Хотелите във Велинград - 10

• 83 428
  • 827
  •   1
Отговори
# 150
Най ме дразни у циганите викането - един до друг стоят и си говорят на висок тон, като че ли са глухи.

Така е. Не само са много шумни, но и езикът им е такъв, че отстрани изглежда сякаш се карат и всеки момент ще се сбият. Дори когато си говорят съвсем нормално.
Обаче! Също толкова шумни и безпардонни могат да бъдат и доста българи, включително и такива с претенции за интелект и престиж. Виждали сме ги дори в същите тези спа центрове и скъпи хотели.
Циганите е нямало кой да ги научи, средата им е такава. Трябва няколко поколения да поживеят в богатство, за да почнат да натрупват и култура. На българите какво им е оправданието?
Нещо повече. Много пъти ми е правило впечатление как малки деца се намесват в разговора на родителите си с други възрастни, крещейки. Родителят може да ги отрази, може да не ги отрази, но детето си крещи, защото не знае друг начин да му бъде обърнато внимание.
Хайде сега, сложете ръка на сърцето и си признайте – не публично, а пред самите себе си – колко от вас в подобна ситуация обясняват на собствените си дечица, че не е нужно да крещят, пищят или да изпадат в истерия, за да бъдат чути и да им се обърне внимание? Че по-добре ги чувате и по-бързо ще откликнете на исканията им, когато са изказани с тих глас и нормален тон?
Колко пъти направихте забележка на детето си, когато е притеснило чужди хора, блъснало се е в тях, напръскало ги е с вода или нещо друго, колко пъти се извинихте или го подсетихте да се извини?
Защото аз цигани само веднъж съм засичала в басейна (вярно, шумни бяха), но много пъти е имало шумни, невъзпитани и нагли българи от всякакви възрасти.

# 151
Скубиду, точно държавна политика . Щом едните могат да се товарят и носят без да реагират, що пък да не мине номера , пък и знаем защо е така.
Ако чакаш тези институции и държавата да реагират няма да стане това. Те си взимат тяхното и не са на минус никога. А откъде го взимат всички знаем по сметките дето плащаме. Затова все повече ще са тумбите не само във Велинград. Все по-малко ще ставаме и все по-малко неща ще си позволяваме. Но пък ще ни е спокойно.(на мен обаче не ми е , вярно се нервя и дразня, дори го изживявам вътрешно) Замисляли ли сте се колко семейства особено в провинцията с дечица  могат да си позволят дори на евтино море за седмица да ги заведат. Но пък , ако не си платят нещо .... какво става с тях?
.
На морето българчета пишкаха на плажа до хавлиите на хората пред умилените погледи на родителите, дори и по-голяма . Хората си мълчаха , дори не се преместиха, а не едно дете отиде зад главите им да си свърши работата. На другия ден вече не бяха на това място и наоколо не ги видях.

# 152
Дама от морето, нали не мислиш, че парите са от спестени осигуровки, които всички ние дружно и солидарно им плащаме , че и тока, водата и т.н. Няма как да съберат толкова пари от социалните помощи, все пак трябва да се хранят , повечето пушат, пият, обличат се и т.н. Тези дето ходят по такива хотели парите са от друго за мен.  
Имаш известно право, обаче само си хабиш нервите. Hands V Това е въпрос на държавна политика и/или безхаберие. Има един куп инстанции и фирми, които си затварят едното око, понякога и двете - данъчни, полиция, център за градска мобилност, ВиК, Топлофикация, Енерго и други. Едва ли средностатистическият българин ще го реши.Hands V
Възприела съм тактиката - да не влизам в безсмислени пререкания за спазване на реда, които не са мое задължение, независимо към какъв субект се отнасят и какъв му е цветът на кожата и вероизповеданието.

Не е нужно Вие да влизате в пререкания ,но нищо не пречи да се отиде до рецепцията и се изисква съдействие за спазване на реда.
Аз досега само няколко двойки цигани съм засичал ,но с абсолютно адекватно поведение и говорещи на български с децата и помежду си.
Винаги когато съм виждал проблем по хотели съм изисквал решаването им.
Попълвам анкетни им карти ,писал съм емайли,мнения и отзиви по сайтове им и много от проблеми на следващото ми отиване са отстранени.
Водата ако не е достатъчно топла отивам и им казвам,без драма пускат топла,но чувам коментари за студената вода и ги питам хората,казахте ли на рецепция и от десет един да е казал,повечето само си мрънкат.
Е няма как да стане ,ако не се знае ,че има проблем.
Та говорете бе хора :–)

# 153
Фокусът на темата ми се струва драстично изместен.
Най ме дразни у циганите викането - един до друг стоят и си говорят на висок тон, като че ли са глухи.

Така е. Не само са много шумни, но и езикът им е такъв, че отстрани изглежда сякаш се карат и всеки момент ще се сбият. Дори когато си говорят съвсем нормално.
Обаче! Също толкова шумни и безпардонни могат да бъдат и доста българи, включително и такива с претенции за интелект и престиж. Виждали сме ги дори в същите тези спа центрове и скъпи хотели.
Циганите е нямало кой да ги научи, средата им е такава. Трябва няколко поколения да поживеят в богатство, за да почнат да натрупват и култура. На българите какво им е оправданието?
Нещо повече. Много пъти ми е правило впечатление как малки деца се намесват в разговора на родителите си с други възрастни, крещейки. Родителят може да ги отрази, може да не ги отрази, но детето си крещи, защото не знае друг начин да му бъде обърнато внимание.
Хайде сега, сложете ръка на сърцето и си признайте – не публично, а пред самите себе си – колко от вас в подобна ситуация обясняват на собствените си дечица, че не е нужно да крещят, пищят или да изпадат в истерия, за да бъдат чути и да им се обърне внимание? Че по-добре ги чувате и по-бързо ще откликнете на исканията им, когато са изказани с тих глас и нормален тон?
Колко пъти направихте забележка на детето си, когато е притеснило чужди хора, блъснало се е в тях, напръскало ги е с вода или нещо друго, колко пъти се извинихте или го подсетихте да се извини?
Защото аз цигани само веднъж съм засичала в басейна (вярно, шумни бяха), но много пъти е имало шумни, невъзпитани и нагли българи от всякакви възрасти.

# 154
  • София
Някакъв по-евтин хотел с вътрешен басейн? До 80 90 лв за двама. Видях Жери,  но той не е с топла връзка към басейна и това ме притеснява, защото сме с дете.

# 155

Аз обаче друго се питам. За мен среднокласен хотел от 3 звезди ми е скъп , особено за Велинград, а и двамата работим, не сме платени много , но ...все пак докарваме по средна заплата, имаме собствено жилище, не сме под наем. Колко български семейства могат да си го позволят обаче? Откъде толкова пари , та цели фамилии са толкова забогатели, че и в 5 звездни хотели там почиват.
И аз това се питам всеки път като ги видя.
Колко от вас напавиха забележки и посмяха да недоволстват и се обадят. Не само към тях, ами и към българите с такова поведение. Защото аз не се сдържам , обаче съм някаква извънземна и ме гледат учудено всички. Дори мъжът ми предварително ми казва да не правя забележки, ...
И аз така се чувствам. ММ си мълчи за всичко, обаче хлапето все ме кастри "мамо, сега да не вдигаш скандали".
Жалко е, да, става така, че ако си културен, трябва да се свиваш в ъгъла. Ето, почти всеки ден, на път за работа срещам автомобил в еднопосочна улица, идва срещу мен с висока скорост - очаква да намалим, за да мине по-бързо - който спазва правилата, трябва да даде път на нарушителите. А като бипнем за забележка, често водачите намаляват и ни отправят заплашителни гримаси...

# 156
В спа хотел Велина външния басейн подходящ ли е за ползване и през зимата. В booking пише, че целогодишно температурата му е 30 градуса - на мен ми се струва, че би трябвало да бъде една идея по-топъл за да е комфортно и в студените дни... Извинявам се ако въпроса ми се повтаря, но вече за толкова много хотели четох, че в главата ми е мазало.

# 157
  • Пловдив
Виждала съм да плуват зимата и да вали сняг. Да се киснеш едва ли става. Колкото и да е топла водата, предвид околната температура, вероятно изстива, дори и непрекъснато да тече топла вода. На мен ми прави впечатление, че водата в банята, зимата, не е толкова топла като през лятото.

# 158
  • София
Мнения или коментари за Гранд хотел България и Здравец?

# 159
Кроки, Здравец е по-добър , а е и в самия център. Ще можете да се разходите до парковете , както и към хотел Рич-там има за дечица разни неща също и е приятно. Но там стаите са без тераси, само вип стаите май имаха. За детски басейн не знам какъв е, но храната е много добра от отзиви.

# 160
Видях на сайта на Акватоник, че правят ремонт на вътрешния басейн. Не съм ходила там и не знам само един басейн ли е или Rolling Eyes

# 161
Днес капарирах Коледен пакет в Арте. Ползвам 10% отстъпка за ранна резервация. Исках да сме там този уикенд, но по ред причини се отложи пътуването. Не сме ходили и сме в спор с моя мъж - той настоява да сме в Макси или в Роял Спа. Всъщност, той не обича да рискува с нови места - като сме ходили, просто знае какво да очаква. Аз направих резервацията на своя глава. Сега ми е съвестно 😁 Моля, кажете ми, че не съм сгрешила 😂 Най-много ме интересуват вътрешни басейни - брой и Т на водата, да киснем спокойно и да не е тясно. С дете на 6 г. сме. Благодаря!

ПП В Акватоник години наред имаше един голям акватоничен, страхотен басейн с приятна вода, топло джакузи в центъра. Преди време направиха още един, пак с разни дюзи за водата, но по-малък. Не знам кой от двата ремонтират, ако е първия, при пълен хотел ще е пренаселено със сигурност 🤔

ППП Видях - ремонтират условно наречения от мен втори басейн с прилежащите към него сауна, парна баня... по мое мнение е "по-малкото зло" Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 сеп 2018, 16:21 от Аркадия

# 162
  • Пловдив
Арте имаше едни балдахини и дюшеци на вътрешния басейн. Ходила съм при откриването. Ако все още са там, не знам вече с каква гад са пълни. Не ми харесва логистиката. За да стигна до вътрешния басейн, минавам през цялото лоби. Ресторантът ми е хамбар с пейки. Не обичам точно зад гърба ми да има човек. Имаше и маси. Нищо особено като дизайн и интериор, на ресторанта. Стаите, с този минималистичен стил, много бегло ви напомниха един хотел в австрийските Алпи. Хареса ми. Храната, със смесени чувства съм. Не повторихме.Но различните хора, възприемат и обстановка, и басейн, различно.

# 163
 dazel,
А температурата на водата? Във вътрешните басейни най-вече ме интересува.... и изобщо добре отоплен ли е хотела? Не мислех, че изобщо трябва за задам подобен въпрос, но след всичко споделено по-горе... Ще 🤨

# 164
  • Пловдив
Водата ми е по-хладна от Велина. А там водате е 31-32 градуса. На вътрешния басейн. Температурата в хотела беше добре. Поне за мен  достатъчно топло ми беше. Аз не съм критерий. Старомодна съм и си харесвам Велина. Blush

Общи условия

Активация на акаунт