Домакини 66/ Чест е не да попаднеш в рая, а да те изгонят от ада

• 62 895
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Лейди, искам да ти видя килера. Представям си всяко бурканче с цветен плат на капачката и увит с канап. Хубави зимнини!

# 151
  • при късмета

# 152
Мерси, Ма ко!

# 153
  • София
Привет, момичета!
Я да седна малко да попиша, че си изнесох лаптопа и ми е удобно.
У нас селското лято продължава . Сега чакам трите ми племенички пак и отново да побеснеят вкъщи. Много се забавляват , а и аз покрай тях. Не питайте как спим аз, Бубка и четири 13 годишни девойки в малката ни къщичка. Е, те не спят де, поне предния път изкараха без грам сън до 9 часа сутринта.
Ще ходим няколко дни из Родопите , на язовир Доспат както винаги, в една страхотна къщичка-бунгало. Разликата е, че ще вземем баща ми с нас този път. Той много обича планините, но поради ред причини от много години не е пътувал никъде. Мими и той се интересуват много от география, четат енциклопедии, тя му купува или му носи от библиотеката и двамата разискват всичко за природа, държави и прочие. Та вълнението сега е особено за тях двамата, че ще са заедно на това прекрасно място.
Аз напълнях доста, не се меря, че ме е страх, но си личи. Сега ще ги сваля отново , ще спра да ям сладко и всъщност ще го ударя пак на глад. Е тва е, да говори кой квото иска, има ли човек проблеми с метаболизма, малко да започне да се храни нормално, дори не много, нормално, хапва ли понякога сладко- айде, веднага лепва. А като съм на село вместо да отслабвам, става обратното- работя много, обаче и много огладнявам, много.
Не е драма, не са много килограмите качени, дрехите щом ми стават, но си се усещам и ми е криво.
Вчера бяхме на събор в едно село при леля ми, изкарахме си супер и си взех семена за едни селски цветя, които много харесвам и градината и е пълна, но не им знам името.  Наричам ги селски гербери, на такива ми приличат.
Сложих да пека любимото на семейството сладко от сливи във фурната с оцет.
Така, отчетох се подробно.
Джейми, как е твоето момче?

# 154
Вале, как сини сливи с оцет, бееее? Каква е тази селска техника?
И ще ти дърпам ушите! Как си напълняла? Я, да влизаш в релси! На Смърфи също съм ѝ го набрала! Наблюдавам я!

# 155
Добро утро момичета!
Тук днес е почивен ден.
Мако съвсем навреме с кафето!
Вале много, много ми е драго да те прочета! Точно така обичам сините сливи - с оцет, а не с лимонтозу!
Мария имаш развинтена фантазия Laughing Нямам мазе....а и лютеницата свърши Laughing Днес ще правя нова. Иначе джибрите, заготовката за ликьора и зелето са в остъклената къщичка, където мм си е направил импровизирана работилница/разбирай място дето да се усамотява/ и се бъзикам с него, че му е най-готино до ракията, виното и кацата със зеле Laughing Като нямам съдини/а и не ми се купува, че като почнем да се местим..../ чудих се в какъв стъклен съд да накисна къпините за ликьор и накрая измислих - имам 5л. стъклена ваза за цветя LaughingLaughingLaughing та сега там се гушкат къпини и водка, покрити с памучна, бродина салфетка и завързана с канап LaughingLaughingLaughing та има нещо от фантазията ти Kissing Heart
Сланинката си престоя в саламурата, сега се подсушава, след малко ще я овъртоля в подправки и праз - след седмица няма да има и помен Laughing
От новите риби едната гупа роди, но за сега има само две оцелели - имам и родилно, но мъжете в къщи решиха да оставят на природата нещата...
Усмихнат ден ви желая!

# 156
  • при късмета
Вале, звучиш страхотно, зарежи дертовете по килограми
Калинче, бях забравила, че ще се местите. Ориентирахте ли се вече? За рибите и аз знам, че бебетата трябва да са отделно. Оставиш ли на природата големите ще ги изядат мигновено. Братовчед ми преди гледаше много риби и все някакви бременни риби местеше.
С шефа пазарувахме, сложих да готвя и започвам да му стягам багажа. От 3 места ми повтарят да не му забравя банските, дано не ги забравя наистина.
За първи път ще лети и ми е много притеснено, ама гледам да не шашкам него

# 157
Мако аз от Бг мъкна такъмите си за аквариум Laughing и от там ми е "бременното" отделение. За следващата риба хич и няма да слушам мъжете! Ти можеш да си се шашкаш колкото си искаш, но за Шефа ще е забавление - казвам ти го от собствен опит с Кратун! Дори веднъж самолета не можа да излети, стояхме 2 часа на пистата, аз се спуках от притеснение, а малкия се забавляваше! Я сложи веднага банските!!! Laughing Не е голям кахър - винаги около плажа продават/това за всеки случай де/.
Не сме търсили квартира, че още не се знае кога ще ни събарят - така сме от 3години.... Laughing

# 158
  • при късмета
Така де, мъжете са за да слушат нас, а не ние тях Joy
Сложих банския. До плаж не знам дали ще стигнат, но сестра ми има басейн в двора.
И за шашкането си права, ама ми идва от вътре. Даже шефа ми направи реплика, че теоритично самолета можел да се разбие. Не знам от къде му е дошло на ума, не е от мен, много внимавам. Използвах всички статистически данни, че тези катастрофи са най-редки, че баба му лети няколко пъти годишно до там и т.н. и му казах да си помисли дали иска да ходи. Искането е по-силно. А страховете са си за мен Joy

# 159
Хайде сега докато сте на вълна зимнина да ми се посмеете.
Намачках килограм малини, сложих лимонтозу и захар и ги забравих в хладилника Rolling Eyes Та сега са без захар и вече ми миришат на джибри да ги хвърлям ли или мога нещо да сътворя ( за ужас на мъжа ми)?

Вчера ходихме да поливаме ( обикновено всеки ден ходим- да нахраним животинки, да оберем това онова и ако ще поливаме сме надвечер до към 20 да полеем и напълним всички съдове ( с капково сме).Сутринта съседа  в 6ч. затънал в неговия двор.Забравили сме да спрем сондата и цяла нощ поливала и минала през два двора в трети водата .Знае къде е бушона спрял тока и се обадил за знаем да не да има нещо за разваляне в хладилника.Та ходихме да пуснем тока и спрем водата.

Джейми, как е твоето момче?

На обяд махнаха конците.Сега има превръзка за още 3 дни и после ще я махаме и ще видим , добре се чувства.Ама и нищо не давам да прави.Ето преди малко мърмори че за риба му се ходело, риба след месец като се възстанови.

# 160
Джейми, имате си блато. Сега завъдете и охлюви, че да мирясате.
Лейди, уцелила съм с фантазията си.
Ма ко, детето го очакват само хубави емоции. Какво са едни забравени бански? Ще купят нови. Това да е проблема.

# 161
Джейми, имате си блато. Сега завъдете и охлюви, че да мирясате.
Не блато няма,  а  добре напоени зеле и праз, но те си обичат водата, притесненията бяха за на съседа който се обади че сме му поляли лозето, а сега да не се напука ама не било много наводнено.Охлюви не ме тревожат, но милиони малки жабки.... котката цял ден ги гони.

# 162
Джейми - прецеди малините, към сока сложи кило ракия/водка - готов ти е ликьора!!! Алкохола ще спре ферментацията. Ако искаш първо направи проба с 50мл Laughing
Ама защо слагаш предварително лимонтозу - аз знам, че се слага 10мин преди да свалиш сладкото от огъня.

# 163
  • при късмета
Джейми, не е за смях, ама ви стана смешно с жабетата. Котките поне ще се забавляват. За малините, не знам, Калинчето е дала идея
Мария, сестра ми е в предградие, макар и в голям град. Пазара на друго освен хранителни продукти си е цяла подготовка, тя е с 2 деца, значително по-малки от шефа.
Гледам новините и се ядосвам как искат да омаловажат отговорността на правилия пътя за катастрофата до Своге

# 164
Mako според мен, ако е вярно това, което прочетох, че автобуса се е движил с 54км/ч в порой, при ограничение 40км/ч за сухо време - отговорноста не е на този, който е правил пътя.....
Бог да прости!

Общи условия

Активация на акаунт