Сватба 2018 - XII част

• 42 850
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Тази "приятелка" ми е съученичка. Миналата година ми обещаваше да да ходим заедно на почивка и накрая отиде с майка си нанякъде, а аз заминах за Крит сама. Там пак срещнах познати, пък и съм общителна, не съм скучала. После я запознах с приятеля си, тя дори ми казваше, че ще ми е фотограф на сватбата /вече се занимава професионално с това/. Накрая какво стана... Поканата дадох на майка й и само чух, че момата била много заета и работи основно вечер, а през деня спи. Не посмях да й звъня, писах й за моминското парти, но нарочно не писах кога и къде, за да се обади, но естествено не се чухме и не дойде. Имах предчувствие, че и на сватбата няма да дойде и бях подготвила сестра си за заместник-шаферка, но се надявах да ме опровергае. Уви, не. Вече нищо не бих предприела с нея. Worried
Аз по принцип давам втори шанс на хората, ама трети - едва ли.

# 586
Не ви се оплаках от едната ми шаферка. Дори не се обади, просто не дойде. Миналата година ми върза тенекия и за една екскурзия. Мисля да я задраскам от листата на приятелките. И без нея се оправихме, но можеше поне да се обади да ми честити. Иначе звънна на един наш общо познат да каже, че е болна...
Много грозна постъпка... Аз съм споделяла как прекратих 10-годишно приятелство с едно момиче, което дори бях поканила първоначално за кума. На никого не съм търпяла изцепките, колкото на нея, а откакто си намери и мъж, изобщо спря да ме търси под предлог, че винаги е супер заета с работа (а не спираше да ходи по почивки с него). Включително нонстоп се подиграваше, че аз съм с моя мъж от повече време, а тя се е сгодила преди мен. Аз на нея ѝ бях кума, няма да ви казвам колко добре се погрижих за всичко, за да ѝ е приятно, но и това остана недооценено. Всъщност откакто е извън живота ми, ми е някак по-леко. Човек има нужда от двустранни приятелства. Simple Smile

# 587
Аз също преди няколко години си прекратих може би най-дългогодишното приятелство. От 3 годишна се познавах с момичето и изведнъж се замислих, че това "приятелство" ме натоварва зверски. Аз споделям всичко с близките си хора, а в същото време се светнах, че не знам нищо за отсрещния човек. Толкова години потайност и скрити емоции...и сега съм си оставила само хора, които ме зареждат с положителни емоции, а не ебергийни вампири...
И някои от малкото ми останали приятели няма да успеят да дойдат на сватбата и ми е малко криво.

# 588
Хър,изтървала съм те за съжаление,но се радвам че въпреки малките проблеми,сте се забавлявали.
Друмче,много стилна билка си,супер сте.
Дълъг и щастлив семеен живот,изпълнен с много разбирателство и любов пожелавам на новите госпожи.
Силвър,Амор радвам се,че сте имали весели партита.Амор изглеждаш страхотно.

# 589
  • Beyond the stars
dchalova, аз на твое място бих го удушила веднага Grinning
 Момичета, имам спомен, че преди време някоя от вас беше публикувала линк към сватбено клипче на едни сърби (мисля), където се преплитаха предварително заснети кадри и такива от деня на сватбата, за съжаление не мога да го открия - може ли някоя да ме подсети?

https://youtu.be/MHYe_TdPAn4
Заповядай Heart
Иначе ние успяхме само последните дни преди сватбата да се посръфаме, ма аз бях на предела на силите си. То корем, ремонт, сватба.. стават повече дини под една мишница.
За сметка на това наште бяха тотаааалното спокойствие.
Нали нямах вземане от вкъщи.. Прибирам се от грим вече готова и майка ми вика - Само тихичко, че спят Joy
А то баща ми, чичо ми, баба.. кротко си дремват следобедно.. Тотално усаааа Grinning Grinning
По повод приятелите.. доста ревизирах през годините и сега са малко ама безценни. Трудно допускам нови хора толкова близо вече.

# 590
  • Варна
Хър, Друмче, прекрасни сте! Щастлив семеен живот ви желая Simple Smile

# 591
Вълшебство,страшно ти благодаря! Спаси ме от часове ровене Simple Smile
Това за шаферката е ужасно просто! Не знам как може да има такива хора! Поне от кумова срама дет се вика да се обадиш да предупредиш,че няма да отидеш...нямам думи просто

# 592
  • WonderLand
Друмче, прекрасно те разбирам, аз планирам да прекратя едно приятелство с едната "шаферка".
Хър, прекрасна си била!

Ние с бъдешия мъж се поскарахме малко тая вечер, но пък бързо се сдобрихме. Той е много нервен, аз съм малко притеснена. Бяхме решили наша приятелка да води изнесения ритуал и тя ни прати нещо, което в сътворила, ама то си проста реч, та сега реших, че сама трябва да и направя сценария, за да съм сигурна в крайния резултат. Все пак тази част е за гостите, ние ще си се подпишем предния ден.

Почти с всичко останало съм готова, даже със сватбените кецове с рисунки на морски свинчета. Нямам търпение да си ги взема Grinning

# 593
  • Варна
Силвър, нормално е да сте напрегнати.  И при нас имаше такива моменти и моят ме прегръщаше,  докато се успокоя.  Мога да ти пратя клипче от нашия изнесен ритуал,  вече приятелите ми пратиха малко материал. Жената четеше стихове и добре се справи.

# 594
  • Хасково
Честито на всички прекрасни булки! Като ви гледам и си мисля, че една сватба, няма да ми е достатъчна. Ще е хубаво ей така през около 5години, като позабравим емоцията, хайде пак сватба. Ама по-малка този път, че сега с тази организация ми се взема здравето. Head Band  Иначе и ние се караме почти за всичко. Основната причина е,че  аз обичам да дърпам юздите и не мога да делегирам почти нищо, обаче и ММ не подхваща нищо, докато не се развикам и не стигнем до скандал Sad  А сега и за медения месец стана проблем, защото аз искам нещо екзотично, а него го е страх да лети и нямало да лети 12+часа до другия край на света. И ми излиза с номера, че не съм правила компромиси. Предлага да ходим в Италия. Попринцип много искам да отида във Флоренция примерно, но ще искам да разгледам всички музеи и забележителности, а не ми е това идеята за меден месец. Знам, че ще му е криво в самолета, ама той сега като не иска да отидем на някоя по екзотична дестинация, като нямаме повод съсвем ще ме отреже. Disappointed Relieved Иначе днес отивам в Арети, където уж им е дошла половината нова колекция. Стискайте палци да намеря моята рокля Simple Smile

# 595
Момичета, тези от вас, които си смениха фамилията след брака, може ли да ми обяснят как става смяната на лична карта и шофьорска книжка и къде още, освен в банката и при работодателя трябва да си представя новите документи? Трябва ли да изчакам да си получа новата лична карта, за да информирам банката и фирмата, в която работя, или трябва да ги уведомя преди това?

Ивайла, стискам палци за роклята Simple Smile

Колкото до изнервянето на ситуацията преди сватбата - при мен последната седмица беше наистина напечено, защото трябваше да се хвърчи на 100 места. Хем бях вече в отпуск и пак си беше стрес, но ...дръжте се, след това всичко се успокоява.

# 596
  • София
Ако си ползвала 2 дни отпуск за сватбата, трябва да представиш веднага копие от акта за брак.
С неговия оригинал и едно копие отиваш в районното и сменяш лична карта и паспорт, ако имаш. Когато личната карта е готова, отиваш в КАТ за смяна на СУМПС. Ако имаш МПС-та на твое име, трябва да смениш и талоните им.

Аз съм от почти 1 час в КАТ и пред мен има 50 чакащи.
Имам адското желание да извадя автомат и да ги гърмя наред.
Всеки път е така, а три от гишетата изобщо не работят.

# 597
Змия, благодаря ти за бързия отговор.
Очаквам и аз големи опашки. Поне КАТ ми е близо до работа и мога да отскачам. Само не знам, ако си пусна личната карта с нормална поръчка, която май беше за един месец, ако отида чак след месец в КАТ, дали няма да ми друснат някоя глобичка?
Иначе 2 дни отпуск за сватбата не съм ползвала. Канех се да питам, но явно съм закъсняла. МПС-та нямам на мое име.
Само личната карта и старата шофьорска книжка ли трябва да нося там? Най-смешното е, че шофьорската книжка ми е точно САМО за красота и за пълнеж в портфейла, ама щом трябва да я сменям, неа начин.

# 598
  • София, България
И аз ей сега отивам в КАТ да сменя талона на колата...

Хър, за банките, първо си вземи новата лична карта и после отивай при тях да сменят данните. Simple Smile Ти през това време все още си си законно със старата фамилия по документ за самоличност. И той си е валиден, докато не вземеш новия Simple Smile

За КАТ - и медицинско!

След издаването на новата лична карта, чак тогава започва да ти тече срок 1 месец да си смениш и книжката. Simple Smile Така, че не, не е проблем да си я направиш обикновена поръчка.

# 599
Фъстъче, много благодаря за разясненията. Simple Smile

Тфюю, пак медицинско. Аман, бе, Блейк, както казва Джена.

Общи условия

Активация на акаунт