# 739
Да, размер 68 ще бъде идеален.

# 740
Аз като купувам дрехи за подарък  гредам да не е сезонно и да е една идея по-голямо,ако е сега РД или повода ще подаря нещо за есенните месеци-ако е края на зимата-за лятото. Така процедирам,иначе се обезсмисля,защото до 1 годинка мното бързо растат бебетата, особено тези размери до 68 супер бързо им умаляват. И вече така правя. За да не стане като горепосочения случай с якето.😊

# 741
И според мен 68 ще е добре..те са им уголемени дрехите на H&M.

# 742
И пак зависи от бебето. Моят дългуч на три месеца и половина беше 69 см.

# 743
Сантиметрите на детето не отговарят съвсем точно на размера. На 69 см бебо носи 74 р-р, но е далеч още от 74 см.

# 744
То много зависи от детето. Моята още носи някои неща 74 размер,а реално в момента е 86-92 вече. Тъй че много е относително. Иначе пък повечето и умаляват,защото расте на дължина.

# 745
  • Германия
Аз не бих взела космонавт като не е ядно колко ще е голямо бебето. Едно е да се вземе якенце, то и да е малко по-голямо все може да се носи. Но гащеризони и космонавти, които са само от една част, стават само за кратък период от време когато се улучат точните размери. Ако не стане дрешката сега, догодина е ясно че няма да се носи.

Дъщеря ми, която е едра, носеше 62 като беше на 4 месеца и размера го носеше дълго време

# 746
Аз пък много се зарадвах, че ми подариха космонавт. Точно от това имах нужда.
Щом си го взела, значи си уцелила размера.

# 747
Етт, ако е толкова зле направо седящи бани му прави със смрадлика. На моята братовчедка дъщеричката не можеше на спи от болка, заспивала в легена като я успокои смрадликта. Пробвай Wink
сега отиваме пак на лекар, дано успея да разбера как да намеря смрадлика в тази държава. Утре пътуваме обратно и от летището отиваме директно в болницата.

Иначе засега уж нямало нищо притеснително, няма температура, но не иска да яде друго освен адаптирано мляко. Едвам го накарахме с майка ми да яде кисело мляко разредено с вода. на морковите и водата бута лъжицата много агресивно. аз имах грешката онзиден леко насила да му вкарам в устата лъжица с вода, защото бях леко изтерясала, че не пие, и от тогава такъв рев спрямо лъжицата и спрямо водата, че просто не смея. Храненето зависи и от настроението. Вчера като беше спокоен изяде и ябълково пюре, но после като го болеше и страдаше не искаше морковите. Днес и ябълки не иска. Даваме му на всеки 2.5-3 часа мляко, за да ни е спокойно и друго не успяваме...вода наистина не иска.

Засега мажем обилно с някакви кремове един немски и два италиански, които ни бяха препоръчали при прегледа.  дано успея да сеориентирам какво е смрадлика. много се подразних, че ни изписаха чай, който е за бебе над 1 годинка.

# 748
Етт, другото име на смрадликата е тетра. Ето и латинското наименование, може би по него ще е по-лесно да я откриеш. https://www.bgflora.net/families/anacardiaceae/cotinus/cotinus_c … us_coggygria.html

# 749
  • Германия
Етт, ако не намериш смрадлика или не ти се търси, същата работа ще ти свърши и отвара от черен чай. Взимаш най-обикновен чай на пликчета, слагаш 2-3-4 в една чаша и заливаш с вряла вода, оставяш пликчетата вътре докато изстине.
С памучни тампони нанасяш от отварата леко по засегнатите участъци без да търкаш. Така на всяка смяна на памперса и за няколко дни ще се оправи

Общи условия

Активация на акаунт