Домакини 66/ Чест е не да попаднеш в рая, а да те изгонят от ада

• 62 903
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Този, който е направил пътя, го е направил какъвто е. След това комисии, експерти и т.н. от различни ведомства са одобрили така направения път/подписали са купища документи/ и са го пуснали в експлоатация..... - та вината трябва да се търси при тези "експерти". Да, обаче в момента става въпрос за изплащане на купища пари и естествено те трябва да се намерят от някъде.....
Според мен докато продължава да е нормално скороста да се превишава с 5-10-15-20км, две-три бирички да са нищо - много мантинели ще са виновни за трагедии.....

# 181
  • при късмета
Днес в новините се появи още информация. Във фирмата днес е влязла прокуратурата. И местни готвят протест. Появи се и снимка на катастрофирал тир на същото място преди месец. Мантинелата него го е задържала. След катастрофата обаче не е възстановена по стандартите, а изправена, без цимент на стълбовете и хващано през болт колкото да стои права.
Днес и в центъра мантинелата удържа зил да не падне в реката.

Багажа на шефа е напълно готов,времето се оправи и ще го кандисвам да излезем

# 182
То е ясно, че във фирмата ще влезе - няма да влезе в Агенцията по пътищата я...от там пари няма да се видят Laughing Трябва някой да плати буквално - дет се вика "пари няма-действай".
Кога тръгва шефа?
Айде до скоро - отивам на ЕХО.

# 183
  • при късмета
Утре лети.
Не е само пътната агенция. Има отговорни в още няколко институции, ама на тях ще им се размине разбера се. Или най-много да уволнят някой и друг чиновник, а в затвора трябва да ги вкарват. Държавните институции усвояват много повече пари за пътища от  фирмите, които ги правят, затова и си затварят очите. Под репликата "за да усвоят едни пари, оставят хората да се трепят по пътищата" имах предвид всички вкупом.
Да кажеш после какво са ти казали

# 184
Прибрах се - б.о. Laughing сиреч без отклонения съм Laughing
В затвора евентуално ще е само шофьора, а пък фирмата правила пътя ще е осъдена да изплати обезщетенията. Друг няма да има пипнат - сиреч имаме конкретно виновен, имаме и кой да плати.....Пътя ще си остане същия......

# 185
  • при късмета
Браво за ехото!
Областния на София е погнал институциите. Иска да имат по-голям контрол, да не е съсредоточен само в агенция пътища и регионалното министерство. Набрал им е защото и той е подавал сигнали за този участък, а 10 месеца не го бръснат за слива. Каза и, че за друг участък е сигнализирал, при Елешница за Рилски манастир и половин час след излъчването микробус удря пак автобус точно там. Слава Богу не е тежка катастрофата и няма жертви. Колкото и да си прехвърлят отговорността, все пак този който еднолично се гордее с пътищата и само за тях натяква е бойко

# 186
Ladybird_  това е добра новина  Simple Smile
Гледах преди час новините на запис скоростта на опасния завой е   намалена на 30 km/h.
Ама след дъжд качулка.....
Никак не я  обичам тази част от лятото, започва вечер да се стъмнява по - рано , сутрин в обичайното за кафе време е тъмно, щъркелите още преди  седмица си заминаха, направо си чука есента на вратата.
Никъде не успяхме да отидем това лято, много планове имахме ... здраве да е .

# 187
Преди малко се прибрахме от карате - миналата седмица се прибрах без фарове, ама днес... то мръкна още в 8часа... скоро при нас ще се мръква в 4 след обяд.
Утре Кратун щял да има изпит за колан - сега го сервира Laughing

# 188
  • при късмета
Оф, вече дишам нормално. Майка току що сигнализира, че са кацнали, та вече съм наред. И с нова книжка се сдобих, взех си я днес от КАТ, че отдавна е било като съм я вадила, одъртявам Joy
Калинче, кратун за 8 кю ли се явява? Нали от скоро ходи на карате?

# 189
  • София
Поздрави от яз. Доспат

# 190
Айде, Ма ко, дишай вече!
Вале, приятно и на вас!

# 191
Вале пу, пу прекрасна Бояна!!!! Да имате страхотна почивка!!!
Мако колко време ще си имаш германче? Кратун се сдоби със син колан по шотокан карате до/само дето е 8 кю/!!! Обаче тук е доста по-различно от Бг /в Бг малкия 5г. тренира киокушин/. Тук децата до 16г. са разделени от възрастните и коланите за децата са по-различни/ама има и 2г деца Laughing./. След всеки изпит дават награда на детето - чертичка към колана, пък бил той и бял Laughing, но не дават кю докато не си го заслужи. Когато Кратун започна тук/преди около 2г./ още на първия изпит си взе червен колан и 10кю/червен колан има само при децата - при възрастните не/. Аз не знам каква е принципната разлика м/у двата стила, но сина каза, че нищо ново не е научил, а само катите били различни. След първия изпит му разрешиха да ходи и на една тренировка с възрастните - там дръпна доста/децата тренират само в сряда, а възрастните понеделник,вторник, четвъртък/. Днес си мислеше, че ще му дадът оранжев колан и 9 кю, но комисията реши, че е за 8кю и син колан. Абе не им схващам много системите Laughing Важното е, че Кратун е щастлив и нахъсан. Сега ще има да трупа чертички докато навърши 16 Laughing

# 192
Ех, Лейди! Така описа коланите, сини, червени, оранж, че се сетих каква кифла е Тод. Тук поне няма мърдане. Какъв му дадат, такъв ще носи. Без фантазия и импровизации.
Добро утро!

# 193
Добро утро и от мен!

# 194
  • при късмета
Добро утро!
Калинче, и мен ме изненадва тази система. И червен колан по принцип няма в карате и чертички.В таекондото е така. Червен колан се използва само на състезание да различава съдията състезателите на кумите.
Браво на Кратун за ентусиазма, често това е целта на изпита.
Иначе в карате-до са 4 стила. 2 от тях не са комерсиализирани и извън Япония на се практикуват, другите 2 са шотокан и киокушин и са много близки. Тук в едната федерация даже на състезания пускат киокушин състезатели чат пат, защото са в една.
Вале, приятна ви почивка. Прекрасни сте
Мария, дишам вече, даже вчера изпекох последните 4 кг. чушки за първата доза лютеница и 3 кг. краставички ме чакат за днес.
Та днес с това ще се занимавам.
Вио, как сте вие?

Изпивам си кафето и се хващам с краставичките, че сега като почне имам за някой и друг буркан повече от фикса, вземам още, после като направя втория идват малко и докато уцеля ще правя краставички 2 дни Joy

Общи условия

Активация на акаунт