Сватба 2018 - XII част

• 43 049
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Ами така е. Макар че има някои пера от бюджета, които колкото и да искаш не можеш да ги имаш на по-ниска от определена цена.
Мисля, че ние се движихме в разумни граници и нямаше нищо прекалено скъпо, нито прекалено евтино.
Например и моята рокля, и костюма на мъжа ми бяха съвсем изгодни като цена. Там нямаше никакво изхвърляне а'ла на гол тумбак чифте пищови. Аз даже и бижутата си спестих. Единственото ми специално закупено бижу за сватбата беше украсата за коса ( и брачните халки). С обувките можеше да бъда по-разточителна и да си взема резервен чифт по-удобни, защото наистина няколко дни след сватбата още имах болки и изтръпнали пръсти. За сметка на това мисля, че дадох излишни пари за пробни гримове, след като гримът в деня на сватбата се оказа най-несполучлив. Уж исках да постъпя разумно, презастраховайки се, но ето че понякога нещата стават каквито си щат, каквото и да правиш. Притесненията ми относно халката пък се оказаха безпочвени. Нося си я без всякакъв проблем и не ми стиска, както се опасявах. Явно е въпрос на свикване.

Уейстед, добре ти седят миглите. Явно като си знаеш, че са изкуствени, си имаш някакви предразсъдъци. Но поне според мен изгледжат съвсем наред и не личи отдалеч, че не са твоите. Защото съм виждала крайно очебийни гледки на зле поставени изкуствени мигли. Уж за красота направено, но изглежда по-скоро гротескно, отколкото естетично.
Скрит текст:
Абе, аз много да не приказвам, че не знам като си видя снимките с размазания грим в близък план, дали няма да се уплаша от себе си. Няколко души ми казаха обаче, че ако се бях гримирала сама, сигурно нямаше да имам подобни проблеми. А аз точно от недоверие в себе си, реших да се доверя на професионалист...

# 721
  • Варна
Тук сме се събрали разумни хора. Не мисля, че някой се е хвърлял на разточителни сватби. Мен също ме дразни това преувеличение на цените, като кажеш "сватба". Всичко може да се направи и с малко, важното е хората да се забавляват. Не съжалявам, че съм дала малко отгоре за изнесен ритуал - получи се като във филмите и после казаха, че сватбата ни е била много романтична и стилна. Simple Smile
Сега обаче ме вълнува друго - какво да изберем за сватбено пътешествие. Засега сме се насочили към Италия. Аз съм ходила в Рим един път, ММ никога. Единият вариант е Сицилия от А до Я /там и на кумата й се ходи и май ще е по-весело да сме заедно/, другият е Амалфи и района и третият - Милано, езерата и т.н. Някоя има ли лични впечатления или разкази от първа ръка? Simple Smile

# 722
  • София
Милано, Верона, Комо, Гарда, Изео сме ги обиколили.
В Рим бих казала, че не съм била, защото един ден не се брои.
Амалфи и Позитано са в списъка с чакащи.
В Сицилия не съм била.

Ако мога с нещо да съм полезна, свиркай.

# 723
  • Beyond the stars
И украса за колата нямахме, всъщност ММ беше вързал едни жълти балони с усмивки, които много ми харесаха  Grinning И си бяхме с нашата собствена кола.
Като цяло под 4000 ни излезе всичко.

Гледах в темата за булките на 2019, цената на Краси Ламбов (оператор, Варна, онзи с веселите клипчета) 3500 за 10 часа  Crazy Shocked Еми сори, ама никаква логика. Не кран, не дрон.. ами Колин Фаръл трябва да ми докара.  Mr. Green

# 724
Тук сме се събрали разумни хора. Не мисля, че някой се е хвърлял на разточителни сватби. Мен също ме дразни това преувеличение на цените, като кажеш "сватба". Всичко може да се направи и с малко, важното е хората да се забавляват. Не съжалявам, че съм дала малко отгоре за изнесен ритуал - получи се като във филмите и после казаха, че сватбата ни е била много романтична и стилна. Simple Smile
Сега обаче ме вълнува друго - какво да изберем за сватбено пътешествие. Засега сме се насочили към Италия. Аз съм ходила в Рим един път, ММ никога. Единият вариант е Сицилия от А до Я /там и на кумата й се ходи и май ще е по-весело да сме заедно/, другият е Амалфи и района и третият - Милано, езерата и т.н. Някоя има ли лични впечатления или разкази от първа ръка? Simple Smile
Аз съм била в Рим, определено е град който трябва да се види, а другият месец заминавам за Милано.. мога да ти споделя по-късно от там впечатления Simple Smile

# 725
gpym4e - в Рим съм била 2 пъти. Веднъж за 6 дни и веднъж за 3. Много има да се види. Пълнят ти се очите накъдето и да се обърнеш - то не е история, не е чудо. Чак се чувстваш един такъв малък и незначителен. В един момент даже може да се пренаститиш от архитектура. Хубавото е, че основните забележителности са ситуирани в т.нар. античен център на града и с доза добра ориентация и много ентусиазъм, може и пеша да си се обикалят. Има метро, за съжаление само 2 линии, и не винаги спират достатъчно близо до забележителностите. Доколкото разбрах проблема с метрото е че където и да копнат - хоп артефатки... та така, хубаво особено вечер на площад Свети Петър пред Ватикана - има нещо мистично и романтично в това място (ако игнорираш спящите бездомни) Simple Smile. Ако имаш въпроси други за там съм на разположение.
За другите 2 дестинации - не съм била  Simple Smile

# 726
gpym4e, много зависи как си представяте пътешествието ви, за да знаем какъв съвет да ти дадем за дестинациите. Била съм навсякъде без Сицилия (другия месец и там ще покрия) и мога да споделя опит, но кажи дали предпочитате повече музеи, природа, храна (аз съм foodie, затова за мен си е напълно основателна причина да отида някъде) Simple Smile

# 727
  • София
Друмче, важното е да решите какъв тип пътуване искате. Хубаво е, че вече сте решили поне коя да е държавата.
Ако искате история - освен Рим бих препоръчала Флоренция, изумително място е. Към тях можете да добавите Пиза, Портофино.
Ако искате планинска природа - определено езерата в Северна Италия са вашето място.
Ако искате море и красоти - Позитано и Амалфи.
Венеция е романтично място.

Искате да обикаляте или да го карате спокойно?

# 728
Ние бяхме за Св. Валентин в Милано - общо 5 дни. Всички ни казваха как са прекалено много и да си набележим и други дестинации, които да обикаляме, в Милано можело и 1 ден само да останем, то само една катедрала имало там... Еми не ни стигнаха 5те дни. Но наистина много, много зависи кой какво търси и за какво отива. Ние обичаме да ходим в музеи например и дори сме се заканили, че ще се върнем, за да доразгледаме това, за което не ни остана време... Simple Smile

# 729
  • Варна
Не си падаме по типа почивки "спане и басейни".  Обичаме да обикаляме и да има от всичко по малко - и история, и природа, и кулинарен туризъм. Музеите са ми интересни, но рядко посещавам повече от 1-2 /поне първия път/, защото предпочитам да усетя живота на дадено място. Засега съм си харесала "Сицилия от А до Я". Била съм за един ден там до вулкана Етна /от Малта с ферибота/ и доста ми хареса. Голям остров е и затова се запалих по обикалянето там. Както казах, в Рим съм била /веднъж спечелих екскурзия за двама от едно телевизионно предаване/. Не ми се виси по опашки, за да видя пак Ватикана, така че Рим отпада. Чувала съм прекрасни неща за природата на Северна Италия. Има я съчетана с Швейцария напр. и също ми допада като дестинация.

# 730
Друмче, аз съм влюбена в Италия, заради нея още 7-ми клас се запънах и влязох да уча италиански в гимназия. Grinning В Рим, както и други момичета са посочили, е невероятна история и ако искате да гледате забележителности, ще ви хареса. От друга страна обаче, като всяка столица, е пълно с бежанци и разни други хора, които предпочиташ да не срещаш. В Сицилия не съм била, но ми е мечта, най-вече Таормина. Амалфийското крайбрежие (включая о-в Капри, Позитано, Соренто, Равело) е ПРИКАЗНО и си заслужава дори 10 пъти да отидеш. На Капри можете да се качите на седалков лифт, който минава над приказна зеленина, лимонови дръвчета и необятно море (леле, като се сетя, ми иде да драсна веднага натам). Милано е чудесен град също, Дуомото е една от най-красивите сгради, които съм виждала, там като цяло са съсредоточени в центъра повечето от забележителностите. Езерата си струва също да се видят... Общо взето мисля, че с Италия няма как да сбърка човек, независимо Северна или Южна. Simple Smile

# 731
Не си падаме по типа почивки "спане и басейни".  Обичаме да обикаляме и да има от всичко по малко - и история, и природа, и кулинарен туризъм. Музеите са ми интересни, но рядко посещавам повече от 1-2 /поне първия път/, защото предпочитам да усетя живота на дадено място. Засега съм си харесала "Сицилия от А до Я". Била съм за един ден там до вулкана Етна /от Малта с ферибота/ и доста ми хареса. Голям остров е и затова се запалих по обикалянето там. Както казах, в Рим съм била /веднъж спечелих екскурзия за двама от едно телевизионно предаване/. Не ми се виси по опашки, за да видя пак Ватикана, така че Рим отпада. Чувала съм прекрасни неща за природата на Северна Италия. Има я съчетана с Швейцария напр. и също ми допада като дестинация.
по това което си споделила мисля, че Сицилия или района на Амалфи ще са най-подходящи.

# 732
[video][/video]
Оо много сте писали, после ще ви чета. Знаете ли дали 2 дни отпуск по закон трябва да се ползват веднага след брака  или просто представям бележка на работодателя и мога да ги ползвам по-късно.
   Аз мойте си ги взех  2 седмици след сватбата  и нямах никакъв проблем . Даже не съм и питала никой

# 733
Подкрепям Змия - Флоренция си заслужава мнооого. Аз съм била на практика там и обиколих цяла Италия. За мен лично Милано е един от най-скучните градове, в които съм била по целия свят. НО! ... лично мнение. Имам приятели, които ходят всяка година и го обожават. Венеция е красива също, но зависи по кое време, защото е фрашкано с туристи и през някои месеци каналите миришат. Рим е много красиво, фрашкано с туристи, но си заслужава. Аз лично ако пак отида в Италия бих избрала Рим и Флоренция, както и винарските региони и селца, но там като за меден месец не знам как е.

# 734
  • София, България
В Рим съм била само. И всяка година ходя на ски в Северна Италия. Алпите са прекрасни! Ако може да съчетаете така, че да ги видите и да се разходите макар и в ниските частни си заслужава отвсякъде.

За нашата сватба бяхме определили бюджет 10000лв за 90 човека и си го постигнахме изцяло. Не сме го надхвърляли. Но... Това е като си правих сама поканите, украсата ми е от Алиекспрес и сама си я изработих.... Simple Smile Просто зависи колко е решил да се охарчи човек. От някои неща не сме пестили изобщо - ДЖ и халките. За мен са най-важните неща.

Общи условия

Активация на акаунт