Сватба 2018 - XII част

• 42 841
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,

Бих искала да попитам миналите булки, колко алкохол купихте. Ние ще сме на 95 човека мислим да вземем : 50 л. бяло вино, 30 бутилки уиски. 18 бутилки водка , 30 л ракия и 12 бутилки червено вино. Мислите ли ,че ще стигне? Сватбата ще е на 15.09.2018. Извинявайте, ако темата е дискутирана вече, но нямам време да чета.

# 616
Мен ме инструктира управителя на ресторанта по 300 мл на всеки гост, тъй като има деца и жени, които не пият. Simple Smile

# 617
  • Beyond the stars
Вълшебство, съвсем ще се побъркам да те мисля с корема Grinning а и аз не ти трябвам, аз много мрънкам, но ще оцелеем някак си. Аз сега съм казала на мъжа ми, ако иска, да се оплаква на хората, че трябва да лети толкова много часове до Пунта Кана и да гледа как ще му се смеят на проблемите. Grinning

Най много някое гражданче на Пунта Кана да се пръкне Grinning

По самолетите разни електронни и бездомни не дават ли да се пушат? Не съм се замисляла Wink

# 618
Здравейте,

Бих искала да попитам миналите булки, колко алкохол купихте. Ние ще сме на 95 човека мислим да вземем : 50 л. бяло вино, 30 бутилки уиски. 18 бутилки водка , 30 л ракия и 12 бутилки червено вино. Мислите ли ,че ще стигне? Сватбата ще е на 15.09.2018. Извинявайте, ако темата е дискутирана вече, но нямам време да чета.

Прекалено много са.

# 619
Ооо, ама много ви се моля, господинът ще плажува в Доминикана, пък ще мрънка за едни кирливи цигари. Жив да го оплачеш. Grinning Sunflower, стягай го! Grinning

Ей, откога се каня да пусна една песен, която много харесах (разбрах за нея от едно булчинско предаване по ТЛС). За момичетата, които искат да танцуват с баща си, специално за този повод е писана:

https://www.youtube.com/watch?v=Pg8Z69B6RFQ

Излишно е да казвам, че се размазвам от рев всеки път, в който я чуя.

# 620
Вълшебство, съвсем ще се побъркам да те мисля с корема Grinning а и аз не ти трябвам, аз много мрънкам, но ще оцелеем някак си. Аз сега съм казала на мъжа ми, ако иска, да се оплаква на хората, че трябва да лети толкова много часове до Пунта Кана и да гледа как ще му се смеят на проблемите. Grinning

Най много някое гражданче на Пунта Кана да се пръкне Grinning

По самолетите разни електронни и бездомни не дават ли да се пушат? Не съм се замисляла Wink

И аз на това гражданче се надявам. Grinning
За електронните цигари и той се чуди и ще пита негов приятел, който скоро ходи там и пуши електронни цигари, та се надявам да има такава възможност, че каквито сме и двамата, бързо ще си припомним предсватбеното напрежение. Grinning

# 621
Здравейте,

Прекалено много са.

Според вас, кое да намаля ?

# 622
  • София, България
Здравейте,

Прекалено много са.

Според вас, кое да намаля ?

Определено са много!
За 90 човека ние взехме следното:
30л. Ракия
12л. Уиски
12л. Водка
Виното и бирата ни влизаха в куветите неограничено, но надали са изпили повече от 10л. вино.

# 623
  • Beyond the stars
И според мен е много. Покрай мен водка почти никой не пие, та тя ми се струва излишно много. Първо преценете какво се пие основно, няма смисъл от всичко да има количество като за цялата сватба. Според мен минимум на полвина трябва да се смъкне всичко. Още повече сигурно има и жени и непиещи в тази бройка.

# 624

Ние бяхме 105 човека и като занесохме алкохола, ни казаха, че сме се приготвили за руска сватба Satisfied

Имахме 40 литра ракия, 20 литра уиски, 50 литра вино - бяло и червено и 120 бири.
От тях останаха 30 литра ракия, 9 литра уиски, доста червено, няколко бутилки бяло вино и десетина бира. И ние мислехме да вземем водка, но се оказа, че само някои от гостите обичат, които всъщност пият и уиски и предпочетохме само това.
И на нас ни казаха по 300 мл на човек, а при нас се падаше над 500 мл твърд алкохол. Според мен махнете изцяло водката, освен ако някой от гостите изрично не държи да пие точно това

# 625
  • София
Е, нека има малко водка де, някои само това пием. Grinning

# 626
И ние май сме прекалили с алкохола. 30 литра вино (бяло и розе), като половината розе ще е за изнесения ритуал. Водка имаме към 25 литра. Ракията ми се струва, че е неизчерпаем ресурс. Напълнили сме 24 бутилки с нашите си етикети, но в кухнята ще остави туби с ракия, ако се наложи да се допълва. Може би татко ми и мъжЪТ са купили и уиски, ама вече съм в много голям вихър и нищо не питам. Аз и без това ще пия чаша вино... Чудя се какво шампанско да вземем. Исках Трастена, но вече не го виждам в онлайн магазините

# 627
Аз не пия алкохол.. много рядко мога да се излъжа така на повод да пия нещо. Дори притеснението ми беше, че в Ритуалната зала и в църквата ще ни карат да пием. В Ритуалната успях да контролирам кума колко вино ни наля и малко се насилих, но го изпих. Всички, които знаят, че не мога да пия, се учудиха, че успях. В църквата попът дава на мъжа ми да пие вино и му казва да отпие 3 пъти, но да остави и за мен и аз тихичко му казвам да ми остави малко, с идеята, че не знам сега мен колко ще ме карат да пия, а попът после ми подава бокала на мен и ми казва "Хайде сега ти пий колкото искаш", но това го чухме само аз, мъжът ми и кумовете и избухнахме в смях, тъй като и тримата знаят каква голяма пиячка съм... Grinning В ресторанта ни посрещнаха пак с вино и аз този момент го бях забравила и на видеото се смях какви физиономии правя първо като видя чашата с вино и второ диджеят като казва, че трябва да го изпием до дъно... Е, опитах се, но не успях и казах, че не мога и дадох чашата на мъжа ми, там вече ми се смяха всички. Grinning За цялата вечер си налях половин чаша вино и не я изпих.
Гледам какви литри вино предвиждате и се сещам, че баща ми отговаряше за виното и май ми каза, че е взел 100 литра и не остана кой знае колко. Мисля че повече от половината се беше изпило, но да не излъжа сега. Ракия имахме 21 бутилки, мисля. Водка бяхме взели 12 литра и сигурно около 10 останаха, но мъжът ми пие основно това и се е изпила вече. Уиски взехме 7 бутилки и там останаха 4 и нещо май май. От ракията не се сещам колко остана.
Всичко това беше за 100 души. Наистина е много индивидуално, зависи какви са предпочитанията на гостите. Забравих да кажа, че бира бяхме оставили да си поръчват в ресторанта, че имахме гости, които основно бира пият, но не сметнахме за необходимо да внасяме и бира. После гледах колко са си поръчвали, бяха над 100 бири, ако не се лъжа, че отдавна хвърлих бележката.

# 628
  • София
Ние с кумата заедно не можахме да изпием бутилка 330мл. розе, така че не си само ти не можеща да пиеш Simple Smile
По въпроса с развалените приятелства, аз също загубих близка приятелка заради ината на мъжа ми да не каним приятели, а да сме в тесен семеен кръг. Но си мисля, че след като можеш да загърбиш приятелство от 14г. заради едно "подписване", явно толкова държиш на приятелството.

# 629
Ние взехме 35 литра ракия, 40 бутилки розе и 40 бутилки бяло вино, мисля, че това прави по 28 литра на вид вино, и също ще вземем 20 бутилки уиски. При нас само тези неща се пият, а и не искаме да смесваме много видове алкохол. 150 човека сме и даже на моменти се притесняваме дали ще стигне, понеже сме били до сега на сватби със същите хора и винаги е продължавало до 6-7 сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт