Сватба 2018 - XII част

• 42 820
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • София, България
Не са 7ep productions. Не знам дали е редно да им споменавам името и дали не е против правилата на форума.

Разбирам ви, но така реално не помагате на никой от форума Simple Smile На мен ми е все тая, аз вече си имам снимките от сватбата. Но реално коментарът ви и включително нашите коментари са въздух ... не помагат на никой.

Пуснете жалба до КЗП, дайте телефона, както сте се свързали с тях, предполагам ще направят разследване на случая. Тези не са вчерашни, много добре знаят как да измамят и други след вас Simple Smile Може да не са 7ep, защото те вече не работят, но вероятно са с друго име.

Ние нямахме договори с никой, но от ресторанта и фотографа получихме бележки за капарото, а ДЖ дори не ни иска капаро.

# 661
заплашете ги и с Господари на ефира, те може и да са по ефективни от КЗП

# 662
Не са 7ep productions. Не знам дали е редно да им споменавам името и дали не е против правилата на форума.

Разбирам ви, но така реално не помагате на никой от форума Simple Smile На мен ми е все тая, аз вече си имам снимките от сватбата. Но реално коментарът ви и включително нашите коментари са въздух ... не помагат на никой.

Пуснете жалба до КЗП, дайте телефона, както сте се свързали с тях, предполагам ще направят разследване на случая. Тези не са вчерашни, много добре знаят как да измамят и други след вас Simple Smile Може да не са 7ep, защото те вече не работят, но вероятно са с друго име.

Ние нямахме договори с никой, но от ресторанта и фотографа получихме бележки за капарото, а ДЖ дори не ни иска капаро.

Благодаря на всички за съветите. Най-вероятно ще се обърнем към нужните институции. а може би и към Господари на ефира. Ще споделя името им, за да не се подведат и други момичета. Видях, че има дами във форума, които са мислели да ги наемат. Казват се Дардов и Video-style. Много те омайват първоначално. Говорят ти и ти обещават страхотни неща. Показват ти красиви фотосесии. Дори на сватбата се държат добре. Само че сега, след 4 месеца това, което имаме, са неработещи дискове, лошо отношение и изпуснати ключови кадри.  Когато ги попитах защо не са заснети тези неща ми се отговори, че е трябвало да кажа, че искам да ги заснемат и това вече беше тавана. Аз съм ги наела, за да снимат сватбата ми, а не това, което те преценят от нея. Това не е само мое мнение, а на всичките ми близки. Доста сме разочаровани.

# 663
  • София
Не че нещо, но и Господарите не са толкова велики, колкото се изкарват по телевизията и аз и други съфорумки сме споделяли в различни теми, че много внимателно си избират по кои сигнали да работят. Wink

Иначе съм го чувала фотографа, познато име ми е. Мисля, че мои познати във фб са качвали негови снимки, но не съм имала близък досег с него, явно и Слава Богу.

# 664
Не че нещо, но и Господарите не са толкова велики, колкото се изкарват по телевизията и аз и други съфорумки сме споделяли в различни теми, че много внимателно си избират по кои сигнали да работят. Wink

Иначе съм го чувала фотографа, познато име ми е. Мисля, че мои познати във фб са качвали негови снимки, но не съм имала близък досег с него, явно и Слава Богу.

Да, за съжаление си права за Господарите. Подбират си сигналите.
А от Дардов правят доста от стандартните фотосесии - зеленина, пози и т.н. Но самата сватба, която искаш реално да си припомниш след 10 години, просто не могат да я заснемат. Няма кадри от дома ми с гостите, от дома на мъжа ми с гостите, има заснети хиляди детайли (обувки, чаши, украси и т.н.), но от ресторанта има заснети 6 песни, а те стояха 5 часа уж да снимат в ресторанта - от 7 до 12 часа. И даже се разсърдиха, че от хотела са им сервирали да ядат в малката конферентна зала (която беше отсреща), а не с гостите. А това се наложи просто защото нямаше места. И от хотела ни увериха, че това е редовна практика.

# 665
И аз щях да посъветвам за Господари на ефира. Възможно е да си подбират сигналите, по които да работят, но според мен те получават много сигнали и, ако се захванат с всички, не знам колко часово предаване ще трябва да правят. Според мен избират големи финансови измами, някакви личностни унижения и случаи, които заплашват животи. Това са само предположения. Simple Smile

# 666
  • София, България
Да, Господарите отдавна не са това, което бяха. И може би е нормално, толкова много сигнали. И за доста сериозни сигнали са търсени, но без резултат. Относно КЗП аз съм имала два пъти допир с тях и двата пъти реакцията им беше много адекватна. Мисля, че си вършат работата, просто като всяка институция мааалко по-бавно. Пусни си жалба до КЗП и до НАП, че не издават бележки и се надяваш да имаш успех. Simple Smile

# 667
Здравейте,
Нашата сватба мина и беше наистина невероятна Simple Smile
150 души в София, беше незабравимо.
За съжаление имаме много големи проблеми с фотографа и видеооператора. Наехме ги от Пловдив, уж препоръчани. 2700 лв. за снимки и видео с дрон, чакахме 4 месеца да се обработят кадрите и първо, че не си изпълниха сроковете и второ - това, което получихме беше ужасно. Изпуснати ключови кадри, с дрона са снимали само някакви покриви и панорамни снимки (а за този дрон доплатихме 200 лв.), част от дисковете  не работят, обвинения от тяхна страна и нагло отношение. Когато поискахме поне дисковете да ни сменят (пробвахме ги на 3 компютъра, не сме аборигени), те казаха, че при тях са пробвани, работели и нямало да ни ги сменят. Толкова сме разочаровани. Все пак това ще ни остане от сватбата. Да не говорим, че ни накараха да платим цялата сума предварително, а дори нямат регистрирана фирма. Ние искахме да подпишем договор, но те казаха, че нямали такава практика.
Някой имал ли е такива проблеми и как е процедирал?

:O :O :O Jesus Christ. Не бях чувал за толкова лошо изпълнение до сега, хаха. Трябва да се направи нещо по въпроса, заради такива "колеги" цялата ни фотографска гилдия изглежда зле в очите на хората. Аз самия снимам сватби, тази година започнах да се занимавам с това след като дълги години снимах каквото и да е друго и отказвах да се занимавам със сватби. То се оказа, че е готино всъщност.

# 668
  • София
2700 лв нормална цена ли е?
Ако е така, аз съм шокирана Shocked

# 669

Ами когато ние избирахме имахме предложения от 900 лв. до 6000 лв. и предпочетохме средното положение. Говорим за видео и фото.

# 670
  • Хасково
Оо много сте писали, после ще ви чета. Знаете ли дали 2 дни отпуск по закон трябва да се ползват веднага след брака  или просто представям бележка на работодателя и мога да ги ползвам по-късно.

# 671
  • София
Оо много сте писали, после ще ви чета. Знаете ли дали 2 дни отпуск по закон трябва да се ползват веднага след брака  или просто представям бележка на работодателя и мога да ги ползвам по-късно.

По закон са в деня на брака и следващия ден. Или първите работни дни, ако бракът е сключен в почивен ден.
А дали на практика можеш да ги вземеш в други дни, зависи от работодателя ти. На мен категорично ми казаха, че не може.
Затова се разбрах с прекия ми шеф неофициално един от двата дни да го ползвам друг път.

# 672

Ами сравнително нормална цена е - да. Много неща се взимат под внимание за ценообразуването при фотографски услуги. Като започнеш от амортизация на техника ( Х пари наем на ден, това че човека притежава техниката не значи че не е дал хиляди за нея), цена на час за фотографа (колкото повече опит има и по-богато портфолио - толкова повече взима), транспортни (може и да е от същия град дори, но това не значи че не пътува до и от сватбата и м/у всичките локации за деня (освен, ако не го возите)), след което има обработка. Там може да таксува на кадър, на час, етц. В общия случай може да му трябват 2-3 дни да обработи снимките, ако няма НИКАКВА друга работа, което при сватбените не е много често особено в сезона. Когато имаш сватби back to back, през ден, през уикенд - може да отнеме до месец - два, да имате финални кадри. Много колеги предлагат дигитални сваляния от онлайн галерия до края на времето, което също струва пари, макар и малко. Това, което още (реално) предлагат и принципно влиза в цената е правата над принт за снимките. Навсякъде по света всички себеуважаващи се фотографи взимат пари и за това. Така, че цялостно 2700лв. е доста нормална цена за сватбен фотограф над средна класа. Би трябвало да свърши доста добра работа. Simple Smile

# 673
  • Хасково
Благодаря, Змия Simple Smile

# 674
  • Beyond the stars
Офф ужас. Ние имахме проблеми с флашката със снимките, фотографката ни реагира мигновено, въпреки че при нея не е имало драма. Качи ни ги за сваляне, имаше желание веднага да ни ги прати на нов носител, какъвто ние изберем.. И изобщо беше супер мила, а грешката миже и да беше в нас, щото сложихме флашката първо на смарт тв-то и той преформатира нещи Blush
Та такова отношение е недопустимо за мен, още повече пък съчетано с ниско качество и изпуснати кадри.
КЗП вършат добра работа като цяло, НАП също много харесва напоследък сватбения бранш, дето бая неща минават под масата. Wink

Общи условия

Активация на акаунт