Сватба 2018 - XII част

• 42 810
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Момичета я дайте някой акъл за сватбения грим. Като цяло не се гримирам и имам опасения, че ако ми сложат мигли очите ми ще се затворят. От друга страна пък няма да ми е завършен грима без хубави мигли (каквито аз нямам природно). Сестра ми и гаджето й днес кумуват на техни приятели и като видях булката направо ме заболяха очите... не знам тя как. Изглежда сякаш миглите й всеки момент ще се отлепят и също леко притворен клепач...

# 676
  • София, България
Моите два дена ги ползвах Четвъртък и Петък, сватбата беше в Петък Simple Smile

Ди, аз не рискува с мигли. Много се чудих, но ми се струват много неестествени. Виждала съм и тия където се слагат мигла по мигла и пак не ми стоят естествено.

# 677
До КЗП и ние сме стигали, бяха бързи и адекватни (не очаквахме, ако трябва да съм честна Grinning ). Ние видео нямахме, както съм споделяла и преди, а фотографът е колега и приятел на мъжа ми, категорично отказа да му плащаме, само му поехме куверта и двете нощувки.

Ди, щом не се гримираш, пробвай първо с едни мигли, за да видиш как ще ги чувстваш. Аз си купих и сама си сложих и от втория път се получи добре. А на самия сватбен ден гримьорката ми сложи на снопчета и не ми допаднаха особено, стояха си на снопчета и върху самото ми око. :/

# 678
Само ще вметна, че 2700 лв за мен като клиент е абсолютно ненормална цена. Без да влизам в разговора какви са разходите на фотографа и квалификациите му, просто никога не бих ги дала. На добрите снимки много държах и ги получих за два пъти по-ниска сума, доколкото лаишкото ми око може да прецени.

# 679
  • Хасково
Е прочетох ви и направо ми стана лошо Sad Нашите фотографи са точно Дардов и екипа му. И се съобразихме с тяхния график, за да запазим дата за сватбата. А сега направо ми се реве Sad  Мен ме дразни, че са еднотипни и не вкарват много въображение, но това, че са екип от 4ма човека 2фото+2 видео ни спечели.  На сватбата на наши приятели изглеждаха много добре като екип от страни. И приятелите ни после бяха доволни... силно се надявам, да сте изключение и поне да ви дадат работещи дискове, ясно е, че времето назад няма как да се върне

Последна редакция: ср, 29 авг 2018, 22:18 от Ivayla_

# 680
Е прочетох ви и направо ми стана лошо Sad Нашите фотографи са точно Дардов и екипа му. И се съобразихме с тяхния график, за да запазим дата за сватбата. А сега направо ми се реве Sad  Мен ме дразни, че са еднотипни и не вкарват много въображение, но това, че са екип от 4ма човека 2фото+2 видео ни спечели.  На сватбата на наши приятели изглеждаха много добре като екип от страни. И приятелите ни после бяха доволни... силно се надявам, да сте изключение и поне да ви дадат работещи дискове, ясно е, че времето назад няма как да се върне

Ами искрено съжалявам. Да, създават добро впечатление. И нас така ни подлъгаха. Повярвай ми броят на екипа не им помогна да заснемат сватбата. Всички снимаха едно и също. И просто имам 5 момента, снимани от различни ъгли... Което не ме грее много. Когато дойдоха в нас ми загубиха час за някаква измислена и позьорска фотосесия, от която имам минимум 100 кадъра. Но как поздравяваме гостите си, родителите си, забавлението в ресторанта, нищо такова няма. А за дисковете направо ми се плаче - първо, че когато гледаш тези, които работят на голям телевизор качеството е толкова лошо, че не може да различиш физиономиите на хората. Познаваш ги само по дрехите. Ако можете сменете ги на време! Ако не - искайте договор поне!

# 681
  • Варна
Ди, и аз не се гримирам, но имах и двата дни мигли. За 15 мин свикнах с тях, а и ми отвориха окото. Придават завършен вид. Едните са за многократна  употреба,  другите са снопчета и падат с разгримиранено. Вторите са по- удобни.

# 682
  • Beyond the stars
И аз бях анти мигли, ама даже и за постоянни се замислих след сватбата. Снопчетата поне моите, бяха супер нежни и нетеатрални.. Не ми тежаха и свикнах бързо. Слагахме ги два дни преди сватбата, за да свикна.

# 683
Много кофти това с фотографите. Трябва да има начин да дадат свестни записи. Не знам обаче дали няма връзка с техниката, на която се пускат записите. Наш познат каза, че се е наложило заради формата на флашката, която са му дали, да си купи нов по-модерен телевизор, защото на стария не тръгвала. Да не би проблемът на remark да е от подобно естество?

Честно казано и аз малко се изненадах защо нашите фотографи поискаха да им платим в края на вечерта, след като после ще чакаме месец, че сигурно и повече да си видим снимките и видеото. Наши приятели бяха споделили, че чак седмици след сватбата са си доплатили. Всъщност това не е проблем, даже по-добре да знаем, че вече не дължим нищо. Но все си мисля, че доплащане е редно да има, когато си получил готов продукт. Иначе всичко е на честна дума и добро доверие, при положение, че даже и документ не се издава. В нашия случай разчитам, че фотографите се познават с родителите ми, даже отстъпка ни направиха от цената, та...мисля, че по отношение на работата са коректни. Но ако не ги познавах, щях да съм на тръни и аз. Защото реално имаме само една бележка за капаро от 100 лв. Малко кофти впечатление направи този, който заснемаше с видеокамерата, че беше по гумени чехли и с плажни гащури. Разбирам, че му е било жега на човека, ама почти всички без изключение го коментираха, че не се е облякъл прилично, а се вижда на доста от любителските снимки Simple Smile)

Ди, направи си пробен грим и ще разбереш стоят ли ти добре изкуствени мигли и дали ти понасят.
Аз, добре, че не сложих, че си представям при това търкане на очната линия, какво ли щеше да се случи и с миглите.

# 684
Момичета я дайте някой акъл за сватбения грим. Като цяло не се гримирам и имам опасения, че ако ми сложат мигли очите ми ще се затворят. От друга страна пък няма да ми е завършен грима без хубави мигли (каквито аз нямам природно). Сестра ми и гаджето й днес кумуват на техни приятели и като видях булката направо ме заболяха очите... не знам тя как. Изглежда сякаш миглите й всеки момент ще се отлепят и също леко притворен клепач...
Вземи си възможно най-естествените и не драматични изкуствени мигли. Дори в опаковката да не изглеждат нищо особено, или да си помислиш че със или без тях гримът ще е еднакъв, не е така. Ако са възможно най-тънките и леки, няма как да ти затварят окото, а напротив Simple Smile

# 685
За видеото,моя свекър е оператор и снима сватби и други поводи.Най-търсения в града.Избрахме най-добрия от колегите му,но ММ пак не е доволен,защото иска да е перфектно (той също снима) на мен ми е все тая ,защото не разбирам много много детайлите.Там имахме доста голяма отстъпка за двама оператори.Фотографа също най-добрия за нашия малък град.Пак познат,но тук отстъпка нямаше.ММ пак не е доволен защото не харесва обработката как я прави фотографа и си ги взехме и в суров вид.Аз не съм много доволна от нашите снимки,съвсем обикновени,без много разчупване,не знам защо  се получи така,пък и по време на цялата сватба нямаше как да се сетя да кажа направете ми такава снимка или онакава.Правих каквото ми кажеха и всичко мина като миг.Нищо здраве да е,ММ ще обработва всичко сам и така.При което скоро няма да си гледам сватбата,защото моя хубостник искал да минело време от събитието,че тогава да го гледаме.Все пак от годежа мина 1 година и половина,но видеото и снимките още не ги е направил. Grinning
Така че внимавайте с избора,гледайте да са познати или поне на ваши познати,ние дадохме капаро и ММ е доплатил в деня на сватбата,когато са отишли сутринта при него.Но все пак ни бяха познати и са работили с свекър ми и ММ.

Аз мигли не съм слагала.Моите са големи и без спирала,но все пак имах такава.По принцип не се гримирвам и за повод и не знам ако имах изкуствени мигли как бих се чувствала.Сигурно щях да откача Grinning

# 686
  • Хасково
Remark,  а нямате ли подобна бележка и тя не може ли да бъде използвана пред КЗП в бележката има и сума, която им даваме и която остава да се плати, както и подписи

# 687
  • София
Четейки за проблемите със заснемането, се радвам, че нямахме такова. Имам прекрасни снимки от телефоните на близките ни.
А 3 хиляди лева са половината пари за едно пътуване за двама до някоя екзотична дестинация, което за мен е много по-значимо от няколко снимки.

Ди, ако все пак имаш прилични собствени мигли, можеш да има направиш ламиниране. След него с база и спирала отгоре миглите изглеждат много добре.

# 688
Няма да правя пробен грим и за това се чудя, но може да си купя наистина мигли и да ги пробвам на подписването. Хвана ме нерва онзи ден и си начоплих цялото лице и сега приличам на  пубер... Дано да го оправя за оставащите 15 дни.
Хубавото е, че нямаме сифилис хахахах (не че сме имали съмнения), но докато ни вземаха кръв казвам на мъжлето "виж каква ми е чиста кръвта, няма сифилис в нея".
Днес ще вземем копията на ЛК на кумовете и утре отиваме до ритуална зала. А в деня на подписването как става това с халките, чашите, шампанското, химикала хахах. По-рано ли ги носим или? Имам някакъв спомен, че те ни подават халите, което значи, че ние трябва предварително да им ги дадем?

# 689
Няма да правя пробен грим и за това се чудя, но може да си купя наистина мигли и да ги пробвам на подписването. Хвана ме нерва онзи ден и си начоплих цялото лице и сега приличам на  пубер... Дано да го оправя за оставащите 15 дни.
Хубавото е, че нямаме сифилис хахахах (не че сме имали съмнения), но докато ни вземаха кръв казвам на мъжлето "виж каква ми е чиста кръвта, няма сифилис в нея".
Днес ще вземем копията на ЛК на кумовете и утре отиваме до ритуална зала. А в деня на подписването как става това с халките, чашите, шампанското, химикала хахах. По-рано ли ги носим или? Имам някакъв спомен, че те ни подават халите, което значи, че ние трябва предварително да им ги дадем?

Ние писахме само имената и егенетата на кумовете в декларации ли бяха не помня за подписването на брака които се носят с медицинските в общината.Халки,чаши,шампанско,кошница с късмети и т. бяхме сложили в една торба заедно  с почерпките за ритуалната и ги прибрахме в сватбената кола в багажника.Преди да влезем в ритуалната се дават,аз не помня как е станало не съм се занимавала аз,май свекъра или свекървата или лелята на ММ,нямам си и на идея,важното беше че като влязох бяха там Grinning Химикал си имаше там,не знам дали се носи .

Аз тези изследвания ги пропуснах,медицинското ми го направи личния лекар за 10 лева и не съм ходила никъде.Поне знам че ММ няма ходих с него по кабинетите Grinning(не че съм се съмнявала де)

Общи условия

Активация на акаунт