Домакини 66/ Чест е не да попаднеш в рая, а да те изгонят от ада

• 62 650
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Ех, Лейди, на кого да завиждам повече- на големите или на младите? Супер разходки сте си спретнали.

# 106
  • София
Привет, момичета! Hug
МА КО, SOFIA, ЛЕЙДИ, благодаря ви за пожеланията към моите християнчета.
ЛЕЙДИ, знаеш ли тази руска песен? Колко хубаво е казано! Ще дойдат децата, с тях ще преминем през детството, младостта, гарите и пристанищата...Ще дойдат внуците и с тях всичко ще се повтори отново.
Обичам те живот! Толкова мило си разказала за вашата разходка в разширен състав. Hug

# 107
Привет и от мен,ние също се завърнахме от леко гости и почивка на хладничко.
Фло да са живи и здрави внуците. Радвам се че играчките са се харесали.Ето това ми дава стимул да плета,като се купят и паричките отидат в сметките на други дечица.Човек с голяма сърце си.Kissing Heart
Калинка  прекрасна разходка и покупки сте направили....
Хубаво нещо са разходките,ето ние се заредихме пак,научих нови неща покрай плетките,приятна компания и красива природа....А на връщане-водихме колона с булка. Grinning
Подхващам тая седмица пак задачите,после лютеничката и малко почивка пак в друга посока.

# 108
  • при късмета
Ха добър ден!
Калинче, страхотно място сте посетили, сигурно е много интересно. Браво на Кратун, че мисли и за ангажиментите си.
И аз се ориентирам вече към лютеница и краставички, ама за сега само се оглеждам.
Да ми припомните винен или ябълков оцет е по-добре за краставичките? Ще ги правя с фикса. Нещо се разваля времето и докато седим вкъщи да свърша нещо полезно Joy

# 109
Аз правя краставичките с винен оцет. Обаче са по старовремския  начин, разбирай без фиксове разни.

# 110
  • София
Аз правя с ябълков, но по стандартния начин. Тъкмо вчера направихме 30 буркана.
Имам си племеничките на гости на село и е веселба.
Поздрави за всички ви!

# 111
  • при късмета
Мерси, момичета! Имам спомен, че имаше значение. Не знам дали важи и за фикса, но с ябълков ще ги правя за всеки случай. За обичайния начин трябва да пътувам и влача всичко и на там и на сам и повече не си го причинявам

# 112
Добро утро!
С тая зимнина се размириса на есен..... Laughing Аз продължавам с моята сага с къпините Laughing Имам вече над 20л сироп и 10кг сладко без семки - остана само виното, а къпините не свършват! Иначе сложих кисело зеле. Тази седмица ще правя и лютеница.
Никога не съм правила торта Павлова, обаче си купих една кутия с 8 "гнезда" от меренг и сега чакам да ми дойде музата....
Фло не съм я чувала тази песен, но ще я потърся! Вероятно е от възраста ми - аз съм русофил Laughing
Усмихнат ден ви желая!

# 113
Изпратихме си гостите... Съвсем съм уморена вече.
Ще ви помоля за стиснати палци, ще летим тази вечер и близките две седмици ще сме напред-назад Wink Като докопам нет, ще пиша.

# 114
Смърфи Flowers Four Leaf Clover Лек полет и весело изкарване! Да си починеш Kissing Heart

# 115
  • София
Привет, момичета прекрасни!
ЛЕЙДИ, специално за теб. Я люблю тебя жизнь...

Този изпълнител - Сергей Волочков е от новото поколение. Едно време по радиото звучеше гласът на Марк Бернес.
Виждаш ли колко отдавна помня Wink
СМЪРФЧЕ, лек полет и меко кацане Hug
Хей, специалистките - ВАЛЕНЦЕ, МА КО, МАТИАТ - как се слагат краставички по старому и как по новому.
Да си призная без бой, никога не съм пробвала Embarassed. Е може пък да опитам под вашето мъдро ръководство. thumbsup
ПИСЕНЦЕ, какво плетеш сега?
Отивам да нагледам КПП-то ( кухня, печка пералня). Правя супа топчета - любима на внучките, че да не загори. Имам заявка за пържени кюфтета и пюре. По нощите изпекох чушки, та сега ще видя какъв фасон да им придам - пълнени с яйца и сирени, панирани или на миш маш.
Желая ви спорен ден!
Все да питам и забравям-SOFIA новичка ли е или си е сменила ника? Simple Smile

# 116
Значи завиждам на Лейди за къпинака и на Смърфи за поредното пътешествие!
Фло, стар стил на краставичките е по стандартната рецепта. Модерната е с фиксове. Аз точно вчера правих чушки. Пълня ги с леко пържени гъбки, пържен бекон, сирене, кашкавал(беше пикантен с лют червен пипер на шупли), извара, яйца. После запичам във фурната полети със зехтин. Като са готови им махам ципата, за да са и по вкуса на ММ.

# 117
  • София
Фло, по новому- с фикс на Йоткет, консервант, без варене. Идеално за апартаментско приготвяне на зимнина.
Стария начин е в буркани с оцет, вода, сол, захар,  копър.....и варене на бурканите за стерилизация. Аз предпочитам него.
Смърфи, лек полет!
Моите гостенки племенички цяла нощ не са спали и са си говорили с Мими.  заспаха ей сега.

# 118
Фло Kissing Heart
Вале Кратун току що се върна от "преспиване" при приятел - само дето сега си легна Laughing

# 119
Ех тия консерви... днес пак напазарих.Ще правя мармалад от сливи и ябълки.Купих една касетка към 10 кг сини сливи,ябълката пък е пълна с плод и е превита от него,едно чувалче лук си взех и  зелки.Grinning
Така де с колата сме,от там си взех поставка за кухненска хартия,за алуминиево фолио и за свежо съхранение,да видим кога ще мъча мм да я монтира.
Смърфи лек полет и чакам снимкиии.
Калинче хубаво ,че си далече.... та ще ти изпием иначе виното.
Фло краставичките с фикса се нареждат  и се заливат само с него горещ.Може и да се варят или не,а традиционния  задължително се варят бурканите....
Направих си едно много хубаво кремче за жегите... Кисело мляко  -4 кофички,4 пакета желатин и понеже го разтворих в компот от кайсии сложих на дъното по една кайсийка.Разбърках всичко и разсипах,от там в хладилника да се охлади. Heart Eyes
София е нов член на групата ни.
А плета коледни играчки между другите.Един коледен Рудолф.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт