Хотелите във Велинград - 10

• 83 425
  • 827
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Има основание разбира се.Например да се спазват правилата и да не се държим като изтървани.Аз ако направя "бомба" в басейна със сигурност ще ми направят забележка.И ще взема от дума де... Плеймейтките не ме притесняват.Не вярвам да се целят с храна и да викат като си говорят.Ромите просто там са били невъзпитани, подвиквали са на момиче пред нейното гадже...та аз отивам на почивка,а не да влезем в новините.Пълни абсурди ми разказаха и за мен е недопустимо за какъвто и да е хотел не само за пет звезди.А те защо са останали до края вече си е въпрос на избор и търпимост.

# 136
Има и хотели, които не пускат роми.. но не са във Велинград 😁 Гранд хотел Банско, например.

Външният басейн на Енира е леко по-хладен - около 30°, иначе вътре е поне 32-3 градуса. Предполагам, ако на някой му е студено може да помоли за подгряване на водата, ние в два хотела сме искали, единият във Велинград, и не е било проблем.

# 137
По въпроса с ромите.
Последните два пъти, в които сме почивали във Велинград, имаше ромски семейства. Чудех се дали организирано ги изпращят от някаква фирма-работодател или как се случва така...
Последния път ми направи впечатление едно голямо семейство - родители, малки и големи. По-големите им деца бяха явно семейно с тях - имаше и млада майка с мъничко бебе. Всички се държаха МНОГО възпитано. В ресторанта често се случвахме по едно и също време, на блок масата, на басейните също.
Хората се хранеха спокойно, не са били шумни, не съм видяла от чиниите на децата им да пада храна, което ми направи много лошо впечатление за други семейства.
На бесейна забелязах, че вземаха душ преди да влязат във водата... Но пък за сметка на това видях как семейство "нероми" си изстиска памперса на детето в басейна съвсем спокойно пред очите ни... Rage

# 138
Точно това щях да напиша и аз. Роми или римляни, хич няма значение, ако се държат възпитано и спазват правилата за хигиена в басейна. И обратното - и аз съм виждала доста простотии от чисти българи.

# 139
Здравейте, във Велинград сме отсядали само в Рич, и от там сме доволни от абсолютно всичко което се досещате.
Детето ни порасна, а там в детския кът има аниматорка, която по-скоро "наглежда" децата.
Моля, препоръчайте ми хотел с хубава детска анимация и топъл вътрешен басейн към този момент.

# 140
  • Варна
Какво е това държание, които се толерира от хотелите?! Изумена съм!!
Ако има такива гости е редно та бъдат изгонени от хотела, ако той държи на името си и след оплакване от гости, ако е пуснато такова.

Направо ме отказахте от Велинград.

# 141
  • Plovdiv, Bulgaria
Във Велина матраците са от меките и потъващи, много са ми неудобни, а и храната не ми харесва там.

Това с нашествието на цигани е притеснително, защото реално няма основание да бъдат спрени... Дано не налазят и Арте.
[/quote
Два дена имаше една двойка роми в Арте.Държаха се прилично,много тихи бяха.Но не ми допадна,че са ги пуснали в хотела

# 142
  • Plovdiv, Bulgaria
Има и хотели, които не пускат роми.. но не са във Велинград 😁 Гранд хотел Банско, например.

Външният басейн на Енира е леко по-хладен - около 30°, иначе вътре е поне 32-3 градуса. Предполагам, ако на някой му е студено може да помоли за подгряване на водата, ние в два хотела сме искали, единият във Велинград, и не е било проблем.
В Гранд хотел Банско съм виждала роми

# 143
Не бъдете толкова осъдителни, нека не забравяме, че ромите също са хора.
Аз лично нямам нищо против да почивам редом с някоя възпитана двойка, имам и познати роми - интелигентни хора. Моето мнение беше базирано на тумбите невъзпитани и шумни такива, инвазирали последно време Роял Спа. Такива, дори и българи да са, пак не понасям - идеята за почивка се губи.

# 144
Хора са, спор няма. НО е въпрос на манталитет. В Инфинити две двойки роми пушиха във външния басейн и хвърляха фасовете около басейна. Ядоха сандвичи в басейна и най-неприятното беше "джумуленето" на техния си език, с което огласяха наоколо. Не съм осъдителна, а обективна.

Не бъдете толкова осъдителни, нека не забравяме, че ромите също са хора.
Аз лично нямам нищо против да почивам редом с някоя възпитана двойка, имам и познати роми - интелигентни хора. Моето мнение беше базирано на тумбите невъзпитани и шумни такива, инвазирали последно време Роял Спа. Такива, дори и българи да са, пак не понасям - идеята за почивка се губи.

# 145
Да, напълно до манталитет и възпитание опират нещата, не до брой хора. Аз имах случай преди години в един хотел във ХМБ как една жена си изпра гащите във външния басейн, не беше от ромски произход.

А колкото до разказаното от Инфинити, направо е възмутително, никой ли не им направи забележка?

# 146
Ами ше съм осъдителна и оше как. Вярно, може и да има някои роми с по-възпитано поведение, ама са единици , да не кажа, че рядко се срещат.
Аз обаче друго се питам. За мен среднокласен хотел от 3 звезди ми е скъп , особено за Велинград, а и двамата работим, не сме платени много , но ...все пак докарваме по средна заплата, имаме собствено жилище, не сме под наем. Колко български семейства могат да си го позволят обаче? Откъде толкова пари , та цели фамилии са толкова забогатели, че и в 5 звездни хотели там почиват. И не ми казвайте, че са  видиш ли забогатели в чужбина от работа( ама каква и така да е). Напротив, аз съвсем друго си мисля , друго виждам и друго предполагам. Осъдителна съм и още как. Писна ми да съм толерантна. Утре и други така ще си ги отгледаме, а децата ни ще превиват гръб , майките ни ще броят стотинки , а ние ще мечтаем или да заминем , или видиш ли детето да отиде да се учи и повече да не се връща. Ама направо побеснявам.
А това , че българите все повече изпростяваме също е вярно. То станахме малцинство и нормално да заприличаме на мнозинството. Всякакви простотии съм виждала по почивки, за съжаление от млади семейства  с деца , позволяващи им всичко и нехаещи за нищо. Мутренска парвенющина, вижте ме -всичко ми е позволено. Всички гледаме и праглъщаме недоволно, драскаме по форумите. Неусетно това поведение се налага не защото е модерно, а защото вече оскотяхме  и се повредихме. Същите такива мачкат съвестните и нормалните, свитите и възпитаните. Ежат се виртуално и избиват комплекси.
Ромите не са проблема за мен. Те такъв начин на живот водят и така си се държат. Проблемът е откъде имат толкова пари, както и нашето търпение. Колко от вас напавиха забележки и посмяха да недоволстват и се обадят. Не само към тях, ами и към българите с такова поведение. Защото аз не се сдържам , обаче съм някаква извънземна и ме гледат учудено всички. Дори мъжът ми предварително ми казва да не правя забележки, защото никой не го е грижа. Та и той е овца за стригане . Няма как да оставите на хотела да се разбере, те при резервацията не знаят какви ще дойдат. Няма как да ги изгонят, защото търпят санкции и могат да ги осъдят дори , ако ги изгонят. Замисляли ли сте се, че разчитат на хората там да им дадат малко повод поне да вземат някакви мерки. Е щом всички си мълчат, значи всичко е наред.

Последна редакция: ср, 19 сеп 2018, 17:40 от Анонимен

# 147
Откъде ли?! Ти си се блъскала да си купиш или построиш дом, аз също, ама те си харесват гола поляна и си вдигат там къща. Ако въобще работят, то е на черно, не плащат осигуровки и данъци, съответно получават всякакви социални помощи. Някои от тях наистина работят в чужбина. Най ме дразни у циганите викането - един до друг стоят и си говорят на висок тон, като че ли са глухи. Нямам нищо против чисти и възпитани хора, но за съжаление повечето не са такива.

# 148
Дама от морето, нали не мислиш, че парите са от спестени осигуровки, които всички ние дружно и солидарно им плащаме , че и тока, водата и т.н. Няма как да съберат толкова пари от социалните помощи, все пак трябва да се хранят , повечето пушат, пият, обличат се и т.н. Тези дето ходят по такива хотели парите са от друго за мен.  И то пак частично е мое и на другите. Колко излиза една стая в Инфинити например или в Рояла на ден? Колко дни са там тези тумби? Ама имало възпитани, е хубаво де, да не са компютърни специалисти бре? Може би лекари, за учители не ги слагам и 1 звезда. Какво работят та спестиха толкова пари за почивка при това семействата не са с 1 дете , като повечето българи. Ама те и българите как се държат? Че и те , ако не са с деца в чужбина да им пратят нещо и да заведат внуците и така си осигуряват и почивката на децата. Ние лятото ходим само там. Масово е баби и дядовци с внучета и все повече стават. Нали ги чувам-децата пратили внуците за лятото, пратили пари да ходят на почивка, дори направо те свършили всичко. Стоят по 10 дни . Млади семейства с по 2 дечица , свитички, скромнички, стоят по 3-5 дни и са доволни, че завели дечицата (а може да имат и причина да ги прежалят тези парички там за децата) Толкова е абсурдно и тъжно, че....Не се свивайте и не мълчете. Друг е въпросът, че може и да пострадате. Все по-наплашени и затворени ставаме, за да оцелеем. Мое мнение разбира се , но аз това виждам и така мисля.

# 149
  • There I was on a July morning
Дама от морето, нали не мислиш, че парите са от спестени осигуровки, които всички ние дружно и солидарно им плащаме , че и тока, водата и т.н. Няма как да съберат толкова пари от социалните помощи, все пак трябва да се хранят , повечето пушат, пият, обличат се и т.н. Тези дето ходят по такива хотели парите са от друго за мен.  
Имаш известно право, обаче само си хабиш нервите. Hands V Това е въпрос на държавна политика и/или безхаберие. Има един куп инстанции и фирми, които си затварят едното око, понякога и двете - данъчни, полиция, център за градска мобилност, ВиК, Топлофикация, Енерго и други. Едва ли средностатистическият българин ще го реши.Hands V
Възприела съм тактиката - да не влизам в безсмислени пререкания за спазване на реда, които не са мое задължение, независимо към какъв субект се отнасят и какъв му е цветът на кожата и вероизповеданието.

Общи условия

Активация на акаунт