Сватба 2018 - XII част

• 42 697
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Хър е права, важно е да се информираш как точно работи човекът отсреща, за да няма разочарования. Ние предварително бяхме уточнили на нашия фотограф, че не можем да правим чупки и стойки и ни е важно да хване суровата емоция. И точно това получихме... За далеч по-малко от 3 бона. Joy (Да го препоръчвам наред освен?)

Змия, сравнението с пътешествието не е удачно обаче. Ние попътувахме доста, преди да решим да вдигаме сватба. И двете емоции са чудесни, и двете си струват. Колко си струват, зависи от това колко е свидлива булката.

Още един глас "за" миглите, макар по принцип да не нося. 4-5 снопчета ми се отразиха чудесно и изобщо не ги усетих.

# 706
Аз също бих препоръчала миглите на "снопчета", стоят доста по- естествено от цяла лента и вероятността да ти се разлепи въпросната лентичка в ъгълчето на окото я няма. Така или иначе, важно е да се постави качествена мигла, с качествено лепило, от достатъчно кадърни ръце. И, ако никога не си носила, задължително проба преди събитието, за да видиш как ще ти понесат. Няма да ти затворят окото, напротив- отварят погледа и го правят доста по- изразителен, но наистина е важно да се поставени добре, че съм виждала плачевни резултати на няколко пъти.

# 707
Ух, само аз ли мисля, че тези на снопчета стоят някак странно и разделено на самото око... Grinning

Ето ги моите на снопчета, не съм ги усещала, не са ми дразнили очите, но така и не ги възприех напълно. Иначе после махането лесно.

Скрит текст:

# 708
Хър е права, важно е да се информираш как точно работи човекът отсреща, за да няма разочарования. Ние предварително бяхме уточнили на нашия фотограф, че не можем да правим чупки и стойки и ни е важно да хване суровата емоция. И точно това получихме... За далеч по-малко от 3 бона. Joy (Да го препоръчвам наред освен?)

Змия, сравнението с пътешествието не е удачно обаче. Ние попътувахме доста, преди да решим да вдигаме сватба. И двете емоции са чудесни, и двете си струват. Колко си струват, зависи от това колко е свидлива булката.

Още един глас "за" миглите, макар по принцип да не нося. 4-5 снопчета ми се отразиха чудесно и изобщо не ги усетих.

Оооо ако знаеш колко съм говорила. 100 пъти им казах преди сватбата, че не искаме позьорски и нагласени снимки, че непринудените са ни по-важни, че мъжа ми не обича да се снима и че емоцията на събитието ни е 100 пъти по-важна. И понеже те започнаха да обясняват как ако изпуснели влизането на младоженеца при булката трябвало на ново да го повторим ние казахме, че няма как да стане! Това беше проговорено. Аз им казах, че искам да си изживея сватбата и че те просто трябва да заснемат това нещо. Накрая при последния ни скандал просто ми заявиха, че това им бил начина на работа.

# 709
Много зависи от миглата, за това казах, че е важно да е качествена, за да бъде максимално естествена, има значение и самата власинка, и колко косъмчета имаш поставени в снопчето и как самото снопче е поставено на клепача. Аз винаги съм ги предпочитала пред лентата, макар и с нея да може да се постигне що- годе естествен резултат.
Уейст, при теб мисля, че и ъгъла на снимане е допринесъл за тази отчетлива видимост на мигличките. На живо едва ли се е забелязвало по този начин.

# 710

Ина, явно ви е бил аджамия ди джея. Или пак нещата опират до предварителни разговори.
Моите родители искаха да изпеят две песни, на които имат плей-бек. Съответно при разговора с ди джея, му казах за това тяхно желание. Момчето първо попита във какъв формат са песните и ме помоли да му дам седмица предварително дисковете, на които са записани, за да види ще тръгнат ли с неговата техника. И ако не тръгнат, да намери начин как да ги пусне.  Именно, за да избегне гафове на момента, се сети да направи това, за което му благодаря. Подходиха много професионално и той, и водещата. Просто винаги си личи когато един човек знае какво прави.

Нямахме голям избор откъм ДЖ-и  в нашия град и оставих ММ да направи като се има на предвид че е ходил по мнооого сватби с баща си да снимат и е видял как са ДЖ-ите,също доста хора бяха доволни от него,не знам защо така направи.Водеща  за ритуалите и 3-4 живи песни ни води и изпя бивша учителка по музика на ММ,справи се страхотно жената,но тя ни беше и като гост,макар че не остана цяла вечер и пари не ни взе.До сега не е била водеща никъде,камо ли на сватба,беше намерила думите от някъде ритуалите и всичко,останахме много доволни.Тя също се оплака от ДЖ-я,не я слушал кога ще са ритуалите,пускал каквото иска и т.н.Явно не ни е бил на късмет точно този.

# 711
  • Варна
wasted, много добре ти е гримът.
Аз двата дена бях при различна гримьорка и всяка ми сложи миглите, които си ползва. Мен не ме бива да избирам такива неща и им се доверих, но си носих в чантичката лепило, ако се наложи да оправям нещо. Само не исках да ме гримират под окото, освен малко спирала, защото се потя най-много на лицето и главата и се размазвам точно там. Затова нямах никакви проблеми с грима.

# 712

Оооо ако знаеш колко съм говорила. 100 пъти им казах преди сватбата, че не искаме позьорски и нагласени снимки, че непринудените са ни по-важни, че мъжа ми не обича да се снима и че емоцията на събитието ни е 100 пъти по-важна. И понеже те започнаха да обясняват как ако изпуснели влизането на младоженеца при булката трябвало на ново да го повторим ние казахме, че няма как да стане! Това беше проговорено. Аз им казах, че искам да си изживея сватбата и че те просто трябва да заснемат това нещо. Накрая при последния ни скандал просто ми заявиха, че това им бил начина на работа.

Ами ето, събрали сте се недоволни, сега е моментът да пуснете няколко жалби едновременно, а не само оплаквания в интернет. Успех!

# 713
  • София

Явно съм свидлива.
Аз сравнявам с пътувания, друг може да обръща парите в ремонти, жилища и т.н.
Личното ми мнение е, че се хвърлят безумни пари за маловажни неща.

# 714
Оо и аз съм свидлива булка... никак не ми е ОК да дам 100 лева за едно пикливо букетче от 4-5 цветя за колата. И булчинския букет ми се струва скъп - пак 100 лева... Това саизлишни пари и както казва сестра ми "след време никой няма да помни салфетките, цветята и колата, а ще се помни приятната атмосфера и забавлението, което не се купува с пари".

# 715
  • Варна
На мен букетът ми излезе 35 лева, поръчах го на агенцията. Затова бях писала, че някои неща е хубаво да се поръчат от едно място, накрая излиза златно от 5 места, че и губиш време да ходиш да ги взимаш.
Змия, и на нас така ни каза една приятелка - не правете сватба, отидете на Малдивите. Но пък на мен ми остана хубав спомен, а на Малдивите има плажове, тук също мога да си лежа, ама безплатно. Не мисля, че празненството е нещо маловажно. Вие сте си отдавна с твоя и деца си имате, но за мен това беше първият ни съвместен проект, така да се каже. Сами си планирахме и организирахме нещата и покрай сватбата още повече се опознахме и  сближихме.

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 14:40 от gpym4e

# 716
Съгласна съм за безумните пари. Цялата сватбена индустрия е безкрайно раздута предимно защото има хора, които са склонни да плащат откачени цени за излишни неща.

Това не значи, че е кофти или безсмислено да си направиш празник с любимите хора и да се порадваш на бялата си рокля, купона и на хубавите снимки Simple Smile)) С малко бюджетиране и здрав разум се постига и ти остава незабравим чудесен спомен.

# 717
Една сватба може да се направи и с по-малко пари, стига разумно да си разпределиш бюджета. Защо да даваш 5 лв за покана, като може да имаш за 1-1,50 прекрасна (която така или иначе гостите ще заврат по чекмеджета или ще изхвърлят). Защо да избираш рокля за 3000, като има изключително красиви и под 1000? Аз лично дори бижута не съм си купувала специално, имах си прекрасен комплект с камъни от абитуриентската и всъщност сложих само обеците. От много неща може да се спести, стига човек да проучи и да не хвърля пари на първия търговец, който е надул десетократно цените само защото е СВАТБА. Аз лично държах да си имам тържество, което да запомня, защото пътуване може да се направи винаги, но специалния ден го имаш веднъж (ако си щастлив да уцелиш половинката от първия път, че някои повтарят и потретят Grinning ).

gpym4e, благодаря ти, не ми беше лош гримът, просто може би съм си представяла друго и затова не се възприех изцяло. Simple Smile

# 718
  • Beyond the stars
И друг път съм го писала - гостите помнят партито и храната/алкохола. Всичко друго, може някоя дама от гостите да отбележи колко добре е украсата, ама никой не му остава спомен какви точно са били салфетките, поканите се забутват по разни шкафове...
Единственото за което не спестихме пари беше DJ и водещ  и фотограф. Покани нямахме- само сайт, украсата по масите беше няколко стръка във вазичка, роклите ми двете общо нямаха 200лв  Blush
И голяма част от нещата правих сама. Ами много весела сватба се получи, както се бъзикахме после - сватбата, която си заслужи хаштага.
Та и пари за Венеция останаха  Mr. Green Mr. Green Че и аз в хотели и билети меря нещата  Grinning

# 719
  • София
Изобщо не съм имала предвид да не се прави сватба, а да се мисли кое е наистина важно.
Украсата на колата според мен е прекрасен пример за нещо, от което няма никаква нужда.
Нашата сватба излезе 5000 лева, 1000 от които са за подаръка за кума. Още около 1500 дадохме за транспорта с кораба и нашите и на родителите ми нощувките. В тези 5 хиляди са включени и халките, алкохола, храната, украсата - с две думи абсолютно всичко.

За наше съжаление ние нямахме шанс за следсватбено пътуване, но по принцип не се спираме.

Общи условия

Активация на акаунт