Юлчета 2018 - тема 1

• 54 306
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Ние сме с Колийф и засега нямаме проблеми, пробвай да смениш лекарствата, ако не действат тези. И я буди, според мен на 3,5 най- много, зависи колко е голяма. Моя бебо го кърмя и дохранвам изправен, за да не повръща, също е мъка, но пък наддава доста добре.

# 181
Aз пък се притеснявам, че много е качил- 1,400. Но погледнах картона на баткото, той е наддал 1,600, а беше само на кърма.

# 182
И ние си усмихваме дакато спим само. Станал е голям мрънчо,само навън е кротък.като се разхождаме.На моменти и аз не издържам с това мрънкане и реване постоянно.Незнам дали е заради коликите,но с всеки изминал ден става по ревящ...

# 183
при нас- точно обратното.Бебка има по 7-8 хранения (изцедена кърма+Ам) по 120мл.След почти всяко хранене започва един рев,все едно не й стига.Педито каза в такива случаи да й давам вода.Да обаче с тази вода сега имам чувството,че й разширих стомаха.Вече рядко издържа с пауза от 3 часа,а водата която изпива за 24 часа е малко над  150 мл.Утре сме на консултация и ще видя колко е качила.За първите 45 дни малечка беше наддала 1240гр.и сега  имам чувство,че наваксва...в кой месеци се увеличават милилитрите млякото?Знам че е индивидуално,но все пак..В интернет не откривам почти никакво  инфо за разширен стомах при  бебе...уфф последните дни изпитвам вина,че постоянно греша .

# 184
Чистите ли нослетата с аспиратор? Морска вода ползвате ли?

# 185
Тд03, аз съм чела, че не може да се разшири стомаха на бебе. Просто вместо да запълни с мляко мястото в корема се запълва с вода. Може бебчо да има скок в растежа и затова за момента да е по лакомо.

# 186
Здравейте,

Има ли някой с моя “проблем”- незнайно как дъщеря ми постоянно се намушва под обиколника на кошарата, попада й върху лицето и започва да реве неистово. Днес се опитах просто да закуся за 5 Мин и я намерих в това положение. Беше стигнала до дървото на леглото. Страх ме е да не се удари, да не се задуши. Вече не смея да я оставя за 5 Мин сама. Моля, дайте ми други идеи къде да я държа при нас я хола. Слинг нямам, шезлонг още не харесва, активната гимнастика не я поглежда. Сега си мисля за музикално килимче и това ми е последната надежда.

# 187
Около 700г за един месец не са толкова малко. Лекарят какво казва?
Сменихме мляко, сега се върнахме на старото. Лекарят нищо не казва, следим се всяка седмица. Ние обаче много се притесняваме.
Ние също сме качили 700 за един месец. На мен ми се стори малко, но сестрата каза ,че било добре. Само на кърма е , но също много повръща и не издържам да го нося само на ръце.
Иначе ,когато се надвеся нас него и започна да му говоря той ми хвърля по една усмивка  . Цяялата се разтопявам Heart

# 188

Използвам физиологичен разтвор, изчаквам минутка и почиствам с аспиратора, който е в комплекта за хигиена. На мен ми върши чудесна работа.

# 189
  • София

Използвам физиологичен разтвор, изчаквам минутка и почиствам с аспиратора, който е в комплекта за хигиена. На мен ми върши чудесна работа.
Да, подариха ни много хубав ел аспиратор. Имах обикновен, който трудно изкарваше нещо , то не че много има де, но с този електроческия- казвам 1,2
Капки физиологичен разтвор и после пускам мелодийките, които има аспиратора, че иначе бръмчи като бормашина. Онзи ден изкарах някакви сични сополи, които не се виждаха с просто око. Направо не ми се вярваше. Сега всяка вечер след баня го правим тоя ритуал и той дори не плаче.

# 190
Луси, може ли да споделиш какъв е ел. аспираторът? Аз купих един, но е страшно дърво

# 191
Благодаря,  момичета, а физиологичния разтвор го накапвате така ли?  Защото на нас педиатърката ни изписа спрей Низита още на първия преглед профилактично.  И сега се чудя дали да не го ползваме.  Днес ползвахме само аспиратора,  защото ѝ хърка носът и излязоха малко сополки.

# 192
Ние всяка вечер след банята пръскаме със Стеримар, изчакваме малко и изчистваме нослето с аспиратор за прахосмукачка. Много добре се изчиства, излизат големи сополи и секрети, става за секунди. И понеже бебка много обича шума на прахосмукачката е сравнително спокойна.

# 193
Водолейче - просто махни обиколниците! Порови се малко из нета и ше прочетеш много статии, в които изобщо не се препоръчва поставянето на такива. Хем ще циркулира повече въздух, хем веднага ще я виждаш какво прави

# 194
  • Варна
Мамииии , върнах сее! Нямах търпение и още на летището ви изчетох на един дъх Simple Smile операцията мина горе долу добре , даже ми позволиха да се прибера в Бг и тук да направя контролен ЯМР . Малчо много ми липсваше, за жалост поне две седмици няма да го вдигам. После ще се включвам . Лека вечер

Общи условия

Активация на акаунт