Домакини 66/ Чест е не да попаднеш в рая, а да те изгонят от ада

• 62 659
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • при късмета
Добро утро!

Джейми, бързо да се оправя мъжа ти. Много е сериозно срязано сухожилие.
Писе, стискам палци, после да пишеш

Добре, че нашата госпожа не дава нищо задължително за лятото. Казва само да четат, независимо какво и да решават по някоя задача. И шефа от скитане не мога да го накарам да пише. Гледам това да упражнява, че краснописа му е основен проблем. Ама хич не си е дал зор и той.

Излизам, че нито котката нито рибите имат храна. Ще уморя добитъка вкъщи Joy
Гушки на всички Hug

# 136
Добър ден,благодаря за стиснатите палци.Минах без проблем,поне от първия път ми уцелиха вена .Положението е като преди три години,което ме радва.Правих ФА-цветна снимка на очите.А утре приготвяйте филийките с топъл хляб,от мен лютеничката ще е .Ако има желаещи за помагачи ,да идват.Stuck Out Tongue Winking Eye
Джей да пази ръката тмм,не да я натоварва.Поне две седмици до като зарасне ,нищо да не пипаааа.
И понеже пазаря много от Алито,имаме подарък от очи и разни неща за групата ни.Успях да придумам китайчето,та един голяяям пакет подарък имаме.

# 137
pisenxeto радвам се че е наред всичко и утре с лютеничката  успех, да няма проблеми.
ма ко тя и нашата за 2 клас не е дала , ама предвид че баткото пише и дребчо пише взела съм му този сборник
Скрит текст:
и решава от него по една две странички всеки ден. По старата програма имам за 2,3,4 клас от баткото,та мисля и следващите лета да ги ползва.
Лекаря е казал да я свива и опъва, уж слуша и съм все с него да следя и мърморя ( като една бъдеща свекърва Simple Smile ), утре пак е на превръзка в понеделник махат конците, до 29  трябва със сигурност да я пази но до 15 септември е болнични за по- сигурно.
Днес правя втори килограм малини по рецептата на Валето сироп без варене.

# 138
Добро утро!
Търся рецепта за лютеница с домат, чушка, патладжан и морков - тефтерите ми са в Бг...... Ако някой прави с тези продукти да ми напише съотношение моля.
Скапахме ги тия деца от учене Laughing Тук не са ги карали да правят преразказ, но пък ги карат да пишат разкази, поеми... Сега съм го емнала да чете Middlemarch - не му е интересна заради пространствените описания, но пък за разлика от съвременната литература е пълна с метафори, синоними... абе класика. За математиката системата е по-различна - още от начало започват да учат логиката на всички раздели, а с годините увеличават сложноста. Кратун приятно ме изненада с логическо мислене - давам му задачи от най-високото ниво - в началото започва да се цупи и дърпа, защото изглежда много сложно, но като се успокои и помисли, вижда, че с това което знае може да реши задачата. Но пък му трябват доста тренировки, за да "автоматизира" процеса, защото тук тестовете са за време - примерно дават 80 задачи за 1 час и трябва докато я види и да я реши - няма много бреме за мислене.
Джейми след операция върху сухожилие трябав да се движи, за да няма сраствания, защото ако се допуснат ще има ограничение в движението, но пък не трябва да има натоварване, за да не се разкъса отново.
Изчистих хладилниците, направих списъка за пазар, ей сега си изпивам кафето и хуквам!
Усмихнат ден ви желая!

# 139
  • при късмета
Тя и Писето размята едни лютеници отатък. Много е смела, като знае, че съм на 200 км. JoyJoy
Калинче, аз не слагам патладжан (тази година съм решила да има малко за разнообразие), но пък не мога да помогна със съотношението. Аз го правя едно към как ми дойде. И аз щях да питам колко патладжан да сложа, че да не му е много натрапчив вкуса. До тук съм взела 6кг. чушки, като ми остава да опека още 2. Мисля поне 10 да ги докарам, за сега пека, беля и прибирам във фризера докато ми остане време да я сглобя, че няма да е другата седмица май.
След малко като оправя чушките се захващам да направя на котката ново място да си чеше ноктите, че това, което направихме нещо не го ползва. За сметка на други места разбира се, които изобщо не са за целта. И 3 саксии направо ги унищожи, развъждам растенията на ново. Ще я вържа с каишката да стои по цял ден на едно място, значи

# 140
Ма ко аз ще правя малко количество лютеница и май ще бъде на принципа "проба-грешка" Laughing Когато аз имах котка установих, че си "чеше" ноктите, защото отдолу излиза новия нокът и тя трябва да помогне на стария да падне. Та направих си експеримент - в момента, в който я засека да "чеше" с нокторезачка махам връхчето на ноктите и тя докато се разходи и те паднат Laughing та така премахнах "чесалката". Супер съм доволна от този сайт/анг. вариант/ - само от там пазарувам за кучето и рибите. Разгледай котешката трева - ако имаш такава - няма да пипа другите саксии.
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/specialna_hrana_dobavki/koteshka_treva

# 141
Ма ко, дай снимки на това Чудовище на саксии!

# 142
  • при късмета
Мария, ето
Скрит текст:

Калинче, насях ѝ трева, даже похапва от нея. Това обаче изобщо не ѝ пречи да унищожава саксиите. Скача отгоре им, драска с нокти, дъвче ги. Калата така хубаво беше цъфнала, единия цвят го намерих прегризан и завлечен чак при обувките в коридора. Ей сега ще редактирам поста и ще опитам директна снимка да кача
Скрит текст:

# 143
Ма ко, тая хиена си живее и спи царски! Нашите котки обожават да спят в саксии с цветя. Хич не им се церемонят. И в градината се пльосват връз красотите на майка ми.

# 144
Хайде готови ли са ви филийките?Рано ,рано се оправихме ама благодарение на бабите съседки.Снощи са нарязали чушките и ние като отидохме майка беше сложила да се варят даже.9,30ч беше свалено и пътувахме към машината да го прецеди,в 13 ч беше готова лютеницата.Напълнихме я по бурканите,но две жертви имаше-пръснати буркани,та сега са омазани.Grinning
А аз не мога да вляза във форма от вчера,като парцал съм,та повече на мързел го карах.Бях главен дегустатор и пълних само буркани.Мм и майка се оправяха в бъркането.
Скрит текст:

# 145
О, екстра е!

# 146
Ма ко щях да пиша за котката,тая китка е опасна за нея да я яде....
Моята  котка,понеже е мързелива не ми пипа китките.А дворните имат си птички за гонене и китки само миришат.Grinning
Мария благодаря.

# 147
pisenxeto много добре изглежда лютеничката Simple Smile

Ма ко щях да пиша за котката,тая китка е опасна за нея да я яде....
Моята  котка,понеже е мързелива не ми пипа китките.А дворните имат си птички за гонене и китки само миришат.Grinning
Мария благодаря.
А моята - остана само една от 4-те е унищожител на цветя Sad харесала си е една саксия и всички са стъпкани за да лежи в тази конкретната, отделно едно бебе сукулентче не знам вече къде да го сложа за да не го изравя.
 В апартамента цветя освен едно коледниче и едно каланхое нямам ( не оцеляват) та сега се опитвам да опазя от котето училищните още 10 - на дни и си ги нося пак там.

# 148
  • при късмета
Писе, това всъщност не е кала, а спатафилиум. Все му забравям името и до сега рових, че да го видя. Аз така ѝ казвам. Имам още едно, което до тавана отива, за което също казваха, че било опасно, дори за деца и за котки конкретно също. Само дето шефа все в него се вреше, още преди да прочета, че било опасно, а беше на месеци, при опитите да пълзи. А предишната ми котка живя 14 години и с двете растения.
Аз знам, че котка или куче никога няма да изядат растение, опасно за тях. Да не са идиоти, инстинктите им са в пъти по-силни от нашите. С тази саксия предимно си играе и го къса, не знам дали яде от него. От една палма определено яде, предишната котка също я ядеше и сега развъждам още от нея. С предишната котка един приятел ми гледаше палмата, че вкъщи не оцеляваше.
Лютеницата е супер, както винаги.

Като чета, май не е само моята. Ще ограждаме цветята с огради с ток Joy

Щяхме да взимаме шефа днес, ама и днес щял да стои у баба си. Мъжа ми и той нямаше да е на работа, а отиде. Като се върне сме щели и в кухнята да слагаме мрежа. Там рядко отварям целия прозорец, само отгоре стои отворен, а и мрежата трябва да се сложи от едната страна, на две отваряеми крила. Измисли как да го направи, че мрежата да се сгъва по едното крило, като трябва да го отвориш и същевременно да се сваля цялата.
И пак ще трябва да мия прозорци, а тези са най-неудобните. Ще му възложа и това накрая, да види

# 149
Добър ден момичета прекрсни Kissing Heart
Ма ко страхотен палавник си имаш!!!
Писе както винаги ме прободе право в сърцето с тази тава!!!
Аз да се отчета - направени 4 буркана лютеница Laughing и 2 от уникаааааалната ми апетитка /ама тя е уникална с чорбаджийски чушки, пък тук няма и я правих с чили..../. Заведох детето на танци, а през това време мама събрала 2кг къпини, които са вече залети с водка, че да стават ликьор Laughing Сложих в марината 300гр шарена сланинка и "преточих" четирите кисели зелки Laughing Направо се скъсах от към количество LaughingLaughingLaughing Започнаха дъждовете и ще ми се скапят къпините - надвечер отиваме пак да берем, утре ако не вали пак, че да слагам и виното Laughing
Лека вечер ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт