Сватба 2018 - XII част

• 42 702
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
И аз това се чудя....За Църквата знам, че се носят по-рано халки, бокал вино и каквото там трябва, ама за ритуалната кой се предполага да ги занесе и кога Grinning
За миглите - доколкото разбрах от гримьори, миглите отварят окото и го правят по-изразително. Аз съм била с косъм по косъм и не можах да ги изтрая. Но на пробния ми грим ми сложиха на снобчета и въобще не ги усещах, а и се махат елементарно после.
За това с фотографите и видеото просто нямам думи! Как може да нямаш елементарна съвест и да прибереш една камара пари от хората, а да им набуташ боклук?! И моят съвет е да сигнализираш КЗП, от лични наблюдения мога да кажа, че институцията все пак работи. И в НАП да подадеш сигнал, те са длъжни да отидат на проверка, а като отидат най-вероятно ще открият доста неща.

# 691
  • Beyond the stars
В нашата ритуална влизат родителите, лелята и фотографите и редят всичко 10тина мин по рано. Фотото си снима детайли. Канят гостите и накрая вас.

# 692
Във Варна ритуалната зала е много смотана хахах. А ние ли трябяа да си носим документите в общината? Нали пнщината е делегирала праомощията по сключване на граждански брак на съответните длъжностни лица... ще се карам вече ако се наложи такова нещо. Аз съм си купила и химикал за подписването, но ако не ми трябяа щв си го взена за изнесения ритуал.
Ние на подписването в ритуална зала сме поканили само родиелите си, сеатра ми, брата на приятеля ми и половинките им. На мен първоначалната ми мечта беше точно за такаяа сватба... после ще се почврпим някъде.

# 693
  • Beyond the stars
Документите не се занимаваш, химикалът на повечето места не разрешават външни.
Явно презумция зс симпатично мастило GrinningGrinning

# 694
Много кофти това с фотографите. Трябва да има начин да дадат свестни записи. Не знам обаче дали няма връзка с техниката, на която се пускат записите. Наш познат каза, че се е наложило заради формата на флашката, която са му дали, да си купи нов по-модерен телевизор, защото на стария не тръгвала. Да не би проблемът на remark да е от подобно естество?

Честно казано и аз малко се изненадах защо нашите фотографи поискаха да им платим в края на вечерта, след като после ще чакаме месец, че сигурно и повече да си видим снимките и видеото. Наши приятели бяха споделили, че чак седмици след сватбата са си доплатили. Всъщност това не е проблем, даже по-добре да знаем, че вече не дължим нищо. Но все си мисля, че доплащане е редно да има, когато си получил готов продукт. Иначе всичко е на честна дума и добро доверие, при положение, че даже и документ не се издава. В нашия случай разчитам, че фотографите се познават с родителите ми, даже отстъпка ни направиха от цената, та...мисля, че по отношение на работата са коректни. Но ако не ги познавах, щях да съм на тръни и аз. Защото реално имаме само една бележка за капаро от 100 лв. Малко кофти впечатление направи този, който заснемаше с видеокамерата, че беше по гумени чехли и с плажни гащури. Разбирам, че му е било жега на човека, ама почти всички без изключение го коментираха, че не се е облякъл прилично, а се вижда на доста от любителските снимки Simple Smile)

Ди, направи си пробен грим и ще разбереш стоят ли ти добре изкуствени мигли и дали ти понасят.
Аз, добре, че не сложих, че си представям при това търкане на очната линия, какво ли щеше да се случи и с миглите.

Ами не е от такова естество. Говорим за 2 големи плазмени телевизора, 2 лаптопа и 1 настолен компютър, на които дисковете са пускани. Пробвахме ги в нас и родителите ни ги пробваха в тях. Навсякъде едно и също (тези дискове, които изобщо работят). Просто качеството на записа е много ниско.

# 695
  • Варна
По-рано ли ги носим или? Имам някакъв спомен, че те ни подават халите, което значи, че ние трябва предварително да им ги дадем?

Всичко им давате отпред на вратата на Ритуалната, преди да влезете. Отваряте и шампанското. Един фотограф отвън на двора се правеше на разпоредител и ми вика: " Вий ли сте булката от без петдайсет? Не? А... не може да влезете. А къде вий младоженецът?"
Днес си пуснах докумените за нова лична карта и паспорт. Дори не ми искаха удостоверението за брак - автоматично влизаш в системата им.

# 696
Remark,  а нямате ли подобна бележка и тя не може ли да бъде използвана пред КЗП в бележката има и сума, която им даваме и която остава да се плати, както и подписи

Не, нямаме такава бележка. Нищо не ни дадоха.

П.С. Моята рокля беше от Арети и беше божествена Simple Smile

# 697
Разгледах им сайта на тези. Честно казано, от някои фотографии малко ме досмеша. То хубаво снимки сред природата, ама на някои просто отдалеч си личи, че е имало кърпене. Иначе не мога да си представя младоженци, кацнали на камък сред морето в напълно спретнат вид, или пък идеално сресани сред пясъчна буря.

Виждам, че има и някаква мода са се снима роклята на булката, окачена на някой прозорец или направо метната на абажура. И все се чудя защо. Или аз нещо сбърках, че не провесих булчинската си рокля върху щорите...

# 698
  • Beyond the stars
Аз им викам - обесената рокля Grinning
Не съм имала аз фотоси вкъщи, ама фотогтафката много ми се смя, че не искам да си беся роклята.
Вероятно, за да се хване цялата в пълния й блясък се прави.

# 699
Имаше го тоя момент при мен с роклята ахаххаха,при ММ не е имало такива работи сигурно, защото този беше нов при мен и си кара с тези неща за окачените рокли(моята беше окачена на пердето,то беше червено и през него печеше слънце стана готино),беше ми снимал обуЩата в градинката на един камък обрасъл в мъх сред цветята Grinning

# 700
Здравейте, момичета,
Цяла година само ви четях и ви се радвах. Аз също съм от булките на 2018 година и моята сватба беше април. Реших да се регистрирам и да коментирам фотографите, защото и нас ни снимаха Димитър Дардов и екипа му. Първоначално им се доверихме без проблеми. Изглеждат истински професионалисти. Само че когато си получихме материалите и ние имахме сходни проблеми като тези, които описвате - изпуснати кадри, лошо качество ня дисковете и еднотипни снимки, сякаш така, че на тях да им хареса това, което снимат и после просто да си го качат на сайта за реклама. Бяха ни снимали много детайлно украсата, което реално на мен не ми трябва. А истинската сватба я нямаше. Може да стават за рекламни снимки, но не и да снимат сватби. Баща ми искрено се ядоса и на записа и на снимките. Каза, че ще ходи да се разправя с тях, но аз го спрях просто защото вече нямаше смисъл. Той беше ядосан, защото не бяха заснели един много интимен момент между нас двамата.
Просто ако е възможно ги избягвайте тези фотографи и видеооператори

# 701
Мен не са ме снимали как се приготвям. Не исках и добре, че нямах такива желания. Иначе, щях да се изнервя съвсем. Обаче мъжа ми са го снимали, защото нали тръгнаха от него. Дет' се вика, т'ва рокля, прическа, грим...за мен са толкова нормални неща. От сън си ставам готова за сватба.
И аз ходих в МВР вчера да си подам заявлението за новата лична карта. Много любезни тези държавни служителки, да им се не надява човек. Едни милии, усмихнати. Браво, имаме напредък значи.

Момичета, наистина съжалявам за разочарованието ви от фотографите. Но според мен е добре тези неща да се обсъждат предварително с тях. Така, както виждам има два типа фотографи. Едните правят репортажна фотография и видео ( каквито са нашите) и заснемат общо взето нещата, както се виждат на прима виста, като само на фотосесиите ти казват как да застанеш, другите правят нещо като леко режисиран филм и младоженците трябва да си падат малко артисти, че да се получи както трябва. Иначе поне на мен ми изглежда леко нелепо да те вкарват в някакъв неприсъщ за теб сюжет, особено ако не ти идва отвътре да чупиш стойки и физиономии.
Например, при нас имаше един момент с фотографите, в който разбрах, че идеята им е да отразят нещата такива, каквито са, без да ги пудрят излишно. Жената, която ни прави украсата беше попитала кога щели да я снимат ( тя искаше да се направят снимки на масите, преди да са сложени бутилките с безалкохолното примерно, защото не изглежда особено издържано).  Като предадох на фотографа питането му, той ми обясни, че на него целта му е да отрази сватбата такава каквато е, а не да прави рекламни снимки на агенцията за украса. Ако хване някакъв интересен детайл, ще го снима, но той е там заради събитието, а не заради всички дреболии, свързани с него и едва ли не да трябва да гласи и пренарежда масите, че да не хване някоя минерална вода, която да разваля визията. В крайна сметка, те и гостите са видели масите чак когато са били заредени с напитки и храна, така че това е бил реалният им вид.
 Надявам се все пак да има някой-друг кадър, на който да се вижда украсата, защото наистина си заслужава да се запечата. Много си я харесахме.

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 10:56 от Анонимен

# 702
  • Варна
Гафове с фотографите винаги има. Нашият се беше разсеял и пропусна хвърлянето на букета. После помолих племенницата ми пак да го хвърля и тя да го хване, че да има снимка. Иначе и да снима тортата му напомних.
А на диджея трябваше да му напомням да пусне 2-3 хора, въпреки че предварително сме говорили за музикалната програма. Сценарии писах, списъци със забраненени неща и пак пусна Слави с "Назад, Калино"... и на Криско "Жега". Както каза братовчед ми: "Правят си каквото искат" Laughing Но гледах да не се ядосвам на дреболии, а хората сега ми разказват колко им е било забавно.
А помните ли, че обсъждахме дали да им правите сватбено меню. Ами ние си говорихме да си поръчат нещо от менюто на ресторанта, но след като 3-ма гости не дойдоха, пратих порциите им на масата на персонала и дори агентката с изнесения ритуал остана още и се повесели и стана супер. А май наистина винаги има такива гости, които не идват, обикновено без да предупредят.

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 11:07 от gpym4e

# 703
Нашият ДЖ,бяхме му приготвили флашка с няколко избрани песни.Той цяла вечер не можал да я отвори,повтаря по два три пъти една и съща песен.Пълна скръб честно казано.

# 704
Ние нямахме такива, които изобщо да не предупредят. Но имаше такива, които ни казаха по-малко от ден преди сватбата, че няма да могат да дойдат.
Иначе за това, че трябва да има куверти за фотографите и водещите с мъжът ми бяхме единодушни.
Тези хора, особено фотографите, са били с нас от сутринта. Няма как да ги държим гладни и жадни. Освен това, ние толкова ги харесваме и тях, и водещите, че за нас са вече като приятели и съответно, за нас беше удоволствие да споделят трапезата ни. Само дето, предполагам, че от работа едва ли са успели да седнат спокойно и да опитат от всичко.

Ина, явно ви е бил аджамия ди джея. Или пак нещата опират до предварителни разговори.
Моите родители искаха да изпеят две песни, на които имат плей-бек. Съответно при разговора с ди джея, му казах за това тяхно желание. Момчето първо попита във какъв формат са песните и ме помоли да му дам седмица предварително дисковете, на които са записани, за да види ще тръгнат ли с неговата техника. И ако не тръгнат, да намери начин как да ги пусне.  Именно, за да избегне гафове на момента, се сети да направи това, за което му благодаря. Подходиха много професионално и той, и водещата. Просто винаги си личи когато един човек знае какво прави.

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 11:09 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт